Home Gezondheid Beste inlegzolen kopen

Beste inlegzolen kopen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Pijn in je voeten kan al snel heel vervelend worden. Als je dit niet op tijd verhelpt, dan kan dit je al snel belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Soms komt de pijn door te goedkope schoenen. Als veel van je schoenen je voeten pijn doen, dan kan er meer aan de hand zijn en dan kunnen inlegzolen de oplossing zijn.

De juiste inlegzolen kopen kunnen pijn aan je voeten verhelpen. Inlegzolen zijn inlegstukjes voor in je schoenen, gemaakt van traag schuim, schuim met gesloten cellen, gel of een combinatie van deze drie. Ze zijn ontworpen om verschillende problemen op te lossen, zoals platvoeten en fasciitis plantaris. Ook ondersteunen en dempen deze zolen je voeten, om het gewicht te herverdelen en de druk van de pijnlijke plekken te verlichten.

De top-10 best beoordeelde inlegzolen bekijken? Kijk dan hier!

Welke inlegzolen passen het beste bij jou?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je pijn aan je voeten hebt. De zool van je schoen kan te dun zijn, waardoor je extra demping nodig hebt. Je kunt ook pijn krijgen aan je voeten doordat je de hele dag staat voor bijvoorbeeld je werk. Dan kunnen inlegzolen prettig zijn voor extra demping en ondersteuning.

Ondersteunende inlegzolen, kunnen ook structurele problemen aan je voeten verhelpen of corrigeren:

Platvoeten

Platvoeten zijn ook wel bekend als afhangende voetboog. Dit is een aandoening waarbij je hele zool de grond raakt als je staat. Platvoeten kunnen tijdens de kindertijd ontstaan, of je voetboog kan tijdens de volwassenheid afzakken als gevolg van veroudering, gewicht of letsel. Pijn door platvoeten uit zich meestal door pijn in de hiel of de voetboog, of zwelling aan de binnenzijde van de voet.

Mensen met platvoeten hebben zolen nodig die de bal van hun voet beschermen en de hiel ondersteunen zodat ze extra stabiliteit krijgen. Daarnaast hebben ze steun nodig die contact maakt met de hele voetholte en ervoor zorgt dat deze in een natuurlijke positie gebracht wordt. Voor mensen met platvoeten is een inlegzool met een beetje vulling goed, maar dat is niet de belangrijkste eigenschap die deze zolen nodig hebben.

Fasciitis plantaris

Fasciitis plantaris komt vooral voor als hielpijn die in de ochtenden het ergste is. Bij deze aandoening is het ligament dat je tenen en hielbeen verbindt ontstoken.

Inlegzolen die de pijn bij deze kwaal kunnen verlichten, moeten de voetholte volledig ondersteunen, zodat de druk op de hiel verlicht wordt. Om die reden hebben ze ook een stevige hielcup nodig.

Overpronatie

Bij overpronatie draaien je voeten bij de enkel naar buiten en loop je voornamelijk op de binnenkant van je voeten. Dit zorgt ervoor dat de spieren en banden van je voeten overbelast raken wat kan leiden tot hielspoor, fasciitis plantaris en andere problemen met gewrichts-uitlijning.

Om te weten of je overproneert, kun je de zolen van je schoenen controleren. Als de onderzolen aan de binnenkant versleten zijn, maar niet aan de buitenkant, dan kan het zijn dat je overproneert. Voor mensen die overproneren zijn er zolen met een diepe hielcup, die ervoor zorgen dat de enkel niet omrolt. Ook zolen met een stevige voetholte, zodat de juiste vorm en uitlijning behouden blijft, kunnen ondersteuning bieden.

Hoge bogen

Hoge voetbogen zijn een niet veel voorkomende oorzaak van voetpijn. Deze kwaal legt extra gewicht op de hiel en de bal van de voet, dit kan na verloop van tijd tot pijn leiden. Het geeft ook extra spanning op de voetboog, omdat deze wordt uitgerekt terwijl hij niet veel steun krijgt. Andere symptomen die voor kunnen komen zijn instabiele enkels, eeltknobbels en vetverlies op de hielzool.

Voor deze kwaal zijn er inlegzolen met uitgesproken bogen zodat je voet volledige steun krijgt. Ook demping rond de zool kan de pijn helpen verlichten.

