Home Gezondheid

door Redactie
0 comment

De beste massage guns

Mensen die last hebben van spierongemakken, stress of stijfheid kunnen veel baat hebben wij het gebruik van een massage gun. Ook mensen die genezen van een blessure of die spieronevenwichtigheden hebben, kunnen van de werking van een massage gun profiteren.

Massage guns kunnen helpen om de circulatie te verbeteren, het bewegingsbereik te vergroten en ontstekingen te verminderen, wat allemaal nuttig kan zijn voor de gezondheid en het herstel van de spieren.

De beste massage gun kiezen – hoe doe je dat?

Het gebruik van een massage pistool kan helpen bij het verlichten van spanning en het bevorderen van ontspanning. Gezien ieder massage apparaat anders is, en anders werkt, leggen we het een en ander voor je uit. Goed om te weten voordat je een massage gun koopt!

Ook hebben we een aantal massage guns op een rijtje gezet zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

  1. Massagerr® Massage Gun PRO - Professioneel Massage Apparaat – Incl. Standaard en Stressbal – Sport en Relax Massage - Klop en CompressieMassagerr® Massagepistool PRO.

De beste massage gun om spieren behandelen eenvoudig te maken? Dat is het Massagerr® Massagepistool PRO. Ongetwijfeld de beste massage gun. Het Massagerr® Massage Gun PRO is geschikt voor iedereen, ongeacht of je vaak sport, veel zit voor werk of studie of jezelf gewoon graag masseert met het beste massage gun. Het Massagerr® Massage Gun PRO is ongelooflijk stil en dringt dankzij de verbeterde technologie tot 60% dieper in de spieren door dan andere massageapparaten.

Bekijk hier

Met vijf verschillende standen

Om aan al je wensen en voorkeuren tegemoet te komen, heeft het massagepistool vijf verschillende tempo-instellingen. Naast het massagepistool en de oplader worden ook vier verschillende massagekoppen meegeleverd.

Dit massagepistool helpt therapeuten bij het uitvoeren van massages op grotere spiergroepen, maar ook op kleine spiergroepen. Het wordt ook geadviseerd als nazorg na een behandeling van een therapeut om (herhaalde) blessures te voorkomen.

  1. Sanbo Mini massage gun - Sport en Relax Massage - Professioneel- Inclusief Koffer - Inclusief APP - 5 Opzetstukken - Massage Apparaat - Massage pistool - Fitness

    Sanbo Massage Gun

Het Sanbo massage gun helpt bij blessurepreventie en spierherstel na een intensieve training. Je spieren krijgen een intense massage dankzij de vernieuwde kloppende massagetechnologie.

Door met het Sanbo massage pistool de spieren te behandelen, kun je de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen uit de spier bevorderen. Het gebruik van dit massagepistool kan je kans op een ernstige blessure met wel 60% verminderen.

Een aantal massage- en fysiotherapeuten heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het Sanbo massage pistool. Dit alles is gedaan om ervoor te zorgen dat het massagepistool ten volle gebruikt kan worden en dat het zal functioneren zoals bedoeld.

Bekijk hier

  1. Professioneel massagepistool van Silvergear

Welke sport je ook beoefent, dit fijne massagepistool biedt je therapeutische, deskundige spierontspanning, zodat je kunt herstellen en weer hard kunt trainen.

Met behulp van dit massagepistool verhoog je de doorbloeding van je spieren, zorg je voor sneller herstel na een sportwedstrijd, vermindering van de spierpijn en verbetering van de mobiliteit.

Er zitten minstens 6 verschillende intensiteitsniveaus op dit massageapparaat, zodat je de doelregio met precies de juiste hoeveelheid druk of ontspanning kunt masseren. Het richten op bepaalde lichaamsgebieden wordt verder vereenvoudigd door de 4 meegeleverde hulpstukken!

Bekijk hier

  1. Massager Northgun PRO

Na een zware inspanning met de Northwall Massage gun bevorder je spierherstel. Dit hulpmiddel, dat wordt gebruikt door topsporters en fysiotherapeuten, is een uitstekende aanvulling voor elke sporter, fysiotherapeut of andere professionals die betrokken zijn bij fitness en revalidatie.

Door de bloedtoevoer naar de spieren te vergroten vergemakkelijkt het Northwall massagepistool een snellere genezing en meer mobiliteit. Het massagepistool dringt dankzij de verbeterde Northwall technologie tot 80% dieper in de spieren door dan eerdere massagepistolen. Het is het stilste massagepistool in zijn prijsklasse.

