Home Gezondheid De vele gezondheidsvoordelen van visolie

De vele gezondheidsvoordelen van visolie

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Visolie is één van de meest geconsumeerde voedingssupplementen. Het is rijk aan omega-3 vetzuren, die zeer belangrijk zijn voor de gezondheid. Wanneer je niet veel vette vis eet, dan kan het innemen van visolie supplementen je helpen om toch voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen.

Gezondheidsvoordelen visolie

Lees snel verder om te weten te komen wat de gezondheidsvoordelen zijn van visolie.

Visolie kan de gezondheid van het hart ondersteunen

Hartziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Diverse studies tonen aan dat mensen die veel vis eten, minder hartziekten hebben. Risicofactoren die deze hartziekten veroorzaken, lijken te worden verminderd door het eten van vis of visolie.

Kan helpen bij de behandeling van bepaalde mentale stoornissen

Je hersenen bestaan voor 60% uit vet, een groot deel van dit vet bestaat uit omega-3 vetzuren. Daarom zijn omega-3 vetzuren zeer belangrijk voor een normale hersenfunctie. Visolie supplementen kunnen de symptomen verbeteren van bepaalde psychiatrische stoornissen. Dit effect kan het gevolg zijn van toenemende omega-3 vetzuur inname.

Kan helpen bij gewichtsverlies

Visolie supplementen kunnen de lichaamssamenstelling en de risicofactoren voor hartziekten bij zwaarlijvige mensen verbeteren. Ook kunnen visolie supplementen, in combinatie met lichaamsbeweging, je helpen om gewicht te verliezen.

Visolie kan de gezondheid van de ogen verbeteren

Ook je ogen zijn afhankelijk van omega-3 vetten. Er zijn aanwijzingen dat mensen die niet genoeg omega-3 binnenkrijgen, een groter risico lopen op oogziektes. Het eten van vis kan dus oogziektes helpen voorkomen.

Vermindert ontsteking

Ontsteking is de manier van je immuunsysteem om infecties te bestrijden en verwondingen te behandelen. Chronische ontstekingen worden in verband gebracht met ernstige ziektes, zoals zwaarlijvigheid, diabetes, depressie en hartziektes. Omdat visolie een ontstekingsremmende eigenschap heeft, kan dit helpen bij de behandeling van aandoeningen waarbij chronische ontsteking optreedt.

Visolie kan bij gestreste en zwaarlijvige mensen de productie van ontstekingsmoleculen verminderen. Bij mensen met reumatoïde artritis, kan visolie de gewrichtspijn, stijfheid en medicatiebehoefte verminderen.

Kan een gezonde huid ondersteunen

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en bevat veel omega-3 vetzuren. Naarmate je ouder wordt kan de gezondheid van je huid afnemen. Ook te veel blootstelling aan de zon is slecht voor de gezondheid van je huid.

Mensen met bepaalde huidaandoeningen kunnen baat hebben bij het nemen van visolie supplementen, dit zijn aandoeningen als psoriasis en dermatitis.

Kan de zwangerschap en het jonge kind ondersteunen

Omega-3 is belangrijk voor de vroege groei en ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat moeders voldoende omega-3 binnenkrijgen tijdens de zwangerschap en de periode waarin ze borstvoeding geven. Visolie supplementen ingenomen door moeders kunnen de hand-oog coördinatie van de baby verbeteren. Ook kan het de visuele ontwikkeling verbeteren en het risico op allergieën verminderen.

Kan leververvetting verminderen

Je lever verwerkt het meeste vet in je lichaam en kan een rol spelen bij gewichtstoename. Leverziektes komen steeds vaker voor, waarbij vet zich ophoopt in de lever.

Visolie supplementen kunnen de leverfunctie en de ontsteking verbeteren, en helpt hierbij de hoeveelheid vet in de lever te verminderen.

Visolie Kan de aandacht van hyperactieve kinderen verbeteren

Bij een aantal gedragsstoornissen bij kinderen, zoals ADHD, is er sprake van hyperactiviteit en onoplettendheid. Visolie supplementen kunnen hyperactiviteit, onoplettendheid, impulsiviteit en agressie bij kinderen verbeteren. Dit kan het leren ten goede komen.

Kan de symptomen van astma verminderen en het risico op allergieën verlagen

Visolie kan, vooral op jonge leeftijd, de symptomen van astma verminderen. Ook de inname van visolie tijdens de zwangerschap verlaagt het risico op allergieën.

Kan de gezondheid van de botten verbeteren

Naarmate we ouder worden, beginnen onze botten hun belangrijke mineralen te verliezen, hierdoor kunnen ze eerder breken. Dit kan leiden tot aandoeningen als osteoporose en artritis. Kalium en vitamine D zijn zeer belangrijk voor de gezondheid van de botten, maar omega-3 kan ook een gunstige werking hebben. Mensen met een hogere omega-3 inname kunnen een betere bot mineraal dichtheid krijgen.

Dagelijks visolie innemen voor een gezonde levensstijl

Omega-3 draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van de hersenen en de ogen. Ze bestrijden ontstekingen en kunnen hartaandoeningen en een achteruitgang van de hersenfunctie helpen voorkomen. Visolie bevat veel omega-3, risicogroepen kunnen baat hebben bij de inname hiervan.

Een volwaardig voedingspatroon is altijd beter dan het innemen van extra supplementen, het eten van twee tot drie porties vette vis per week, levert voldoende omega-3.

Eet je geen vis, dan zijn visolie supplementen een goed alternatief voor de benodigde hoeveelheid omega-3. Wil je weten of het toevoegen van visolie supplementen aan je dieet, jou de genoemde gezondheidsvoordelen kan opleveren, dan kun je altijd een arts raadplegen voor het juiste advies.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.