Home Sportoefeningen Hoe gebruik je een EMS trainer op je buikspieren?

Hoe gebruik je een EMS trainer op je buikspieren?

door Redactie
0 comment

Er zijn nogal wat spierstimulerende apparaten op de markt die de gebruikers strakkere en stevigere buikspieren beloven. Helaas legt de voedsel en warenautoriteit uit dat slechts één apparaat een dergelijke belofte kan waarmaken. Ook wel bekend als EMS (Electrical Muscle Stimulators) trainers, spierstimulatoren wekken je spieren elektrisch op, waardoor ze samentrekken. In tegenstelling tot oefeningen die je spieren via de hersenen stimuleren, stimuleren EMS trainers je buikspieren via de zenuw.

Hoe gebruik je een EMS trainer?

Plaats de spierstimulatorriem om je middel. Centreer het grote middenpad over je navel, zorg ervoor dat de kleinere gelpads aan beide zijden over het zachte gedeelte van je buikspieren tussen je ribben en heupbenen liggen.

Zet de spierstimulatieriem vast. De meeste spierstimulatoren hebben een klittenbandsluiting die helpt om het op zijn plaats te houden. De pads moeten strak tegen je huid liggen.

Schakel je EMS trainer in met de schakelaar of knop op het voorpaneel van het apparaat.

Stel de toonhoogte in zodat je je buikspieren comfortabel kunt voelen samentrekken. EMS trianers hebben meestal op en neer “pijltjestoetsen” waarmee je de intensiteit kunt aanpassen.

Laat de spierstimulator je buikspieren 25 minuten per dag werken, vijf keer per week, als je een beginner bent. Volg het tijdsbestek van 25 minuten gedurende de eerste vier weken. Als je eenmaal een doorgewinterde EMS-gebruiker bent, moeten sessies van 40 minuten volstaan.

Schakel het apparaat uit zodra je klaar bent met je EMS trainingssessie. Verwijder de riem en berg deze op tot je volgende gebruik.

Neem je dagelijkse training op in een notitieboekje of op een kalender, zodat je weet wanneer het tijd is om naar het volgende niveau te gaan.

Lees ook: werken EMS trainers echt?

Tips

Laat altijd minstens zes uur rusten tussen de EMS trainingssessies. De EMS trainer moet goed passen en mag niet te strak zitten.

Lees voor gebruik altijd de instructies die bij je specifieke merk EMS trainer worden geleverd. De meeste fabrikanten bieden speciale montage-instructies, instructies voor het oplossen van problemen en garantie-informatie die gunstig is voor jou als consument.

Let op

Overdrijf nooit. Als je op enig moment pijn of ongemak voelt bij het gebruik van de EMS trainer, stop dan direct met het gebruik. Als de symptomen aanhouden, zoek dan medische hulp.

Raadpleeg je arts voordat je een EMS trainer gebruikt. Gebruik geen spierstimulator als je zwanger bent of in de afgelopen zes weken bent bevallen. Als je elektronische implantaten hebt, lijdt aan kanker of epilepsie, of als je insuline gebruikt voor diabetes, gebruik de EMS trainer dan niet. Gebruik de EMS trainer ook nooit bij kinderen.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.