Home Merken Borotalco deo

Borotalco deo

door Redactie
1 comment

De deodorant van het Italiaanse merk Borotalco is ontzettend in opkomst. In andere Europese landen is het merk al zeer geliefd, in eigen land zijn deze deodorants zelfs nummer één. Maar waarom? Wat maakt deze deodorant zo beter dan andere? En werkt deze echt?

Normaal gesproken zijn wij eerder fan van anti-transpiranten voor de oksels, meer dan van ‘gewonde deo’s’, maar omdat we zoveel positieve verhalen horen over deze deodorant besloten we deze te testen en er een uitgebreide review over te schrijven.

Onze conclusie van de Borotalco deo

We hebben de deodoranten van Borotalco uitgebreid getest. Ons oordeel: De deo’s van dit Italiaanse merk zijn zeer goed. Ze werken goed en lang, de geur is aangenaam en ze bieden verschillende opties waarvan alle opties doen wat ze horen te doen: zweet tegenhouden. Wij vinden deze deodoranten beter dan andere bekende merken en raden iedereen daarom van harte aan deze deos te gebruiken.


Borotalco Invisible Roller

Koop alle Borotalco producten hier

Gratis verzending vanaf €20 – Snelle bezorging – Gratis retour

De beste deodorant uit onze test: de Borotalco Original Roller. Deze deodorant biedt optimaal effect, geeft een lichte frisse geur en biedt een hele goede prijs-kwaliteit verhouding.


Hieronder lees je meer informatie over onze tests, onze bevindingen, de verschillende producten en over het merk.

Geur en werking

Het ingrediënt dat er met name tussenuit springt bij deze deodorant is talkpoeder. De belangrijkste eigenschap van talkpoeder is dat dit zeer absorberend is.

In 1843 al ontdekte Henry Roberts, Engelse apotheker, de bijzondere werking van microtalk. Dit werd de basis voor de Borotalco deodorants. Microtalk werkt absorberend op de huid: dankzij de structuur en samenstelling plaatst het zichzelf op de zweetdruppels en helpt het door het vochtige gevoel te verminderen.

Bij het gebruik van microtalk, en dus ook bij Borotalco producten, kalmeert de huid. De huid wordt dus beschermd tegen irritatie. Hierdoor zijn de deodorants van Borotalco ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid.

De geur

De geur verschilt per exacte deodorant van het Italiaanse merk. Maar de geuren zijn zeer aangenaam. De ene deodorant ruikt naar citrus, lekker fris dus. Daarnaast ruikt de deo heerlijk zacht en poederig. De geur is zacht, fris en rustig. Het is geen ontzettend sterke geur en vooral heel aangenaam.

De werking

We hebben de verschillende deodorants van Borotalco uitgebreid getest. En later in dit artikel krijg je dan ook al onze bevindingen uiteengezet per product. Maar laten we het hier eerst hebben over de algehele werking van Borotalco deodorants.

Ons oordeel met betrekking tot de werking tegen zweet: zeer goed. Deze deodorants werken goed tegen overmatig zweet.

Het effect is, zoals altijd, afhankelijk van je eigen oksels en hoe jouw lichaam reageert op verschillende producten. Maar ons test team bestaat uit mensen die allen veel zweten, en iedereen is zeer enthousiast over Borotalco.

In vergelijking met andere deodorants is de werking en de algehele ervaring met Borotalco zeer positief. De werking is goed, naar onze mening beter dan die van andere welbekende deo’s. De geur is aangenaam en de prijs is goed.

Al met al beoordelen wij de Borotalco Deodorants met een 9 uit 10 punten.

Alle deodoranten van Borotalco

Borotalco biedt 5 verschillende type deos, dit zijn:

 • Original
 • Invisible
 • Intensive
 • Pure
 • Active

Al deze type deos zijn weer verkrijgbaar als roller of als spray, waardoor het productaanbod van Borotalco uiteindelijk neerkomt op 10 deos.

Alle Borotalco deodoranten getest

We hebben alle deodoranten getest, hieronder vind je van alle producten meer informatie en ons oordeel.

Wil je de deodorant direct kopen? Klik hieronder op de link naar Bol.com, waar je de deodorant verder kunt bekijken en kopen. Of bekijk hier alle Borotalco producten op Bol.com, waaronder voordeelverpakkingen.

