Home Gezondheid Beste kniebeschermers kopen

Beste kniebeschermers kopen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Kniepijn komt voor bij miljoenen mensen per jaar. Wellicht heb je het zelf wel eens ervaren na een actieve sportsessie of een druk weekend, de ‘maandagochtend’ kniepijn. Het kan natuurlijk ook zijn dat je last hebt van chronische kniepijn, een pijn die altijd aanwezig is, veel ongemak veroorzaakt en je dagelijks leven behoorlijk beïnvloedt. Kniebeschermers zorgen voor extra ondersteuning aan je kniegewricht en kunnen ervoor zorgen dat de pijn verlicht wordt of ze kunnen misschien zelfs een pijnlijk gevoel voorkomen.

Wij vergeleken de beste kniebeschermers met gedetailleerde informatie over de verschillende modellen. We informeren je over de belangrijkste functies zodat je de beste keuze kunt maken uit de beschikbare modellen.

Naast het dragen van een kniebeschermer kun je de specialist vragen om oefeningen voor extra versteviging en soepele gewrichten.

De top-10 beste kniebeschermers meteen bekijken? Kijk dan hier!

 

Belangrijke kenmerken van een kniebeschermer

Kniebeschermers hebben verschillende kenmerken. We zetten er graag een aantal voor je op een rij.

Compressie

Kniebeschermers kunnen ontsteking en zwelling als gevolg van een blessure verminderen. De kniebeschermer geeft druk op het geblesseerde gebied waardoor de zwelling afneemt en de pijn vermindert.

Bescherming tegen stoten

Een kniebeschermer kan helpen bij het voorkomen van pijn door fysiek contact met een geblesseerde knie. Een kniebeschermer die gemaakt is van een stijf materiaal en die gemaakt is van beschermende strips of staven kan voorkomen dat de knie onverhoopt contact maakt.

Kniebeschermers en stabiliteit

Er zijn kniebeschermers die zijn ontworpen om de knie meer stabiliteit te geven. Dit type kniebeschermer is goed bij letsel aan de knieband waarbij de banden zijn opgerekt door een verstuiking. De extra stabiliteit die deze kniebeschermer geeft, voorkomt dat de banden verder rekken.

Top-7 beste kniebeschermers

Er zijn veel verschillende kniebeschermers verkrijgbaar. Het kiezen van de juiste kniebescherming is belangrijk om verder letsel te voorkomen. Wij hebben de top -7 voor je uitgelicht:

1. Sport Plein Kniebrace Kniebandage – Unisex – Linker en Rechter Knie

Sport Plein Kniebrace Kniebandage - Unisex - Linker en Rechter KnieDeze compressie kniebeschermer biedt ondersteuning en extra druk aan het kniegewricht. Deze knieband is ideaal voor het herstellen van knieblessures en voor pijnverlichting

Voordelen:

 • Geeft ondersteuning en compressie
 • Antislip
 • Makkelijk onder een broek te dragen

 

2. Effectieve Kniebrace Bandage – 2 Stuks – Unisex – Maat M

Effectieve Kniebrace Bandage - 2 Stuks - Unisex - Maat MMet deze kniebeschermer kun je je favoriete sport blijven uitoefenen. De ondersteuning en compressie die deze band je geeft, verlicht de pijn en helpt erger voorkomen.

Voordelen:

 • Antsislip voorkomt dat de band zakt
 • Geschikt voor beide knieën
 • Makkelijk te dragen onder een broek

3. 3D professionele kniebrace – knieband – compressieband – L

3D professionele kniebrace - knieband - compressieband - LDeze ademende kniebeschermer zorgt voor de juiste drukvermindering en bescherming bij klachten aan de knie. Door het elastische materiaal waar deze kniebeschermer van gemaakt is heb je voldoende bewegingsvrijheid.

Voordelen:

 • Eén maat en door klittenband makkelijk op maat te maken
 • Dun model waardoor deze makkelijk onder kleren te dragen is.
 • Geschikt voor zowel de linker als de rechterknie

4. i12Cover Knie Brace Met Patella Brace – Kniebrace – Elastisch

i12Cover Knie Brace Met Patella Brace - Kniebrace - ElastischEen ademende kniebeschermer die zowel steun als bescherming biedt. Deze kniebeschermer is zelf opwarmend en magnetisch, dit zorgt voor een betere doorbloeding en een snellere genezing.

Voordelen:

 • Makkelijk te bevestigen door klittenband
 • Het neopreen in deze knieband zorgt voor extra warmte en druk
 • Goed onder de kleding te dragen

5. LifeGoods Compressie Kniebrace – Maat M – Set 2 stuks – Zwart

LifeGoods Compressie Kniebrace - Maat M - Set 2 stuks - ZwartDoor de spiraal-weef techniek die is gebruikt om deze kniebeschermer te maken, wordt er de juiste mate van druk uitgeoefend. Spieren en gewrichten worden verwarmd, wat bijdraagt aan het herstel en zwelling tegengaat.

Voordelen:

 • Antislip ontwerp voorkomt verschuiven
 • Geschikt om te dragen bij elke sport
 • Voor zowel mannen als vrouwen

6. Push Sports Patellabrace

Push Sports PatellabraceDeze kniebeschermer is voor pijnklachten rond de knieschijf of bij de aanhechting van de kniepees. Deze patellabrace oefent bij elke stap druk uit op de kniepees en ondersteunt hiermee de knieschijf, hierdoor wordt de druk op het gewricht gedoseerd.

