Home Geen categorie Hoe massage apparaat schoonmaken?

Hoe massage apparaat schoonmaken?

door Redactie
0 comment

Hoe fijn is het hebben van een massage apparaat? Het apparaat zorgt voor optimale ontspanning op het moment dat het jou uitkomt. Wie wilt dit nou niet?

Mocht het perfecte massage apparaat aangeschaft zijn dan is het natuurlijk wel belangrijk om deze op de juiste manier schoon te houden, om alles hygiënisch te houden. Op deze manier kunnen meerdere personen gebruik maken van het massageapparaat.

Wat voor massage apparaat?

Apparaat met hoes

Er zijn natuurlijk verschillende apparaten beschikbaar, mocht u een apparaat hebben aangeschaft waar een hoes omheen zit dan is het schoonmaken van het apparaat gemakkelijk, de hoes kan namelijk gewoon in de wasmachine (op een niet al te heet programma). Dit zal het apparaat goed en hygiënisch reinigen.

Apparaat zonder hoes

Als het apparaat geen hoes heeft dan is het belangrijk om het apparaat goed schoon te maken door antibacteriële zeep te gebruiken. Haal voor het reinigen wel de eventuele stekkers uit het stopcontact, of de batterijen uit het apparaat!! Als het apparaat uit meerdere onderdelen bestaat kunt u deze van elkaar afhalen, om zo tussen alle gaten en kieren te kunnen komen om daar ook al het vuil tussen weg te halen.

Apparaat zonder hoes en zonder elektra

Mocht het apparaat niet over een stekker of batterijen beschikken dan kunt u het massage apparaat gewoon in de vaatwasser plaatsen en de vaatwasser op een heet programma laten draaien. Dit zorgt ervoor dat het apparaat goed gereinigd wordt.

Hoe vaak het massage apparaat schoonmaken?

Het massage apparaat dient elke keer na gebruik gereinigd te worden, zeker wanneer het apparaat door meerdere personen wordt gebruikt. Het apparaat met een eventuele hoes moet bij veelvuldig gebruik in ieder geval minimaal een maal per week in de wasmachine meedraaien, mocht het apparaat weinig gebruikt worden dan is éénmaal per maand voldoenden (veel gebruik is twee a driemaal per week).

Waarom het massage apparaat schoonmaken?

Op een lichaam zitten veel bacteriën en eventuele ziekmakers. Op het massage apparaat kunnen deze bacteriën achterblijven en u keer op keer opnieuw besmetten. Als u met meerdere personen gebruik maakt van het apparaat is het zelfs mogelijk om elkaar te besmetten, dit is natuurlijk niet wat u wilt. Daarnaast is het schoonhouden van het apparaat belangrijk om het apparaat in goede conditie te houden. Als iets erg smerig is zal zijn werking verminderen en uiteindelijk misschien zelfs kapot gaan. Dit is niet gewenst en kan gemakkelijk worden voorkomen door het schoonhouden van het apparaat.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.