Borotalco Invisible Roller

Borotalco Original Roller

Borotalco Deodorant Original Roll On is een hydraterende deodorant met microtalk, dat het zweet zeer goed opneemt en voor een extra droog gevoel zorgt. Daarnaast heeft deze deo roller de klassieke Borotalco geur, sinds 1904; een frisse citrus-geur met zachte tonen van talkpoeder en witte bloemen. Bovendien biedt dit product tot wel 48 uur bescherming, is dermatologisch getest en vrij van alcohol.

Koop hier bij Bol.

Voordelen:

 • Alcoholvrij
 • Geen witte strepen in kleding
 • Langdurige werking

Nadelen:

 • Geen

Ons oordeel

De Borotalco Original Roller is waarschijnlijk onze favoriet. Deze deodorant werkt heel effectief, kan gebruikt worden voor iedere dag en alle activiteiten. De deo ruikt fris, heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en doet zijn werk. Al met al een hele goede ervaring dus.

Koop hier als 4-pack (€7,25 per stuk)

Koop hier als 6-pack (€5 per stuk)

Borotalco Invisible Spray

Borotalco Original Spray

Borotalco Original met Microtalk geeft 48 uur bescherming tegen transpiratie. Microtalk staat bekend om de uitstekende vocht opnemende eigenschappen waardoor dit een dubbele werking heeft tegen transpiratie.

Koop hier als 4-pack bij Bol.

Voordelen:

 • Geen alcohol
 • Biedt goed resultaat
 • Hele goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Geen

Ons oordeel

We zijn zeer te spreken over de Borotalco Original Spray. Deze deodorant werkt goed, is lekker verfrissend en is een goede verfrisser wanneer je weer wat frisheid onder de oksels wilt.

Koop hier als 4-pack bij Bol.

Borotalco Intensive Roller

Borotalco Invisible Roller

Borotalco Deodorant Invisible Roll On is een hydraterende deodorant die vlekken in uw kleding tegengaat, ook bij kleding van delicate materialen. Deze effectieve formule bevat microtalk dat het zweet zeer goed opneemt en voor een extra droog gevoel zorgt. Daarnaast heeft deze onzichtbare deo roller een heerlijke, bloemige geur met tonen van talkpoeder en amber. Bovendien biedt dit product tot wel 48 uur bescherming, is dermatologisch getest en vrij van alcohol.

Koop hier bij Bol.

Voordelen:

 • Deo roller die vlekken in uw kleding tegengaat
 • met super absorberende microtalk
 • hydrateert de huid

Nadelen:

 • Niet iedereen heeft even goede resultaten met de Invisible variant, daarom is het wellicht verstandig deze te testen samen met een andere deodorant

Ons oordeel

Al met al een goede deodorant roller, maar we vonden dit niet de beste van alle opties. Daarom raden we je aan te kiezen voor een andere roller van Borotalco (bijvoorbeeld de Original).

Koop hier bij Bol.

Borotalco Intensive Spray

Borotalco Invisible Spray

Borotalco Deodorant Invisible Spray is een hydraterende deodorant die vlekken in uw kleding tegengaat, ook bij kleding van delicate materialen. Deze effectieve formule bevat microtalk dat het zweet zeer goed opneemt en voor een extra droog gevoel zorgt. Daarnaast heeft deze onzichtbare deo spray een heerlijke, bloemige geur met tonen van talkpoeder en amber. Bovendien biedt dit product tot wel 48 uur bescherming, is dermatologisch getest en vrij van alcohol.

Koop hier als 6-pack bij Bol (€6,25 per stuk

Voordelen:

 • deo spray die vlekken in uw kleding tegengaat
 • met super absorberende microtalk
 • hydrateert de huid
 • werkt tot wel 48 uur
 • heerlijke bloemige geur
 • vrij van alcohol

Nadelen:

 • Geen

Ons oordeel

Wij zijn heel erg te spreken over de Borotalco Invisible Spray. Deze laat geen witte strepen of plekken achter, ruikt heerlijk fris en werkt lang.

Koop hier als 4-pack bij Bol (€7,25 per stuk)

Koop hier als 6-pack bij Bol (€6,25 per stuk

Borotalco Original Roller

Borotalco Intensive Roller

De Borotalco Intensive Deodorant Roller bevat een speciale formule met Microtalk. De formule absorbeert zweet. De deodorant is verrijkt met een speciaal poeder dat helpt tegen overmatige transpiratie. Dat geeft je een droog gevoel.

