Home Gezondheid 9 tips bij het kopen van een massagestoel

9 tips bij het kopen van een massagestoel

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Koop je een massagestoel, dan koop je die om er lang van te genieten. Het is een grote uitgave die de ultieme ontspanning moet geven. Daarom onderstaande negen tips bij de aanschaf van een massagestoel.

De massagefuncties

Goedkopere massagestoelen bieden vaak weinig mogelijkheden op het gebied van de massagefuncties die moeten helpen om je lichaam volledig te laten ontspannen. Aan de andere kant bieden de wat duurdere modellen wel weer veel verschillende functies met verschillende snelheden aan. De functies die een wat duurdere stoel vaak wel heeft ten opzichte van een goedkopere stoel zijn:

  • Rollen
  • Tikken
  • Kneden
  • Shiatsu
  • Reflexologie
  • Vibratie

Daarnaast zijn er stoelen met voorgeprogrammeerde functies gericht op jouw lichaam, stoelen met warmte functies en stoelen met een nul-zwaartekracht functie. Enorm veel keuze dus. Belangrijk is om jezelf af te vragen aan welke van deze functies jij het meeste waarde hecht.

Massageposities

Naast de keuze voor de verschillende functies, is er ook nog een keuze uit stijlen en het massagebereik. Een goede massagestoel biedt vaak een been- en voetmassage, en sommige stoelen zelfs een arm- en polsmassage. Deze massages worden gegeven door airbags verwerkt in de stoel, massageknoppen of rollers door de hele stoel heen. De meer geavanceerde massagestoelen maken gebruik van een duimachtige massagestijl die de perfecte massage na bootst.

Massagerollers

Een zeer belangrijk kenmerk van een massagestoel zijn de massagerollen en de afstand en het bereik van deze rollen. Er zijn stoelen waarbij deze rollen standaard op een vaste breedte zijn ingesteld en op een vaste hoogte van elkaar, deze positie kan bij deze stoelen niet gewijzigd worden. Ook zijn er stoelen waarbij deze rollen verstelbaar zijn.

Massage airbags

Massage airbags bieden krachtige verlichting bij stijfheid en spanning doordat kleine zakjes met lucht, de juiste druk afgeven in de rug, de benen of via de zijkanten van de massagestoel. De airbags masseren je spieren wanneer er lucht in wordt geblazen, dit stimuleert de doorstroming van het bloed. Massagestoelen waarbij airbags gecombineerd zijn met een rolmassage creëren de meest geavanceerde lichaamsmassage voor optimale ontspanning.

Een verwarmde massage

De optie verwarmde massage in de rug of ook in de zitting voegen iets extra’s toe aan je massage. De infrarood warmte die de stoel afgeeft maken je massage effectiever en zorgt ervoor dat je spieren langer warm en soepel blijven.

Zero Gravity (nul-zwaartekracht)

Een stoel met een Zero Gravity functie zorgt voor een gewichtloosheid die astronauten in de ruimte ook ervaren. Doordat je lichaam in een zwaartekracht neutrale positie wordt geplaatst, verlaagt je hartslag, spanning vermindert en een gezonde doorbloeding wordt bevorderd. Door deze vorm van ontspanning toe te voegen aan je massage, is de massage effectiever en worden de voordelen van een massage aanzienlijk vergroot.

Massage kracht

De ultieme massage ontvang je wanneer de kracht precies de juiste intensiteit heeft. Deze intensiteit bereik je door een stoel met de juiste motoren. Hoe meer motoren, hoe groter de kracht en hoe intenser de massage. Door veel gebruik te maken van de massagestoel, went je lichaam aan de kracht, een stoel waarbij op de kracht en intensiteit verhoogd kan worden, zorgt er dus voor dat je langer plezier hebt van je massagestoel.

Massageprogramma’s

Veel massagestoelen hebben voorgeprogrammeerde programma’s, deze geven een massage die gericht is op specifieke delen van je lichaam. Wil je een meer geavanceerde massagestoel, dan kun je kiezen voor een stoel die een lichaamsanalyse kan doen. Met deze analyse wordt er een programma geprogrammeerd die past bij jouw lichaam.

De stoelbekleding

De bekleding van een massagestoel kan leer, kunstleer of stof zijn. Veel stoelen zijn gemaakt van kunstleder of stof, dit materiaal is flexibeler en kan de warmte beter vast houden, dit materiaal is daarom meer geschikt voor een massagestoel.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.