Home Advies EMS trainer kopen? Volg deze gids

EMS trainer kopen? Volg deze gids

door Redactie
0 comment

Als strakke buikspieren je doel is, is het volgen van het juiste dieet en oefenprogramma de sleutel. Maar in veel gevallen is het niet genoeg om tijd in de sportschool door te brengen met sit-ups, crunches en andere buikspieroefeningen. Als je niet de resultaten ziet die je wilt van alleen dieet en lichaamsbeweging, kan het tijd zijn om te investeren in een EMS trainer.

Een EMS trainer is een draagbaar apparaat dat gebruik maakt van elektrische stimulatie om de buikspieren samen te trekken. Dit helpt op zijn beurt de buikspieren te versterken en te verstevigen. De elektrische pulsen die gericht zijn op de spieren worden geproduceerd door elektroden die op de blote buikhuid worden geplaatst. De meeste EMS trainers hebben een gordelontwerp, die de elektroden op hun plaats houdt en jouw buikspieren kan comprimeren voor extra voordeel.

Als je resultaten wilt zien, is het belangrijk om de juiste EMS trainer te kiezen. Dat betekent dat je de beste riemmaat moet uitzoeken, het aantal elektrodepads dat je verkiest, het type batterij dat het meest geschikt zou zijn, en alle andere functies die je reis naar strakke buikspieren zo effectief mogelijk maken. Lees verder voor meer informatie over EMS trainers en onze aanbevelingen voor de allerbeste.

Belangrijke specificaties om rekening mee te houden

We hebben gekeken naar verschillende belangrijke specificaties voor het kopen van een EMS trainer, hieronder zijn we daar verder op in gegaan. We kijken naar de volgende specificaties:

  • Grootte
  • Type batterij

Grootte

Wat betreft de lengte moet een EMS trainerriem lang genoeg zijn om comfortabel om je middel te passen. Veel riemen zijn one-size-fits-all stijlen die passen in de taille van 101,6 cm of minder. Sommige EMS trainers hebben echter verstelbare riemen die geschikt zijn voor een taille tot 132,08 cm.

In termen van breedte kan een bredere riem gericht zijn op een groter deel van je buik. Dit is wenselijk voor de meeste mensen, omdat het grotere oppervlak zorgt voor een grotere aanspanning en versteviging.

EMS trainers kunnen tot 10 gelelektrodekussens hebben. De pads zijn belangrijk omdat ze de elektrische impulsen sturen die je spieren aanspannen. Over het algemeen zijn pads die ongeveer twee centimeter groot zijn, het meest comfortabel en effectief.

Type batterij

EMS trainers hebben batterijen nodig. Sommige nemen AA- of AAA-batterijen, die gemakkelijk te vinden zijn als je ze moet vervangen. De kosten van vervangende batterijen kunnen echter in de loop van de tijd oplopen. Als dit je stoort, overweeg dan om te investeren in een EMS trainer met lithiumbatterijen die via een USB-kabel kunnen worden opgeladen.

Alle functies van een EMS trainer

De meeste EMS trainers beschikken over onder meer de volgende functies:

  • Intensiteitsinstellingen
  • Ingebouwde programma’s
  • Bedieningselementen

Intensiteitsinstellingen

Voor de meeste veelzijdigheid en de beste resultaten kies je een EMS trainer met verschillende intensiteitsinstellingen. Je kunt beginnen met de laagste intensiteit en geleidelijk aan je kracht opbouwen tot de hoogste intensiteit.

Sommige EMS trainers hebben slechts 10 intensiteitsinstellingen, terwijl andere tot 150 verschillende niveaus bieden. Kies het model met het hoogste aantal intensiteitsinstellingen dat past bij jouw budget om de beste resultaten te zien.

Ingebouwde programma’s

Sommige EMS trainers hebben ingebouwde programma’s die van invloed zijn op de manier waarop de elektrische pulsen op je buikspieren gericht zijn. Een effectief programma stuurt pulsen van een bepaalde intensiteit voor een bepaalde periode en stopt dan om jouw spieren rust te geven. Een ingebouwd programma doet het stoppen en starten zodat je het niet handmatig hoeft te doen.

EMS trainers hebben meestal drie tot tien ingebouwde programma’s. Hoe meer programma’s er zijn, hoe beter. Waarom? Verscheidenheid garandeert dat je spieren niet gewend raken aan een bepaald programma.

Bedieningselementen

EMS trainers hebben bedieningselementen waarmee je de elektrische pulsen kunt in- en uitschakelen, de intensiteit kunt instellen, de tijd voor een training kunt instellen en kunt kiezen tussen de ingebouwde programma’s. Sommige EMS trainers hebben een afstandsbediening, andere hebben knoppen op de band.

