Home Advies Hoe moet je een massage apparaat onderhouden?

Hoe moet je een massage apparaat onderhouden?

door Redactie
0 comment

De voordelen van een massage apparaat zijn al uitgebreid besproken en wellicht ben je er al van overtuigd dat het een goed idee is om dit apparaat aan te schaffen. Maar hoe kies je nou het juiste massage apparaat? Allereerst bepaal je wat het doel is van de massage. Wil je alleen lekker ontspannen of heb je juist last van stijve spieren? Het kan ook zijn dat je je spieren wil versterken of dat je je bloedsomloop wil stimuleren. Voor elk doel is wel een massage apparaat. Let wel op dat de massage die het apparaat geeft wel past bij jouw wensen! Daarna bepaal je of je een elektrisch of een handmatig apparaat wil hebben en met of zonder afstandsbediening.

Er zijn diverse (web)winkels waar je een massage apparaat kan kopen. Als je je doel hebt bepaald en of je elektrisch of handmatig wilt, kun je gaan kijken en de prijzen vergelijken. Internet kan daarbij een goed hulpmiddel zijn.

Hoe moet je een massage apparaat onderhouden?

Natuurlijk moet je je massage apparaat ook onderhouden. Belangrijk is dat je het apparaat regelmatig schoonmaakt. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe je dit goed kan doen. Verder is het belangrijk dat het massage apparaat goed wordt opgeborgen als je het langere tijd niet gebruikt. Het liefst in een droge ruimte zonder belasting op het apparaat en in de originele verpakking.

Sommige massage apparaten hebben lusjes aan de achterkant zitten. Daarmee kun je het massage apparaat ook aan een kleerhanger in de kast ophangen. Volg bij het onderhoud van het massage apparaat ten alle tijden de bijgevoegde instructie.

Hoe maak je een massage apparaat schoon?

Volg natuurlijk de instructies die bij je massage apparaat bijgevoegd zijn. Hieronder volgt een korte algemene instructie.

  • Als je het massage apparaat gaat schoonmaken, trek dan in ieder geval de stekker uit het stopcontact. Zo voorkom je dat het apparaat plotseling gaat bewegen en dat je vingers klem komen te zitten.
  • Kleine vlekken kun je met een vochtige doek of spons weghalen. Eventueel met een klein beetje vloeibaar wasmiddel. Zorg wel dat de doek niet te nat is en gebruik geen schoonmaakmiddel met oplosmiddel.
  • Zit er een afneembaar overtrek op het apparaat, dan kun je deze meestal in de wasmachine wassen. Check de was instructie op het overtrek.
  • Pas als het apparaat helemaal droog is, kun je het weer gebruiken!

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.