Bovendien zorgt het antislip handvat voor een betere grip en de stille motor zorgt voor een laag geluidsniveau, wat het gebruik ten goede komt. Een handige wereldwijde USB-C oplaadconnector maakt het eenvoudig om een powerbank of een conventionele telefoonoplader te gebruiken om het massageapparaat op te laden.

Bekijk hier

  1. Het LifeGoods massagepistool

Er zijn 30 verschillende snelheden op het LifeGoods Massagepistool. Met een drukbereik van 20,4 kg en een snelheidsbereik van 1200-3200 toeren per minuut kan het massageapparaat gebruikt worden voor zowel ontspanning als genezing van blessures.

Wist je dat dit massage gun geleverd wordt met 6 opzetstukken, die elk een andere spiergroep aanpakken? Door een lagere stand te kiezen kunnen je spieren opwarmen. De instellingen in het midden laten je tot rust komen. Voor een diepere weefselmassage zet je het massagepistool op de maximale stand.

Bekijk hier

De voordelen van een massage gun

Het gebruik van een massage gun brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder de verlichting van pijn en spanning in de spieren, een verbeterde circulatie (betere doorbloeding), een groter bewegingsbereik, verminderde ontstekingen en stressvermindering en ontspanning.

De beste massage guns zijn ideaal voor gebruik op pijnlijke of gespannen spieren. Ze zijn meestal uitgerust met verschillende opzetstukken waarmee bepaalde spiergroepen of lichaamsdelen kunnen worden gemasseerd.

Sommige massagepistolen hebben ook instelbare intensiteitsniveaus

Zo kun je de massage aanpassen aan de door jou gekozen druk. Massage guns zijn ook redelijk eenvoudig te gebruiken voor verschillende spiergroepen. De frequentie waarmee je een massagepistool moet gebruiken wordt bepaald door de specifieke eisen en doelen die je wilt bereiken.

Sommigen vinden het gebruik van een massagepistool elke dag nuttig, terwijl anderen het misschien maar een paar keer per week hoeven te gebruiken. Het is meestal een goed idee om met een lagere frequentie te beginnen en de frequentie naar behoefte geleidelijk te verhogen.

Luister naar je lichaam bij het gebruik van een massage gun

Het is cruciaal om naar je lichaam te luisteren en te stoppen met het massagepistool als je ongemak of pijn ondervindt. Voordat je een massagepistool of een ander massage apparaat gebruikt om je spieren te masseren middels vibratie massage, moet je altijd informeren bij een fysiotherapeut of een arts. Zij kunnen je helpen om de voor jou meest geschikte frequentie en intensiteit te kiezen.

Een massage gun zorgt voor deep tissue massage

Volgens menigen is deze vorm van vibratie massage de beste massage. Het kan goed zijn om een massagepistool te gebruiken op vermoeide spieren, omdat de trillingen en druk van het pistool kunnen helpen om het spierweefsel los te maken en te ontspannen. Dit kan helpen om de bloedstroom naar de regio te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om spierstijfheid en -pijn te verlichten.

Tips bij het gebruik van een massage gun

Begin met een laag intensiteitsniveau en verhoog de intensiteit geleidelijk

Vermijd het gebruik van het massage pistool op de blootgestelde huid, omdat de trillingen irriterend kunnen zijn. Leg in plaats daarvan een handdoek of andere textiele barrière tussen het pistool en je huid.

Het is belangrijk om het massage pistool niet rechtstreeks op botten of gewrichten aan te brengen, omdat dat ongemak of lijden kan veroorzaken. Concentreer je in plaats daarvan op het spierweefsel rond deze plaatsen.

Langdurig gebruik van het massagepistool

Omdat langdurig gebruik van het massage pistool spiervermoeidheid kan veroorzaken, moet je elke sessie beperken tot niet meer dan een paar minuten per keer.

Als je enige vorm van pijn of ongemak begint te voelen tijdens het gebruik van het massagepistool, moet je er onmiddellijk mee stoppen en indien nodig een arts of andere gekwalificeerde medische deskundige raadplegen.

Pijnlijke spieren verlichten

Een massage gun kan een nuttig hulpmiddel zijn om pijnlijke spieren te verlichten; niettemin is het essentieel om het voorzichtig te gebruiken en niet te overdrijven om mogelijke nadelige gevolgen te voorkomen.

Massage is vaak de vorm van fysiotherapie die het meest heilzaam blijkt te zijn voor patiënten die last hebben van pijnlijke en stijve spieren. Maar in veel gevallen is gewone massage niet in staat de snelheid en druk te geven die bepaalde kwalen vereisen voor een efficiënte pijnbehandeling.

