Home Advies Beste voetmassage apparaat

Beste voetmassage apparaat

door Redactie
1 comment

Een volledige aankoopgids voor de beste voetmassage apparaten.

Als u iets zoekt om u te helpen ontspannen na een lange dag op uw voeten te hebben gestaan, kan een voetmassage apparaat een goede, luxe en ontspannen gadget zijn om u hiermee te helpen. Er is niet maar één soort voetmassage apparaat, maar er is een breed scala aan massagetechnieken en – functies, die voor een uitdagende beslissing zorgen.

U moet zichzelf de vraag stellen welk type massage u het meeste zal waarderen en of u een manuele, op water gebaseerde, of een elektrisch ontwerp wilt. Dit is de grootste bepalende factor voor de prijs. Het algemene ontwerp en de instelbaarheid van een voetmassage apparaat zijn ander belangrijke factoren bij het vinden van een model dat aan uw behoeften voldoet. Vergeet niet om rekening te houden met de grootte en het gewicht van een voetmassage apparaat. Want als het apparaat moeilijk uit te nemen of op te bergen is, zal hij waarschijnlijk worden verwaarloosd.


Bekijk hier de volledige top 10 van beste voetmassage apparaten

Op Bol vind je een volledige lijst met de beste opties


Als u er kaar voor bent om een voetmassage apparaat aan te schaffen, neem dan eens een kijkje naar onze topkeuzes. Of lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten en kenmerken van voetmassage apparaten.

De voordelen van een voetmassage apparaat

Misschien twijfelt u nog over uw potentiële aankoop, laten we dus eens kijken naar de voordelen van een voetmassage apparaat:

Pijnbestrijding

Een voetmassage apparaat kan helpen met het verlichten van voetpijn. Ze zijn ideaal voor mensen die voor hun werk veel moeten staan of lopen, sporters en iedereen die pijn in hun voeten heeft. Ook kan een voetmassage apparaat helpen bij ongemakken die gepaard gaan met voet specifieke aandoeningen zoals hielsporen.

 • Bloedstroom – Massages bevorderen de bloedstroom, zo zal een voetmassage apparaat de bloedsomloop in uw onderste ledematen verbeteren.
 • Ontspanning – Veel mensen ervaren het gebruik van een voetmassage apparaat als ontspannend.
 • Gezondheid – Uw voeten gemasseerd hebben maakt ze over het algemeen gezonder en kan daarbij ook helpen om toekomstige problemen te voorkomen. Bovendien kan een voetmassage apparaat helpen tegen vochtretentie in de voeten, enkels en onderbenen, wat een probleem kan zijn wanneer u het grootste deel van de dag zit of staat.

Massages zijn in het algemeen erg gezond voor het lichaam. Op onze website behandelden we ook al welke massagetafel je het beste kan kopen. En meer informatie over de voordelen van massages lees je hier bij Wikipedia.

Wist je dat?

 • Bij sommige voetmassage apparaten kan je de snelheid en instellingen aanpassen met een afstandsbediening of teen aanraking, zo hoef t u niet voorover te buigen als u de massage veranderd wilt hebben.
 • De beste voetmassage apparaten gebruiken vaak een combinatie van verschillende massagemethoden voor een meer afgeronde ervaring.
 • Sommige mensen die aan artritis lijden vinden dat voetmassage apparaten helpen met het verlichten van ongemak door de ontstekingen.

Verschillende soorten voetmassage apparaten

Op de markt zijn er 3 verschillende soorten voetmassage apparaten te vinden: Manuele voetmassage apparaten, elektrische voetmassage apparaten en voet kuuroorden.

Hieronder gaan we naar de voor- en nadelen van elk type kijken.

Elektrische voetmassage apparaten

Elektrische voetmassage apparaten worden in het stopcontact gestoken en hebben onderdelen die kneden, verwarmen, comprimeren, trillen of een combinatie van deze dingen, plus verdere opties, om uw voeten grondig te masseren.