Wanneer je voetpijn door iets anders veroorzaakt wordt

Andere kwalen die voetpijn kunnen veroorzaken zijn:

 • Artritis in het voetgewricht
 • Een gespannen voetboog, vaak veroorzaakt door gespannen kuitspieren
 • Pijnlijke neuropathie bij diabetici

Bij deze kwalen helpen inlegzolen om het gewricht anders te verdelen en de drukpunten op je voet te verlichten. Als je niet weet wat de pijn in je voet veroorzaakt, dan werken inlegzolen met extra ondersteuning van de voetboog vaak het beste.

Top-7 best beoordeelde inlegzolen

De informatie uit dit artikel kan je helpen om de juiste inlegzolen voor jouw kwaal te kiezen. Wij vergeleken de top-7 best beoordeelde inlegzolen voor jou.

TIP! – ActiFoot Inlegzolen voor Mannen en Vrouwen

Inlegzolen voor Mannen en Vrouwen - Hielspoor Zooltjes - Hielbeschermers - Platvoet en Doorgezakte Voet - Maat 40-45

Pijnlijke voeten bij het lopen? Misschien hebben je voeten meer ondersteuning nodig. Deze ondersteunende inlegzooltjes verhelpen en voorkomen pijnlijke voeten, en helpen daarnaast om je loophouding te verbeteren, zodat je comfortabel en klachtenvrij kunt lopen. De zooltjes zijn geschikt voor elke soort schoen en ze zijn gemakkelijk op maat te maken. Daardoor passen ze altijd perfect en bieden ze maximaal comfort bij het lopen. Bekijk het product hier!

 • ✅ Ondersteund, ademt en zit comfortabel
 • ✅ Absorbeerd schokken door de gel hak
 • ✅ Op elke maat te maken

Bekijk het product hier!

1. Scholl Inlegzolen Gel Activ Work Man – 1 Paar

Scholl Inlegzolen Gel Activ Work Man - 1 PaarInlegzolen specifiek ontworpen voor mannen. De Scholl ActiveGell technologie zorgt voor minder druk en gerichte bescherming. Deze zolen zijn gemaakt van zacht materiaal waardoor ze makkelijk in je schoenen passen.

Kenmerken:

 • Ademend, schokdempend en ondersteunend
 • Makkelijk op maat te maken
 • Frisse voeten door een geur bestendigde bovenlaag

2. Hielbeschermers – hielbescherming gel

Hielbeschermers - hielbescherming gelVoor de dagelijkse verzorging van je voeten zijn deze hielbeschermers ideaal. Doordat deze van 100% siliconen gel gemaakt zijn, zijn ze zacht en flexibel en zeer rekbaar. De hielbeschermers zijn ademend waardoor nare geurtjes tegengegaan worden.

Kenmerken:

 • Universele maat, geschikt voor kleine en grote voeten
 • Bieden bescherming tegen het schuren van de hielen, hierdoor worden blaren voorkomen
 • Makkelijk te reinigen

3. Soft Gel Hielspoor Zooltjes – Hielberschermer / Inlegzool Cups

Soft Gel Hielspoor Zooltjes - Hielberschermer / Inlegzool CupsInlegzooltjes die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met pijn aan de hielen, klachten aan de achillespees, hielspoorklachten en andere klachten aan de hak of er omheen. Door de gelvulling worden schokken bij elke stap geabsorbeerd. Een ingebouwde hielheffing zorgt voor minder druk op de achillespees.

Kenmerken:

 • Makkelijk in elke schoen te dragen
 • Antislip waardoor deze goed op zijn plek blijft zitten in elke schoen
 • Zorgt voor directe verlichting van de hielpijn
 • Gemaakt van siliconen waardoor deze makkelijk te vervormen is

4. Scholl Inlegzolen Gel Activ Everyday Man – 1 Paar

Scholl Inlegzolen Gel Activ Everyday Man – 1 PaarVoor de actieve man, die dagelijks veel loopt, bieden deze inlegzolen de juiste comfort en ondersteuning. Het schokdempende effect wordt ervaren op de hiel, knie en enkel. Gemaakt van zacht materiaal waardoor deze zolen met gemak passen in je schoenen.