Dit komt omdat traditionele massagetechnieken niet zijn ontwikkeld om deze specifieke behoeften aan te pakken. Hierdoor kunnen sporters en andere mensen die last hebben van chronische spierongemakken merken dat het gebruik van een massage gun echt helpt.

De spieren los maken met een massage pistool

Een massage gun is een handinstrument dat werkt op een manier analoog aan die van een boormachine. De spieren krijgen een vibratiebehandeling of percussietherapie van het apparaat, die bestaat uit korte drukstoten.

Deze vorm van diepe weefselmassage is in staat specifieke spieren aan te pakken, ze met succes los te maken, de doorbloeding van het gebied te stimuleren, en daarbij pijn en ontstekingen te verlichten. Je kunt je blessure thuis behandelen met een massage gun, wat een zeer kosteneffectieve optie kan zijn en je veel geld kan besparen.

Een deep tissue massage met een massage gun

Omdat een diepe weefselmassage wordt gegeven door een massage gun, kan het massage apparaat helpen bij het opbreken van littekenweefsel, wat kan leiden tot vermindering van zowel pijn als stress.

Een massage gun kopen voor vibratie massage kan een fijne manier zijn om te zorgen dat spieren ontspannen met trillende bewegingen. De spieren goed los maken met verschillende standen en uiteenlopende soorten massages kan met de beste massage guns!

Kan ik een massage gun gebruiken als niet-sporter?

Massage guns zijn populair bij zowel niet-sporters als bij topatleten. Vanwege hun vermogen om spierspanning te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en het bewegingsbereik te vergroten, zijn deze vibratie massage apparaten de laatste jaren erg populair geworden.

Massage guns zijn ook draagbaar en eenvoudig te gebruiken, waardoor ze een geweldig hulpmiddel zijn voor zelfmassage. Veel mensen vinden dat het dagelijks gebruik van een massage gun kan helpen om hun algemene gezondheid en welzijn van de spieren te verbeteren.

Welke materialen bij de keuze voor een massage gun?

Een model dat gemaakt is van duurzame onderdelen van hoge kwaliteit kopen is essentieel als je wilt dat je massage gun zo lang mogelijk meegaat. De meest duurzame onderdelen zijn vaak van roestvrij staal, maar massage guns van aluminium zijn ook een goed alternatief. Beide metalen bieden extra bescherming voor het geval het massage gun oververhit raakt.

 Er zijn verschillende maten beschikbaar per massage apparaat

Hoewel grotere exemplaren meestal de hulp van een tweede persoon nodig hebben bij het verplaatsen over het lichaam. Andere pistolen zijn van een formaat dat zelfstandig zonder hulp gebruikt kan worden. Houd rekening met de afmetingen die voor jou het beste werken. Als je op jezelf woont of veel reist, ben je beter af met een gadget dat meer draagbaar is en dat je alleen kunt bedienen.

Een ergonomisch ontwerp

Een massage gun moet een ergonomisch ontwerp hebben zodat het eenvoudig te hanteren en te gebruiken is, want dat maakt het apparaat zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Probeer een model te krijgen dat lekker in de palm van je hand past. De meest comfortabele opties zijn meestal die met een langer handvat. Controleer ook of het pistool niet te zwaar is, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je handen vermoeid raken terwijl je het gebruikt.

De verschillende opties van een massagegun

Massageguns zijn ontworpen om het meest effectief te werken op bepaalde spiergroepen. Zo werkt het enorme opzetstuk in de vorm van een bal heel goed voor de bilspieren en de borst, maar het kleine opzetstuk in de vorm van een vinger doet het uitstekend voor de spieren in de onderarm.

Verschillende koppen en opzetstukken

De veelzijdigheid van een massage gun wordt vergroot als er verschillende massagekoppen of accessoires in passen. Het geeft je de mogelijkheid om je op bepaalde spieren te richten en de mate van druk die op die spieren wordt uitgeoefend te veranderen op basis van de kop of het hulpstuk dat je gebruikt. De meeste gebruikers vinden dat het de voorkeur verdient om meerdere massagekoppen aan het pistool te bevestigen.

 Snelheden en verschillende standen

Bewegingen per minuut is de standaard meeteenheid voor de snelheid van een massage gun (aangeduid als omwentelingen per minuut, of rpm). Snellere gunsw pulseren sneller. Het is aan te bevelen een massage gun te kiezen dat een aantal verschillende snelheidsstanden heeft, want in het algemeen bieden pistolen met lagere snelheden weinig comfort.