Voordelen:

 • Hoogwaardige en effectieve massage
 • Ontspannend
 • Groot scala aan instellingen en massagetypes

Nadelen:

 • Kan omvangrijk zijn
 • High-end modellen zijn duur
 • Je moet in de buurt van een stopcontact zitten

Prijs

Tussen de €50,- en €300,- afhankelijk van het merk, kwaliteit en het aanbod aan functies.

Handmatige voetmassage apparaten

Handmatige voetmassage apparaten zijn over het algemeen van hout of kunststof gemaakt. Ze masseren je voeten niet uit zichzelf, maar hebben wel bewegende delen waar je je voeten tegenaan kan wrijven om ze te masseren.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Geen stroom nodig, dus kan overal worden gebruikt

Nadelen

 • Niet zo effectief en ontspannen als andere soorten voetmassage apparaten

Prijs

Tussen de €5,- en €25,-

Hoewel manuele voetmassage apparaten een interessante budget keuze zijn, zal de beoordeling zich vooral richten op elektrische voetmassage apparaten en voetkuuroorden. Deze komen namelijk veel vaker voor en hebben een breder scala aan functies die u in overweging kunt nemen.

Voetkuuroorden

Voetkuuroorden zijn voetmassage apparaten op waterbasis, zoals kleine badjes voor je voeten. Ze masseren je voeten met waterstralen en bellen.

Voordelen

 • Zacht en ontspannend
 • Redelijk geprijsd
 • Water werkts goed tegen spierpijn

Nadelen

 • Kan niet zo diep masseren als een elektrische voetmassage apparaat
 • Kan lastig zijn om steeds met water te vullen en te legen

Prijs

Tussen de €30,- en €100,-

Als u de voorkeur aan een zachte massage geeft boven een intense massage, dan raden wij u een voetkuuroord aan.


Ben je op zoek naar de beste opties? Klik dan hieronder op de link, dan kom je direct uit bij de top 10!

Top 10 beste voetmassage apparaten

Gratis verzending – Flexibele bezorging


Massagemethoden

Voetmassage apparaten kunnen één of verschillende massagemethoden gebruiken. Dit zijn enkele van de meest voorkomende:

Shiatsu

Shiatsu is een traditionele Japanse massagemethode, waarbij drukpunten met de vingers worden gemasseerd. In een shiatsu-voetmassage apparaat wordt deze techniek nagebootst met behulp van roterend knoppen of vibrators.

Warmte

Dit zou niet de enige methode van een voetmassage apparaat moeten zijn, maar warmte kan gebruikt worden als aanvulling op andere technieken om de spieren te ontspannen en de algemene ervaring te verbeteren.

Kneden

Hierbij worden de voeten gekneed door middel van bewegende koppen.

Compressie

Directe toepassing van druk helpt bij het ontspannen en revitaliseren van de spieren en het verbeteren van de doorbloeding, daarom hebben sommige voetmassage apparaten een compressie instelling.

Trillingen

Trillingen moeten net zoals warmte niet de enige methode zijn die een voetmassage apparaat gebruikt Trillingen kunnen echter een extra dimensie toevoegen aan de ervaring.

Hydrotherapie

Dit is wat wordt gebruikt in voetkuuroorden, het gaat meestal om een combinatie van bubbels, waterstralen, trillingen en warmte om de spieren te ontspannen, pijn te verlichten en de circulatie te verbeteren.

Infrarood

Sommige voetmassage apparaten gebruiken infraroodlampen bovenop de andere methoden. De infraroodstralen verhogen de bloedstroom en helpen de spieren te ontspannen.

Tong vs. 360-graden massage

Voetkuuroorden en sommige elektrische voetmassage apparaten bieden een 360 graden massage voor uw hele voet. Maar andere elektrische voetmassage apparaten masseren eenvoudigweg de voetzolen van uw voeten. Bedenk waar je voetpijn of andere problemen hebt en of het dan al niet verstandig is om een 360 graden voetmassage apparaat aan te schaffen.

