Home Gezondheid Een massagekussen juist gebruiken

Een massagekussen juist gebruiken

door info@contentmusketeers.io
0 comment

De hele dag zijn we druk met tal van verschillende activiteiten. Hierdoor kan het gebeuren dat je aan het eind van de dag gestrest en uitgeput bent. Onze lichaam en geest hebben voldoende ontspanning en lichaamsbeweging nodig om fit en gezond te blijven. Lichaamsbeweging kun je verkrijgen door regelmatig te sporten of te wandelen. Ontspanning kun je krijgen door een heerlijke massage, in een massagesalon of gewoon thuis met je eigen massagekussen.

Om de ultieme ontspanning te beleven met behulp van een massagekussen, is het van groot belang dat je deze op de juiste manier gebruikt.

Het juiste gebruik van je massagekussen

Heb je een massagekussen aangeschaft, gebruik deze dan op de juiste manier, zodat je er het langste plezier van hebt.

Gebruik het massagekussen niet te lang achter elkaar

Dagelijks een massage van 15 tot 20 minuten is voldoende om de juiste mate van ontspanning te ervaren. Langer gebruik van het massagekussen kan bovendien blauwe plekken veroorzaken.

Zorg voor een comfortabele en ontspannen houding

Wanneer je tijdens het gebruik van het kussen geen ontspannen houding aanneemt, zal het massagekussen niet het beste resultaat leveren. Op die manier ervaar je niet het ontspannen gevoel dat je graag zou hebben na een massage.

Drink voldoende water

Door een massage worden afvalstoffen in je lichaam afgebroken. Om het afvoeren van deze afvalstoffen te bevorderen, is het verstandig om voldoende water voor en na de massage te drinken. Ook bevordert het drinken van ongeveer 500cc warm water voor de massage, de bloedsomloop.

Berg je massagekussen op de juiste manier op

Bewaar je massagekussen op een droge plaats, vrij van vuil en water, zodat deze het minste kans loopt op beschadigingen.

Schoonhouden van het massagekussen

Sommige massagekussens hebben een afneembare hoes, deze kan makkelijk gewassen worden in de wasmachine. Heeft jouw massagekussen geen afneembare hoes, neem deze dan af met een licht-vochtige doek. Dompel je massagekussen niet onder in water. Volg, voor het schoonhouden van je massagekussen, altijd de meegeleverde instructies. Hiermee verleng je de levensduur van je massagekussen, en voorkom je dat je de garantie op het apparaat verliest.

Langer plezier van je massagekussen door het juiste gebruik

Door het massagekussen op de juiste manier te gebruiken zul je alle voordelen die een massagekussen heeft ervaren. Bovendien heb je langer plezier van je massagekussen als je deze op de juiste manier gebruikt. Zijn de gebruikersinstructies niet meegeleverd bij je massagekussen, zoek dan contact met de leverancier. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je het kussen correct gebruikt. Verkeerd gebruik kan eventuele klachten verergeren.

Het goed gebruiken en juist onderhouden van een massagekussen, lijkt misschien een lastige klus. Toch heeft het gebruik van een massagekussen enkele voordelen die het bezoeken van een massagesalon overbodig maken.

Een massagekussen in plaats van een massage met de handen

Massagekussens bieden een heerlijke ontspannende massage. Je kunt ze vergelijken met een massage in een salon. Een massagekussen kan gebruikt worden om spierpijn of chronische pijn te behandelen. Lees hier in het kort enkele voordelen van een massagekussen ten opzichte van een massage in een salon:

Handig

Een massagekussen is lichtgewicht en compact, dus makkelijk mee te nemen.

Flexibel

Je kunt een massagekussen bijna overal makkelijk aansluiten, sommige massagekussens werken met een accu waardoor je niet afhankelijk bent van een stopcontact.

Betaalbaar

Een massagekussen is goedkoper dan een massage in een salon. Massagekussens zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, je kunt het kussen zo duur maken als je zelf wilt.

Massagekussens bieden naast bovenstaande voordelen, nog veel andere gezondheidsvoordelen, deze worden beschreven in het artikel ‘De voordelen van een massagekussen’.

Lees ook:

 

 

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.