Home Sportoefeningen Het buikspierwiel voor beginners

Het buikspierwiel voor beginners

door Redactie
0 comment

Het verbeteren van je buikspieren heeft voordelen die verder gaan dan het creëren van een sexy strand lichaam. Abdominale kracht helpt lage rugpijn te voorkomen en verbetert de sportprestaties. Een buikspierwiel is een goedkoop apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is voor effectieve trainingen van je kern. Je kern bestaat uit de diepe bilspieren, buik- en rugspieren. Begin langzaam met een buikspierwiel terwijl je je kernspieren opbouwt.

Buikspierwielen, waar moeten ze aan voldoen?

Buikspierwielen zijn eenvoudige trainingsapparaten die er uitzien als een wiel met een paal die door het midden vastzit. Hoewel je er zelf één kunt bouwen, is het misschien beter om een goedkoop wiel te kopen om ervoor te zorgen dat het soepel rolt, niet verschuift en minder snel breekt. Een buikspierwiel moet bestand zijn tegen het hele gewicht van je lichaam om soepel naar voren en naar achteren te rollen. Zonder het juiste midden kan het wiel tegen een zelfgemaakte handgreep drukken, waardoor het wiel moeilijk of onmogelijk te draaien is. De handgrepen mogen je handen niet bezeren. Er zijn ook buikspierwielen met twee wielen om je balans beter te ondersteunen zodat jij je beter kunt concentreren op de oefening zelf.

In het begin

Wanneer je voor het eerst een buikspierwiel gebruikt, begin dan vanuit een knielende positie om de techniek te leren en ervaar hoeveel druk de oefeningen op je buik, rug en armen leggen. Plaats het wiel voor je, onder je borstkas op een plek waar je je in balans voelt. Beweeg jezelf naar voren en laat het wiel je naar voren rollen terwijl je armen en je torso rechtop staan. Gebruik je kern om je naar voren te duwen en rol je terug. Rol niet naar voren zodat je armen volledig recht zijn, of het kan te moeilijk zijn om jezelf terug te rollen. Experimenteer met verschillende voorwaartse rollengtes om te zien welke je jezelf naar achteren laat rollen met je buikspieren. Rol langzaam, stop en rol dan naar achteren. Herhaal deze serie 10 keer en neem dan een pauze.

Spieren opbouwen

Als je in staat bent om deze rol met meer gemak te doen, begin dan met het verder naar voren rollen. Dit vereist meer spierkracht en helpt je spiergrootte te vergroten. Wanneer je in staat bent om langere rollen te doen zonder te veel moeite, probeer dan te rollen vanaf de plankpositie, met je knieën van de grond en tenen die je ondersteunen, vergelijkbaar met een push-up positie. Wanneer je voor het eerst naar de plankpositie gaat, begin dan met kortere voorwaartse rollen, waarbij je lengte toevoegt terwijl je spieren opbouwt. Houd je rug in een rechte lijn, in plaats van je billen omhoog te steken, om rugbelasting te voorkomen.

Het volgende niveau

Wanneer je in staat bent om meerdere, lange voorwaartse rollen uit te voeren vanaf de plankpositie, voeg dan schuine bochten toe. In plaats van recht naar voren en naar achteren te rollen, begin je met vooruit rollen, dan draai je naar links en eindig je de rol in die richting. Rol terug en rol dan naar rechts. Dit werkt de schuine kanten, die zich aan de zijkanten van je maag bevinden. Wanneer je voldoende spierkracht hebt opgebouwd om je ab-rollen gemakkelijk te kunnen doen, start dan vanuit een staande positie om je oefeningen uit te voeren.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.