Gedempte oppervlakte

Sommige elektrische voetmassage apparaten hebben een speciaal gedempt oppervlak dat de contouren van uw voeten volgt en daarmee het comfort verhoogd en het gevoel van de massage verbeterd. Deze gedempte oppervlakken zijn meestal gemaakt van kneedbaar plastic of met gel geïnjecteerd schuim.

Grootte en gewicht

Houd rekening met de grootte en het gewicht van het door u gekozen voetmassage apparaat. Sommige modellen zijn vrij zwaar en omvangrijk. Let goed op de productspecificaties om er zeker van te zijn dat het model dat u kiest klein genoeg is om gemakkelijk op te bergen. En dat hij niet zo zwaar is dat het u moeite kost om hem te pakken elke keer dat u een voetmassage wilt.

Tips van de expert

 • Als u last heeft van eelt of een harde huid, dan kan dit probleem worden aangepakt door de ingebouwde schraapfunctie die sommige voetmassage apparaten hebben.
 • Onderschat nooit de waarde van zelfzorg. Een voetmassage apparaat kan perfect zijn om wat tijd voor uzelf te creëren.
 • Sommige elektrische voetmassage apparaten hebben een plaat om uw voeten op te laten rusten, zodat alleen de zolen worden gemasseerd. Maar er zijn ook voetmassage apparaten die uw hele voet omhullen om de zijkanten en bovenkant ook te masseren.
 • Wanneer u uw voetmassage apparaat thuiskrijgt, bewaar hem dan in het zicht of op een toegankelijke plaats. Wanneer u hem geregeld ziet staan, zult u hem ook vaker gebruiken.
 • Een dagelijkse voetmassage kan helpen om stress en angst te verminderen.
 • Sommige voetmassage apparaten hebben een automatische uitschakelfunctie. Dit is handig als u denkt in slaap te kunnen vallen tijdens de massage.
 • Het vinden van een comfortabele zithoek en het afspelen van ontspannende geluiden of muziek kunnen u extra helpen te ontspannen tijdens het gebruik van uw voetmassage apparaat.
 • Veel hardlopers, die pijn na een loop ervaren, gebruiken voetmassage apparaten om de pijn te verminderen, strakke spieren los te maken en te ontspannen.

Voor uw veiligheid

Als u lijdt aan een onderliggend gezondheidsprobleem waarvan u denkt dat het mogelijk negatief beïnvloed kan worden door een voetmassage apparaat, neem dan altijd contact op met een zorgverlener voordat u het apparaat gebruikt.


De 5 beste voetmassage apparaten

Hieronder de volledige top 5 van beste apparaten voor een heerlijke, ontspannende en gezonde voetmassage. Wil je de volledige top 10 bekijken bij Bol.com? Kijk dan hier: top 10 voetmassage apparaten.

Dr. Ho – Circulation Promoter – Elektro bloedcirculatie stimulatie apparaat#1 Dr. Ho – Circulation Promoter – Elektro bloedcirculatie stimulatie apparaat

Heeft u regelmatig last van pijn in uw benen of voeten? Of voelen uw benen vermoeid aan? Dit zou veroorzaakt kunnen worden door een verminderde bloedsomloop. U merkt dat u weinig energie heeft en door de pijn moeilijk in slaap valt. Het verbeteren van de bloedcirculatie in uw benen en voeten is de oplossing. Ontdek de Dr. Ho Circulation Promoter!