Een afstandsbediening kan handiger zijn omdat het makkelijker is om de knoppen te zien. Bovendien kan een EMS trainer met bedieningselementen op de riem vrij omvangrijk zijn, zodat je hem misschien niet onder je kleding kunt dragen.

EMS Trainerprijzen

EMS trainers variëren in prijs op basis van het aantal aangeboden intensiteitsniveaus en ingebouwde programma’s. Je zou zo weinig als € 9,- of zo veel als € 185,- voor een EMS trainer kunnen betalen.

Als je een beginner bent en iets goedkoops wilt, wees dan bereid om € 9,- tot € 46,- te betalen voor een EMS trainer met 15 tot 20 intensiteitsniveaus en drie tot vier ingebouwde programma’s.

Voor meer maatwerk kun je een mid-range EMS trainer in de € 46,- tot 92,- prijsklasse overwegen. Middenklasse EMS trainers bieden gewoonlijk tot 50 intensiteitsniveaus en vijf tot zes ingebouwde programma’s. Iemand die een instapmodel EMS trainer heeft gebruikt en wil upgraden, zou het goed kunnen doen met een van deze EMS trainers.

De duurste EMS trainers, in het € 92,- tot € 185,- segment, bieden tot 150 verschillende intensiteitsniveaus, waardoor ze vaak de meest voor de hand liggende resultaten opleveren. Ze hebben meestal zes of meer ingebouwde programma’s en zijn ideaal voor personen die zich inzetten voor een uitgebreid dieet en ab-sculpting oefenprogramma.

Extra tips voor het kopen van een EMS trainer

Raadpleeg je arts voordat je een EMS trainer gebruikt. De elektrische pulsen zijn mogelijk niet geschikt als je bepaalde medische aandoeningen hebt, zoals diabetes of epilepsie.

Voor een maximale effectiviteit moeten de gelelektrodekompressen op de blote huid worden geplaatst. Maak je huid schoon en droog voordat je de elektroden aanbrengt.

Wanneer je een EMS trainer om je middel legt, zorg er dan voor dat je het gelkussen direct op je navel centreert.

Het is niet ongewoon om je duizelig of licht in het hoofd te voelen als je een EMS trainer gebruikt. Tot je weet hoe je zult reageren, kun je het beste gaan zitten tijdens je sessies.

Als je nieuw bent met EMS trainers, begin dan met een lage intensiteit. Je wilt je buikspieren niet overbelasten.

Als je de plaatsing van de gelkussentjes moet aanpassen wanneer je een EMS trainer gebruikt, zet dan het apparaat uit voordat je dit doet.

De beste resultaten komen meestal voort uit het gebruik van een EMS trainer vijf tot zes keer per week. Vergeet niet om je spieren regelmatig de tijd te geven om uit te rusten.

Koop één van onze favoriete EMS trainers

We hebben veel EMS trainers getest en vergeleken, hieronder vind je ultieme top-10 lijst met de beste EMS trainers voor scherpe prijzen. Wil je in één keer de volledige lijst zien? Bekijk hier de top 10 lijst bij Bol.

Buikspieren trainer - MEACRUNCH® - AB trainer - EMS - Fitness#1 Buikspieren trainer – MEACRUNCH® – AB trainer

Met de MEACRUNCH® – EMS Spiertrainer krijg je binnen 15 minuten per dag een totale body workout. Hij is licht, efficiënt en je ziet hem niet onder je kleding. . De Meacrunch® maakt je lichaamsvormen strakker en zorgt voor een optimale training op de doelgebieden. Deze trainer is geschikt voor sport -of fitnessliefhebbers, als je graag gewicht wilt verliezen of als je je spieren wilt laten werken na een periode van inactiviteit door lange immobiliteit of zwangerschap bijvoorbeeld.

Elektrische Buiktrainer - Sixpack Trainer - Zwart#2 Elektrische Buiktrainer – Sixpack Trainer

De Elektrische Buiktrainer – Sixpack Trainer zorgt voor strakke buikspieren in no time. Met dit apparaat kun je de sportschool vaarwel zeggen. In 30 minuten per dag train jij je buikspieren automatisch en zonder moeite. De elektromagnetische impulsen laten je buikspieren aanspannen terwijl jij lekker in de bank zit of staat te koken. Het apparaat is makkelijk in gebruik. En tijdens het gebruik, voelen de impulsen als een massage.

#3 MEABELT® 400 – Buikspieren trainer – AB trainer – EMS trainer

Met de MEABELT® 400 – Buikspieren trainer verlies je 1 centimeter in 10 dagen. Hij stimuleert je buik, rug, armen, bovenbenen, heupen, armen en bovenlijf. Met dit apparaat krijg je een totale body workout. De Meabelt 400 fitnessriem helpt jou dagelijks om centimeters te verliezen, spiercontracties en krampen te verlichten, sneller te herstellen na intensieve sportoefeningen en te strijden tegen spierpijn. Je kunt prestaties verbeteren met de fitness riem en je krijgt een betere houding.