Kenmerken:

 • Makkelijk op maat te knippen
 • De hele dag pijnvrij door gel-comfort
 • Werkt ondersteunend, schokdempend en drukverlagend

5. MYSOLE Special Anatomical inlegzolen (Per paar)

MYSOLE Special Anatomical inlegzolen (Per paar)Optimale ondersteuning voor de achter-, midden- en voorvoet. Deze slijtvaste en vocht opnemende inlegzolen geven, dankzij een speciale dempingunit, de juiste schokdemping tijdens het lopen. Deze zolen zijn niet op maat te maken, maar koop je direct in de juiste voetmaat.

Kenmerken:

 • Gemaakt van duurzaam EVA-materiaal
 • De toplaag van de zolen is slijtvast en vochtopnemende Clima Tex+, dit zorgt voor minimale wrijving
 • Zijwaartse stabiliteit door de kunststof hielcup

6. MYSOLE Running inlegzolen (Per paar)

MYSOLE Running inlegzolen (Per paar)Deze inlegzolen zijn ontwikkeld met behulp van therapeuten, zodat deze geschikt voor gebruik in hardloopschoenen. Daarnaast zijn deze zolen ideaal voor mensen met platvoeten. Door het gebruik van duurzaam EVA-materiaal zijn deze zolen comfortabel en ondersteunend.

Kenmerken:

 • Speciaal ontwikkeld voor hardlopers
 • Ondersteuning aan de achter- en middenvoet
 • Bieden optimale schokdemping tijdens het landen van de voeten

7. Wollen inlegzool 100% schapenwol

Wollen inlegzool 100% schapenwol maat 39Het voordeel van wollen inlegzolen is dat je altijd comfortabele, droge en warme voeten hebt. Toch worden je voeten niet te warm omdat wol zich aanpast aan alle weersomstandigheden.

Kenmerken:

 • Volledige inlegzolen voor warme en comfortabele voeten
 • Wanneer deze zolen gedragen worden hoeven er geen sokken gedragen te worden
 • Bieden geen verdere ondersteuning voor pijnklachten aan de voeten

 

Kenmerken om rekening mee te houden bij inlegzolen kopen

Schokabsorptie

Veel inlegzolen zijn speciaal ontworpen om stevigheid te geven en zijn hierdoor wat stijver. Deze zijn minder geschikt voor grote schokken. Wanneer je op zoek gaat naar inlegzolen voor in je sportschoenen, controleer dan of ze de juiste ondersteuning bieden en daarnaast flexibel genoeg zijn om schokken op te vangen tijdens het sporten. Dergelijke flexibele inlegzolen zijn vaak gevuld met een gelvulling op de plaatsen waar de schokken het grootste zijn.

Geurbestrijding

Wanneer je snel last hebt van sterk ruikende voeten, dan zal deze geur ook overgenomen worden in je inlegzolen. Door te kiezen voor inlegzolen met geur verminderende technologie, ga je deze nare geurtjes tegen. Deze geur verminderende technologie kan bestaan uit een antimicrobiële coating, maar ook bijvoorbeeld uit verschillende lagen die gemaakt zijn van natuurlijke zuiveringszout of houtskool.

Inlegzolen kopen en maatvoering

Inlegzolen zijn beschikbaar in afzonderlijke schoenmaten, maar ook in modellen die voor twee of drie maten passen en die op maat geknipt kunnen worden. Hoe specifieker de maat, hoe beter de inlegzool werkt. Dit komt omdat ze zijn ontworpen om in je voetholte, hiel en andere voetspecifieke punten te passen.

Veel inlegzolen zijn zo ontworpen dat ze in de hele schoen passen, maar er zijn ook inlegzolen van driekwart lengte. Deze korte inlegzolen passen beter in nette schoenen en ballerina’s dan de inlegzolen die over de hele lengte passen. Zorg ervoor dat de inlegzolen contact maken met alle delen van je voet die pijn doen.

Wat kosten inlegzolen

Goedkope inlegzolen

De basis inlegzolen zijn bedoeld voor algemene pijn aan de voeten, de prijs voor deze zolen is maximaal € 15,-. In deze prijsklasse koop je inlegzolen die en matige ondersteuning geven en die je in veel gevallen zelf op maat moet knippen. Deze inlegzolen zijn gemaakt van traag schuim, dit voelt in het begin comfortabel, maar kan wel snel slijten. Ook zie je in deze prijsklasse veel kortere inlegzolen die bijvoorbeeld alleen ondersteuning geven aan de hak of aan de voorvoet.