Bekijk dit product

Beurer FM60 – Voetmassage – Shiatsu#2 Beurer FM60 – Voetmassage – Shiatsu

– Weldadige Shiatsu-voetmassage met achttien massagekoppen (3 x 3 per voetzool)
– Kalmerende massage van de voetreflexzones
– Aangenaam oppervlak van ademend mesh
– Comfortabele kabelopberging onder het apparaat
– Individueel instelbare hellingshoek dankzij in hoogte verstelbare poten
– Eenvoudige voetbediening

Bekijk dit product

Blije Voeten Voetmassage Apparaat

#3 Blije Voeten Voetmassage Apparaat

Blije Voeten Voetmassage apparaat met infrarood en afstandsbediening. Voetmassage apparaat met verschillende trilniveaus, met infrarood ter ondersteuning voor een betere doorbloeding van de voeten en benen. Het zorgt voor een goede bloeddoorstroming.

Bekijk dit product

Circulation Maxx Leg RevitaliserVoetmassage Spiersimulatie Massage roller apparaat#4 Circulation Maxx Leg RevitaliserVoetmassage Spiersimulatie Massage roller apparaat

Circulation Maxx Spierstimulatie is een hulpmiddel dat gebruik maakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische spierstimulatie technologie. De Circulation Maxx past kleine elektrische impulsen toe op de zolen van je blote voeten.

Bekijk dit product

Medisana FM 888 Voetmassage – Massageapparaat#5 Medisana FM 888 Voetmassage – Massageapparaat

Heerlijk ontspannen en genieten van een intensieve voetreflexmassage met de FM 888 voetmassage van Medisana. De voetreflex-massage is een traditionele therapie die pijn vermindert, de bloedsomloop bevordert en het welzijn van het hele lichaam stimuleert. De voetmassage FM 888 combineert verschillende massages zoals de Shiatsu- met de compressiemassage en additionele warmte, waardoor er een holistisch gevoel ontstaat dat vanuit de voeten door het hele lichaam gaat.

Bekijk dit product


Veel gestelde vragen

Vraag: Is er iemand die voetmassage apparaten niet moet gebruiken?
Antwoord: Over het algemeen zijn voetmassage apparaten zeer veilig, maar voor sommige mensen zijn ze misschien niet geschikt. Wanneer u zwanger bent dient u eerst contact met uw arts op te nemen voordat u een voetmassage apparaat gebruikt. Sommige diabetici zouden voetmassage apparaten moeten vermijden, omdat mensen die lijden aan neuropathie (een mogelijke complicatie van diabetes) misschien niet in staat zijn om te voelen of een stimulator te heet of te krachtig is. Neemt contact op met uw arts voordat u een voetmassage apparaat gebruikt als u diabetes heeft.

Vraag: Zijn voetmassage apparaten makkelijk schoon te maken?
Antwoord: De meeste voetmassage apparaten zijn zeer eenvoudig te reinigen. Geef ze een snelle veegbeurt met een vochtige doek of een mild schoonmaakmiddel na gebruik. Het is belangrijk dat uw voetmassage apparaat niet op een stopcontact is aangesloten tijdens het schoonmaken. Bovendien moet u voorkomen dat het voetmassage apparaat meer dan een beetje vochtig wordt, omdat het nat maken van het apparaat de motor kan beschadigen. Sommige 360 graden voetmassage apparaten hebben afneembare hoezen die eenvoudig te reinigen zijn.

Vraag: Zal een voetmassage apparaat helpen bij een droge huid op mijn voeten?
Antwoord: Een voetkuuroord is het beste soort voetenmassageapparaat als u een droge huid wilt verhelpen, omdat het water uw voeten zal hydrateren. Wij raden u echter ook aan om regelmatig een vocht inbrengende behandeling in te voeren.

Lees ook

1 comment

Vincent Rondwijk 25 november 2020 - 12:39

Ik zou ook graag mijn voeten thuis willen verzorgen. Na een lange dag heb ik vaak last van vermoeide en pijnlijke voeten. Een massage ter ontspanning lijkt mij dan ideaal. Ik ga mij verdiepen in de verschillende opties, bedankt!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.