#4 USB Oplaadbaar – EMS Buikspieren trainer

Heb jij weinig tot geen tijd om naar de sportschool te gaan? Dan is deze EMS trainer van Cless Workout de perfecte oplossing voor jou! Het apparaat geeft impulsen waardoor jouw spieren samentrekken en geactiveerd worden. Tijdens het gebruik van deze EMS trainer hoef jij geen oefeningen te doen. Het apparaat doet het allemaal voor je. Hij is geschikt voor mannen en vrouwen en je traint er je buik, armen en heupen mee. Doordat hij licht is, kun je hem makkelijk onder je kleding dragen. 10 tot 15 minuten per dag is al voldoende voor een zichtbaar resultaat.

#5 Axties EMS Elektrische Buiktrainer

Een snel getraind lichaam krijg je met de Axties EMS trainer. Deze EMS-Trainer geven je spieren kleine elektrische impulsen waardoor je spieren wakker worden geschud en getraind. Zelf hoef je niks te doen. Je kunt gewoon werken of thee zetten en het apparaat doet al het werk voor je. Het scheelt je ook nog eens tijd, want jij hoeft niet meer naar de sportschool te gaan. En de kans op blessures is er niet. Buitenom dat je in het begin een tintelend gevoel kunt ervaren, is de EMS trainer volledig pijnloos. En bij dit apparaat krijg ook nog eens 10 extra gratis gelpads.

#6 Axties Billen Trainer – Workout Tril Apparaat – EMS

Snel klaar voor de zomer zijn met getrainde billen? Dat kan met de Axties Billen Trainer. Met dit apparaat train jij je billen zonder er zelf iets voor te doen. Tijdens het afwassen, lezen van een boek of scrollen op social media ben jij aan het trainen en binnen 30 dagen zie je al verschil! Door nieuwe technologieën van de EMS-Trainer ontstaan er kleine elektrische impulsen vanuit de billentrainer en spannen de bilspieren zich aan. EMS-technologie helpt super goed met de spieropbouw en werkt ook nog eens vetverminderend.

#7 SMART FITNESS EMS FIT BOOT TONING Elektrische spiertrainer

Met deze EMS trainer train je al je spieren makkelijk zonder daar zelf moeite voor te doen. De klevende gelpads waarop elektroden zitten aangesloten, zorgen ervoor dat je spieren geactiveerd worden. Hierdoor trekken je spieren samen waardoor ze sterker worden en je ook nog eens vet verbrandt. Het apparaat werkt op AAA batterijen. Dus je zit niet vast aan snoeren en kunt vrij bewegen tussendoor. Ideaal als je tussendoor thee wilt zetten of de was moet doen. De EMS trainer is onzichtbaar onder je kleding. Dus je kunt er zelfs de deur mee uit.

#8 Buikspiertrainer Elektrische Spierstimulatie – EMS Trainer

Met deze EMS trainer heb jij in een mum van tijd de sixpack waar je altijd van gedroomd hebt. En je hoeft er niet eens voor naar de sportschool. Dit apparaat geeft jouw spieren kleine elektrische impulsen waardoor ze aan het werk gezet worden. Jij hoeft er niet eens iets voor te doen. Dit zorgt er ook voor dat er geen kans is op blessures en hij is pijnvrij. Alleen in het begin kun je soms wat tintelingen voelen. Dit apparaat zorgt ervoor dat jij met 15 minuten per dag in shape bent en zorgeloos naar het strand kunt.

#9 Beurer EM49 – Digitale TENS/EMS apparaat

Deze EMS trainer is multifunctioneel en zeer makkelijk in gebruik. Je kunt de gelpads plaatsen waar je wilt en precies die spiergroep trainen. Dit bijzondere apparaat zorgt ook nog eens voor een heerlijk ontspannen massage en kan worden ingezet als pijnbestrijding. De pijnverlichting wordt onder andere bereikt door impulsen in een hoge frequentie, die het verder leiden van de pijn via de zenuwvezels onderdrukken, en door de stijging van de afgifte van lichaamseigen endorfinen, die op het centrale zenuwstelsel inwerken om het pijngevoel te verminderen. Zo krijg je een getraind en ontspannen lichaam waar je trots op bent.

#10 AUORA® – Premium Full Body Work Out Trainer 2019 Edition

Een full body workout in de sportschool hoeft niet meer. Met dit apparaat bereik je dat al vanaf de bank of tijdens het koken. Voor veel mensen is het een drempel om naar de sportschool te gaan en dit ook vol te houden. Dit apparaat zorgt voor dezelfde resultaten door de pads die kleine impulsen afgeven door de huid. Hierdoor krijgen je spieren een signaal en trekken samen. Doordat dit zich keer op keer herhaalt, train je je spieren en krijg je daarmee een mooi en gespierd lichaam.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.