Draagbaarheid van massage guns

Als je veel reist, moet je een massage gun zoeken dat draagbaar is en gemakkelijk op te bergen. Dit houdt in dat je voor een pistool moet gaan dat niet alleen compacter is, maar ook minder omslachtig. Het is niet raadzaam om vuurwapens mee te nemen die zo onhandig te bedienen zijn dat je de hulp van een andere persoon nodig hebt.

Batterij en het opladen van een massage gun

De overgrote meerderheid van de massagepistolen zijn snoerloos en werken op oplaadbare batterijen met lithium of lithium-ion. Omdat je de batterijen nodig hebt om het gedurende de hele behandeling uit te houden, is de levensduur van de batterijen een essentiële factor om rekening mee te houden.

Zoek een model dat een minimale werktijd heeft van dertig minuten op één lading, zodat je voldoende tijd hebt om alle plekken die je van plan bent te behandelen. Het is ook gunstig om een model te kiezen dat afneembare batterijcompartimenten heeft. Je kunt meer batterijen kopen, zodat je een back-up hebt voor het geval je huidige set zonder stroom komt te zitten terwijl je een massage krijgt.

 Het geluidsniveau van massagepistolen

Dit kan oplopen tot wel 110 dB. Sommige zijn luidruchtiger dan andere, en het is raadzaam om modellen die buitensporig luid zijn te mijden, omdat ze de ervaring van het krijgen van een massage moeilijk te genieten kunnen maken vanwege hoe rustgevend die is. Probeer een toestel te krijgen waarin een soort ruisonderdrukkende technologie is ingebouwd, zodat het zijn functies zo discreet mogelijk kan uitvoeren.

 De prijs van massage guns

De prijs van een massage gun kan variëren afhankelijk van de snelheid, de levensduur van de batterij, het geluidsniveau, en een aantal andere aspecten. De meeste massage guns kosten tussen de 65 en 1.000 euro.

 Tips bij het gebruik van een massage gun

Als je met een massage gun begint, moet je voorkomen dat je het massage gun in je spieren drukt. Laat het in plaats daarvan soepel over het huidoppervlak gaan. Als je daarna weer over de spier gaat, mag je de druk die je gebruikt geleidelijk opvoeren.

Beweeg het massage gun langzaam en weloverwogen over de te behandelen regio. Het is niet aan te raden om sneller dan een centimeter per seconde te bewegen.

Ontwar de knopen in de spier. Als je een knoop hebt, laat het massage gun dan een paar minuten op de getroffen regio liggen zonder erin te drukken. Dit zal helpen de knoop los te maken. Dit helpt om de spier los te maken en eventuele stijfheid te verlichten.

Haal rustig en diep adem terwijl je het massage gun gebruikt. Het helpt je te ontspannen, waardoor de hele therapie rustiger en nuttiger wordt.

Je moet vermijden een massage gun op je hoofd of gezicht te gebruiken. Door de intense trillingen kun je je in bepaalde gebieden niet prettig voelen.

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van een massage gun?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van massagepistolen, of je nu iemand bent die herstelt van een blessure of een sporter die traint. Om het herstel van de spieren te bespoedigen helpen de trillingen de doorbloeding te stimuleren en het melkzuur in het lichaam af te voeren. Daarnaast helpt het de spieren van zuurstof te voorzien, wat pijn en kramp verlicht, en maakt het spieren die strak staan losser, wat het bewegingsbereik verbetert.

Kan een massage gun overal voor gebruikt worden?

Een massage gun mag niet gebruikt worden bij sommige blessures, omdat het verdere schade kan veroorzaken. Dergelijke verwondingen zijn onder meer peesontstekingen, botbreuken, verrekte spieren en beschadigde ligamenten, evenals ontstekingsletsels zoals peesontsteking. Praat met je medisch deskundige als je niet zeker weet of je wel of niet een massage gun moet gebruiken.

Als ik aan een specifieke spier werk, hoe lang moet ik het massage gun erop houden?

A. De meeste massagetherapeuten zijn het erover eens dat een bepaald gebied minstens 15 seconden maar niet langer dan 2 minuten met een massage gun bewerkt moet worden. De meest effectieve manier om spieren te stimuleren of te reactiveren is met korte behandelingen van 15 tot 30 seconden, hoewel langdurige behandelingen tot 2 minuten kunnen helpen bij pijnverlichting en spierherstel.

Als het massage gun je pijn niet verlicht, maar verergert, moet je er onmiddellijk mee stoppen en een afspraak maken met je huisarts.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.