Koop bij Bol.

Voordelen:

 • Geen alcohol
 • Dermatologisch getest
 • Goed resultaat

Nadelen:

 • Geen

Ons oordeel

We hebben dit product getest en zijn zeer te spreken over het resultaat. We zijn sowieso altijd meer fan van rollers dan van sprays, omdat het resultaat langer blijft. Deze deo houdt de oksels goed droog én is makkelijk mee te nemen in een handtas of rugzak.

Koop hier bij Bol.

Borotalco Original Spray

Borotalco Intensive Spray

Borotalco Intensive Deodorant Spray bevat een speciale formule met Microtalk. De formule absorbeert zweet. De deodorant is extra verrijkt met een speciaal poeder dat helpt tegen overmatige transpiratie. Dat geeft je een droog gevoel!

Koop hier bij Bol.

Voordelen:

 • Goede prijs
 • Werkt goed
 • Ruikt lekker

Nadelen:

 • Sommigen vinden dat de deo wat prikt bij gebruik
 • Niet iedereen is zó enthousiast (wij raden dan ook altijd een roller aan in plaats van een spray).

Ons oordeel

Deze deodorant werkt erg goed, maar we vinden het resultaat bij de roller-variant beter. Het nadeel van een roller is echter dat deze nooit zo verfrissend is als een spray.

Koop hier bij Bol.

Borotalco Pure SprayBorotalco Pure Spray

Borotalco Pure Deodorant Spray laat je huid ademen en beschermt je 48 uur lang tegen transpiratie. De deodorant heeft een verfrissend en langdurig bloemenparfum.

Voordelen:

 • Werkt goed
 • Ruikt fris

Nadelen:

 • Is wat natter dan de andere type deos van Borotalco, daarom raden wij een andere spray aan van hetzelfde merk in plaats van deze (bijvoorbeeld de Original).

Ons oordeel

Deze deodorant ruikt fris en werkt goed, maar niet zo goed als bijvoorbeeld de original spray. Daarnaast geven meer mensen aan dat deze deodorant wat natter is en eerder irritatie opwekt op de huid dan andere deos. We raden daarom aan een andere variant te kiezen, zoals de original.

Momenteel nog niet verkrijgbaar bij Bol.

Borotalco Active RollerBorotalco Active Roller

Hoe meer je transpireert, hoe meer de Borotalco Active Sea Salts Fresh Deodorant Roller wordt geactiveerd. De deo roller bevat 0% alcohol. De Odor-Converter technologie bevat microcapsules die geactiveerd worden bij transpiratie en beweging. De deodorant geeft extra parfum vrij op de momenten dat je dit het meeste nodig hebt. Zo voel je je langdurig fris.

Voordelen:

 • Ideaal voor actieve dagen of tijdens het sporten
 • Vrij van alcohol
 • Werking tot 48 uur
 • Frisse geur

Nadelen:

 • Geen – zeer goede ervaring

Momenteel nog niet verkrijgbaar bij Bol.

Ons oordeel

We zijn zeer te spreken over deze Borotalco Active Roller deodorant. De deo werkt goed en lang. De geur is écht fris en werkt vooral goed tijdens hele actieve dagen of met sporten.

Borotalco Active SprayBorotalco Active Spray

Van de Borotalco Active Spray zijn er 2 opties: Citrus and Lime & Sea Salt Fresh. Het enige verschil tussen deze twee deo’s is de geur, we gaan hier dus vooral verder in op de Citrus and Lime variant. Maar kies zelf welke geur je het lekkerste vindt ruiken.

Borotalco Deodorant Active Spray Citrus and Lime is een deodorant, speciaal voor tijdens het sporten of intensief bewegen. Deze unieke formule met microcapsules, wordt extra actief bij zweet en beweging. Hoe meer u zweet, hoe beter de heerlijke citrus- en limoengeur te ruiken is. Bovendien biedt dit product tot wel 48 uur bescherming en geeft u een fris gevoel tijdens het sporten.

Koop hier bij Bol.

