Home informatie Hyperhidrose

Hyperhidrose

door Redactie
0 comment

Wat is hyperhidrose nou eigenlijk?

Wat is Hyperhidrose?

Angst om iemand een hand te geven, altijd natte vlekken onder je oksels, nooit de kleren kunnen dragen die je wilt dragen en bovenal erg opzien tegen de zomer..? Hyperhidrose is een zeer vervelend probleem, maar wat is er tegen te doen? En hoe komt het eigenlijk dat je zoveel transpireert?

Zweten doen we allemaal, het is normaal en natuurlijk, echter is de hoeveelheid die je zweet is afhankelijk van de persoon. De een zweet nog niet al sport hij of zij bij veertig graden, de ander zweet al na het optillen van zijn rechterarm. Voor het overmatig transpireren wordt vaak de medische benaming hyperhidrose gebruikt. ‘Hyper’ staat voor overmatig en ’hydro’ staat voor nat en vochtig.

Hyperhidrose – of hyperhidrosis – komt voornamelijk voor op de handen, voeten, onder de oksels en bij de liezen. Zweet heeft een belangrijke functie voor ons lichaam, het zorgt er namelijk voor dat we afkoelen en niet overhit raken, maar overmatig zweten is toch een zeer vervelend probleem met zelfs sociale gevolgen voor degene die er last van hebben!

De oorzaken van Hyperhidrose

Er wordt onderscheid gemaakt tussen primaire en secundaire hyperhidrose. Bij de meerderheid van alle gevallen kan er geen (directe) oorzaak gevonden worden, dit wordt primaire hyperhidrose genoemd. Bij 30 tot 50% van alle gevallen komt het in de familie voor, hierdoor vermoedt men een erfelijke aanleg.

Wanneer alle zweetklieren over het gehele lichaam overmatig actief zijn, ligt de oorzaak meestal bij een onderliggend probleem. Men noemt deze vorm secundaire Hyperhidrose. Dat kan overgewicht zijn, of de menopauze, een aandoening of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Ook kunnen psychologische zaken de oorzaak zijn van het ontstaan van secundaire hyperhidrose.

Hoe kan ik Hyperhidrose tegengaan?

Op zweetikveel.nl bieden we een breed scala aan oplossingen voor Hyperhidrose. We hebben voor alle verschillende plaatsen waar Hyperhidrose op kan treden een passende anti-transpirant.

Helaas werken voor sommigen zelfs de beste anti-transpiranten niet en resteren er nog maar weinig mogelijkheden.

Wilt U daar meer weten over wat er naast anti-transpiranten nog mogelijk is? Dan kunt U gerust een mailtje sturen naar info@zweetikveel.nl. We sturen U dan graag meer informatie geven over de andere mogelijkheden!

Enkele handige tips om overmatig zweten zelf tegen te gaan!

  • Als U last heeft van overmatige transpiratie, draag dan zo veel mogelijk luchtige kleren.
  • Last van zweetvoeten? Gebruik open schoenen!
  • Zorg voor voldoende ventilatie en koelheid in de ruimtes waar je veel verblijft.
  • Let op wat je eet! Sommige soorten voeding werken transpiratie in de hand!
  • Ook stress kan transpiratie bevorderen. Probeer stress daarom zo veel mogelijk te vermijden.

Hyperhidrosis is tegen te gaan met effectieve middelen, zo vind je in onze winkel middelen voor de oksels, handen, voeten, benen en het gezicht. Daarnaast verkopen wij ook speciale t-shirts. Mochten deze middelen echter niet toereikend zijn adviseren wij je eens in te lezen over iontoforese.

Kan Hyperhidrose voorbij gaan?

Dat is eigenlijk niet per definitie vast te stellen. Bij de een komt het later en gaat het na een paar jaar weer voorbij en bij de andere blijft het levenslang bestaan. Echter is het bijna altijd wel zo dat wanneer er een bepaalde bekende oorzaak aan ten grondslag ligt, en die oorzaak kan worden weggenomen, dat het dan weer voorbij kan gaan.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.