Middenklasse inlegzolen

Inlegzolen in de prijsklasse vanaf € 15,- tot ongeveer € 50,-, zijn al iets gespecialiseerder. Deze zolen bieden al meer ondersteuning aan de voetboog. De vulling is vaak een combinatie van schuim met gelvulling voor ondersteuning en demping. Ook kun je in deze prijsklasse inlegzolen op schoenmaat kopen.

Dure inlegzolen

In deze dure prijsklasse, vanaf € 50,- kom je inlegzolen tegen die veelal precies op maat zijn en ook gericht zijn op bepaalde klachten. Zolen in deze prijsklasse moeten voldoende steun bieden bij meer gecompliceerde voetproblemen. Ook sporters kunnen in deze prijsklasse terecht voor inlegzolen die passen bij de activiteiten die ze gaan uitvoeren. Deze zolen zijn veelal gemaakt van antimicrobieel schuim met gesloten cellen of met een gelvulling.

 

Beste inlegzolen kopen

Handige tips en weetjes bij inlegzolen kopen:

 • Goede inlegzolen gaan gemiddeld zes tot twaalf maanden mee. Ben je veel op de been, dan is de levensduur van je inlegzolen ongeveer drie tot zes maanden.
 • Om je voetbogen te testen, kun je je voeten nat maken en vervolgens over een betonnen stoep lopen. Als je een complete voetafdruk op de stoep ziet, dan is dat een teken dat je misschien platvoeten hebt, of een lage voetboog. Als de afdruk van je voetboog ontbreekt of nauwelijks zichtbaar is, dan heb je waarschijnlijk een hoge voetboog.
 • Mensen met diabetes lopen een groter risico op likdoorns, eeltplekken en andere huidletsels aan de voet, die kunnen leiden tot diabetische wonden. Bij het gebruik van inlegzolen, moeten zij er daarom extra op letten dat ze geen drukletsel op de huid veroorzaken.
 • Sommige zolen bevatten latex, houdt hier rekening mee wanneer je een latexallergie hebt.
 • Pijn in de enkel kan een aanwijzing zijn dat je inlegzolen nodig hebt.
 • Wanneer inlegzolen de pijn in de voet niet verhelpen, dan is het raadzaam om een arts of podoloog te raadplegen.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste manier om een binnenzool in mijn schoen te doen?

Om de beste pasvorm te krijgen, kun je de binnenzool van je schoen verwijderen en vervangen door de binnenzool die je hebt gekocht. Als je een binnenzool koopt die moet worden bijgeknipt, dan kun je de originele binnenzool van je schoen op de vervangende binnenzool leggen en kun je deze op maat knippen. De meeste inlegzolen moeten voldoende vulling hebben om niet te verschuiven. Heb je toch last van een bewegende inlegzool, dan kun je deze aan de schoen vastmaken. Houdt er dan wel rekening mee dat je ze niet meer in andere schoenen kunt gebruiken.

Bestaat er zoiets als te veel steun van een inlegzool?

Een verhoogde ondersteuning van de voetholte helpt bij veel voetproblemen, maar hoeveel steun je nodig hebt is subjectief. Platvoeten hebben stevigere inlegzolen nodig en hoge voeten hebben meer flexibele zolen nodig. Hoeveel je nodig hebt is een persoonlijke keuze en kan van verschillende factoren afhangen. Wees niet te bang om stevige zolen te bestellen, ze worden iets soepeler als je ze eenmaal ingelopen hebt. Als ze na een redelijke periode nog steeds stevig zijn en pijn doen, dan kan je het beste andere zolen gaan gebruiken. Mocht je niet slagen bij het aanschaffen van zolen, raadpleeg dan een arts.

Hoeveel paar inlegzolen moet ik kopen?

Het aantal inlegzolen dat je aanschaft is afhankelijk van het aantal paar schoenen dat pijn geeft bij het lopen. Als al je schoenen pijn doen dan kan het handig zijn om meerdere paren zolen te hebben. Als je inlegzolen bij slechts één of twee paar schoenen gaat gebruiken, dan heb je al snel aan één paar zolen genoeg.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.