Voordelen:

 • Deo spray voor tijdens het sporten of intensief bewegen
 • de werking en geur worden geactiveerd door zweten en bewegen
 • werkt tot wel 48 uur
 • heerlijke frisse citrus- en limoengeur of Sea Salt Fresh geur
 • vrij van alcohol

Nadelen:

 • Geen – goede ervaring

Ons oordeel

Dit is een deodorant zoals je hem een beetje kent van andere merken. Een lekker frisse geur, verfrissend voor onder de oksels. De werking vinden we echter goed. Zo goed, dat we deze verkiezen boven andere bekende merken deodorant sprays.

Koop hier bij Bol.

Borotalco logoOver het merk Borotalco

Borotalco is een merk van producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne van Manetti & Roberts, een Italiaans bedrijf dat gerund wordt door de multinational Bolton Group in Milaan .

De Engelse chemicus Henry Roberts (1819-1879), eigenaar van H. Roberts & Co. in Florence , vond in 1878 een nieuw type product uit, een wit poeder op basis van talk – geïmporteerd uit Piemonte – voor hygiëne van de huid, die de naam van talkpoeder aannam. Het product was een enorm commercieel succes en werd toentertijd met naem gebruikt door vrouwen en kinderen.

Vanaf 1904 werd het talkpoeder op de markt gebracht in een groen blikje met het merk Roberts, jaren later werd het blikje plastic, nog altijd groen van kleur. In 1915 werden posters gepubliceerd om reclame te maken voor de vele toepassingen die van talkpoeder kunnen worden gemaakt.

In 1921 fuseerde het bedrijf van Roberts met een andere bekende Florentijnse apotheek die eigendom was van Lorenzo Manetti (1864-1931), en creëerde Manetti & Roberts.

Na de passage van M&R onder controle van de multinational Bolton Group , die plaatsvond in 1992, werd het Borotalco Roberts en begon het ook andere producten te begrijpen,

Vanaf 1922 begon het bedrijf ook andere producten te maken, zoals zeep en deodorants. Vervolgens ontwikkelden met name de deodorants zich, die aluminiumzouten gebruiken voor hun transpiratiewerende werking.

Sinds de jaren 2000 worden de producten alleen op de markt gebracht onder het merk Borotalco. Borotalco is na Neutro Roberts het op één na belangrijkste merk van Manetti & Roberts. Het merk produceert en verkoopt schuim, douchegel, deodorants , zeep en traditionele talk.

Borotalco kaart over microtalk ItalieOver de werking van microtalk

Microtalk is fijngemalen poeder dat afkomstig is van een natuurlijk klei-mineraal: talk. Het wordt gebruikt vanwege de zuiverheid, helderheid en veelzijdige toepassing.

De vier belangrijkste voordelen:

 • Absorberende, verfrissende en zachte werking op de huid
 • Maakt de huid zacht
 • Laat op natuurlijke wijze de huidporiën ademen
 • Ook geschikt voor de gevoelige huid

De belangrijkste eigenschap van talk is dat het goed absorbeert. Dankzij de structuur en chemische samenstelling plaatst het zichzelf op zweetdruppels en helpt het om het vochtige gevoel te verminderen. Daarnaast kalmeert microtalk en zal het de huid niet irriteren.

Veel gestelde vragen over Borotalco

In dit onderdeel beantwoorden we de meest voorkomende vragen over deze producten.

Zijn de deodorants geschikt voor mannen, vrouwen of beide?

Vrijwel alle deodorants zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, maar dit wordt per deo aangegeven. Bekijk daarvoor altijd even de product beschrijving en/of de verpakking.

Wat voor type deodorant is het?

Borotalco biedt zowel rollers als sprays. Je kan dus zelf kiezen wat je het fijnste vindt. Doorgaans is onze ervaring overigens dat deo het beste werkt in roller-vorm.

Bevatten deze deos alcohol?

Nee, de deos van Borotalco bevatten geen alcohol.

Waar komt de talkpoeder van Borotalco vandaan?

De talkpoeder gebruikt in de Borotalco deodoranten is 100% afkomstig uit de Italiaanse mijn in het Val Chisone, bij Turijn. De vele processen en selecties zorgen voor een hoogwaardig en natuurlijk product.


Bronvermelding:

Lees ook

1 comment

Inez Balke 4 augustus 2020 - 21:13

Ik sport veel en heb veel soorten deodorant gebruikt. Borotalco overtreft alles, wat een goed spul. Ben superblij ermee, ga nooit meer wat anders proberen en zal het iedereen aanbevelen. Bedankt!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.