Home Gezondheid 6 voordelen van MCT olie

6 voordelen van MCT olie

door Zweetikveel Redactie
0 comment

MCT olie heeft niet alleen zeer veel gezondheidsvoordelen wanneer je het in combinatie met je voeding gebruikt, maar MTC olie kent ook veel voordelen wanneer je het gebruikt als schoonheidsproduct of voor de huidverzorging. Vanwege de antimicrobiële eigenschappen, heeft MCT olie ook zo zijn voordelen in het huishouden, en je kunt het gebruiken om wasmiddel en handzeep te maken.

MCT olie kan gebruikt worden als drager voor essentiële oliën, op oppervlakken in huis gewreven worden om stof op oppervlakten te voorkomen en om meubels te polijsten.

De voordelen van MCT olie zijn enorm, we zetten er zes voor je op een rij.

MCT’s bevorderen ketose en kunnen gewichtsverlies veroorzaken

Diëten en gewicht verliezen kunnen een uitdaging zijn. Het vinden van een goed dieet, dat werkt en gezond is, is al de helft van de strijd als het gaat om kilo’s kwijtraken. MCT olie toevoegen aan je dieet, kan je helpen om gewicht te verliezen en het eraf te houden.

MCT oliën kunnen atletische prestaties verbeteren

Voorstanders van MCT olie, beweren dat het de olie een effectieve prestatieverhoger is, wanneer het aan het dieet van atleten toegevoegd wordt. Sommige sporters gebruiken MCT’s als trainingssupplement om hun prestaties te verbeteren, lichaamsvet te verminderen en tegelijkertijd vetvrije spieren te kweken en om af te vallen.

MCT’s kunnen de darmgezondheid bevorderen

Het consumeren van MCT olie, kan je niet alleen helpen om gewicht te verliezen en je atletische uithoudingsvermogen te vergroten. MCT’s kunnen ook de spijsvertering bevorderen en dienen als een soort van probioticum in de darmen. Ook kunnen MCT’s de immuniteit stimuleren en helpen bij de darmgezondheid. Ze pakken schadelijke bacteriën aan, zonder de goede bacteriën in de maag te vernietigen.

Met een MCT rijk ketogeen dieet kunnen epileptische aanvallen voorkomen worden

Het keto-dieet is tegenwoordig een enorm populair dieet, en een effectief dieetplan om mensen te helpen gewicht te verliezen en te behouden. In feite werd het ketogeen dieet oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren 1920, als een manier om epileptische aanvallen bij kinderen te voorkomen.

Het werd op grote schaal gebruikt voor dat doel voor meerdere decennia, maar werd uiteindelijk vervangen door anti-epileptische geneesmiddelen behandelingen midden de 20e eeuw.

Nog steeds kunnen sommige aanval patiënten baat hebben bij een ketogeen dieet, waarbij MCT’s ongeveer 60 procent van de geconsumeerde vetten uitmaken

MCT’s hebben antimicrobiële eigenschappen

De zuren waaruit MCT’s bestaan, met name laurinezuur dat in grote hoeveelheden voorkomt in kokosolie, staan bekend om hun antimicrobiële eigenschappen. MCT olie is bestudeerd als een doeltreffende uitwendige behandeling voor acne en andere kleine huidirritaties.

Naast de eerdergenoemde toepassing als middel om schadelijke bacteriën in de darmen te verminderen, is MCT olie ook onderzocht in relatie tot orale micro-organismen. De vetzuren kunnen de groei van sommige orale bacteriën beperken.

Olie trekken, waarbij oliën zoals kokosolie, worden gebruikt als mondspoeling, maakt al duizenden jaren deel uit van de Ayurvedische Hindoe traditie.

MCT’s hebben veel verschillende toepassingsmogelijkheden

Omdat MCT olie van nature voorkomt, zacht is en veilig in gebruik is, heeft het bijna onbeperkte toepassingen. De olie kan gebruikt worden als vervanging voor veel producten die meestal schadelijke chemicaliën of agressieve ingrediënten bevatten. De olie is geurloos en kleurloos, en kan daarom makkelijk worden verwerkt in je zelfgemaakte schoonheidsproducten.

Enkele suggesties voor gebruik:

Vocht inbrengende crème voor de huid

MCT olie is een geweldige vochtinbrenger en kan de verschijning van striae en rimpels verminderen.

Haarconditioner

Breng voor het wassen een masker van olie aan op je haar en laat het een paar minuten zitten voordat je het wast.

Massageolie of persoonlijk glijmiddel

MCT olie is een veilig en zacht alternatief voor gelei op basis van aardolie en werkt goed als massageolie.

Natuurlijke keelpastille

Slik een paar keer per dag een halve theelepel om keelpijn en hoest te verlichten.

Make-up remover

De olie maakt oogmake-up vloeibaar zodat je het voorzichtig kunt wegvegen.

Lippenbalsem

Wrijf de olie op je lippen om ze te hydrateren en kloofjes te voorkomen.

Scheerolie

Breng het aan op de huid als een alternatief voor scheercrème, en gebruik het na het scheren om ingegroeide haren en scheerbrand te helpen verminderen.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.