Voordelen:

 • De mate van de druk kan door de gebruiker zelf ingesteld worden
 • Makkelijk te verstellen met klittenband
 • One size fits all

7. Hansaplast Sport Verstelbare Neopreen Kniebandage

Hansaplast Sport Verstelbare Neopreen KniebandageStevigheid en ondersteuning ervaar je met deze kniebandage waarbij de knieschijf vrijgelaten wordt. Verder geeft deze kniebeschermer warmte af en zorgt hij voor voldoende druk, wat bijdraagt een het herstel van de blessure.

Voordelen:

 • Makkelijk te bevestigen en op maat te maken door het klittenband
 • Voor beide benen te gebruiken
 • Te gebruiken door zowel mannen als vrouwen

Waarom zou je een kniebeschermer dragen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een kniebeschermer kunt dragen.

Ligamentaire verwondingen

Een arts kan een kniebeschermer voorschrijven wanneer je een gescheurde band hebt. De juiste kniebeschermer ondersteunt de gewrichtsbanden terwijl deze genezen. Een kniebeschermer kan ook helpen om de kniebanden te laten herstellen bij een lichte blessure.

Chronische pijn

Kniebeschermers kunnen mensen met chronische pijn als gevolg van artritis of een eerdere blessure helpen. De kniebeschermer verlicht de pijn door ondersteuning te bieden en zwelling te verminderen.

Algemene pijn en een kniebeschermer

Kniebescherming helpt, ook als je niet weet waar je knie precies pijn doet. Mocht je zelf de pijn willen bestrijden met behulp van kniebescherming, maar neemt de pijn niet af, raadpleeg dan een specialist.

Soorten kniebeschermers

Er zijn veel verschillende soorten kniebeschermers, met elk hun eigen voordelen. Kies de kniebeschermer die het beste past bij je klachten.

Stijve steunkniebeschermer

Dit is de meest stevige kniebeschermer, deze heeft stijve staven aan de zijkanten van de knie en horizontaal rond het kniegewricht. Door een sterke scharnier, wordt de beweging van de knie beperkt.

Dit type kniebeschermer wordt veel gedragen na een operatie, omdat deze ondersteunt bij het genezen en contactletsel voorkomt. Dit type bescherming wordt om de knie gewikkeld en wordt hierdoor op zijn plaats gehouden.

Knieband

Een knieband is een eenvoudig ontwerp dat via het been over de knie wordt geschoven. Dit type kniebeschermer zorgt voor compressie bij een gezwollen kniegewricht. Dit is een elastisch model en geeft hierdoor niet voldoende ondersteuning aan geblesseerde kniebanden.

Dit type kniebeschermer kan een gat in het midden hebben waardoor de knieschijf bloot ligt. Ook wordt dit type volledig gesloten verkocht, deze werken goed als de hele knie, inclusief de knieschijf, extra compressie nodig heeft.

Kniebandage met riem

Dit type kniebescherming is zeer eenvoudig in gebruik. Het is een dunne band die om de knie gewikkeld wordt, net onder de knieschijf. Dit type bescherming wordt gebruikt bij specifieke knieproblemen zoals ITBS (iliotibiale band syndroom) of een springersknie.

Ombind kniebeschermer

Deze kniebeschermer wordt om de knie gewikkeld en met klittenband vastgezet. Je ziet bij dit type beschermers vaak dat er een opening is op de plek van de knieschijf. Deze kniebeschermer geeft stabiliteit boven en onder de knie, maar biedt weinig ondersteuning aan de zijkanten.

Er zijn ombind kniebeschermers met sport scharnieren langs de zijkanten. Dit is een stevige kniebeschermer voor diegenen die last hebben van onstabiele banden. De scharnieren zorgen ervoor dat de knie op een natuurlijke manier kan bewegen en toch ondersteund wordt. Ook zorgt deze kniebeschermer voor extra compressie als de knie opzwelt.

Het vinden van de juiste knieband

Er zijn verschillende kenmerken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een kniebeschermer.

Aanpasbaarheid

Niet elke knie is hetzelfde, een verstelbare kniebeschermer kan bijdragen aan de juiste pasvorm. Ook kan een verstelbare kniebeschermer comfortabeler gemaakt worden door de positie op de knie te verschuiven. Je kunt deze aanpassen zodat deze strakker zit, wanneer er sprake is van zwelling.

Bewegingsvrijheid

Wanneer je tijdens het dragen van de kniebeschermer bewegingsvrijheid nodig hebt, dan is een kniebeschermer van zachte materialen prettig. Wanneer er scharnieren in de kniebeschermer zijn ingebouwd, dan helpen die de knie om haar natuurlijke beweging te behouden en tegelijk de banden te ondersteunen.

Antislip

Een probleem bij kniebeschermers van zachte materialen, is het weg slippen bij het dragen. De kniebeschermer kan verschuiven wanneer je beweegt. Een kniebeschermer met verstelbare banden, meestal vastgezet met klittenband, blijft vaak goed op zijn plek zitten.

Beschermingsgebied

Kniebeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes. Een kniebeschermer die goed past om het specifieke probleemgebied, zal een betere ondersteuning geven. Wanneer je bijvoorbeeld druk wilt uitoefenen op een groter gebied rond de knie, is een langere kniebeschermer ideaal.

Stijfheidsgraad

Knie-instabiliteit als gevolg van een blessure aan de banden kan het beste ondersteund worden met een stijve beugel. Dit type bescherming heeft vaak ondersteunende structuren aan de zijkanten van de knie en rond de knieschijf.

Een stevige knieband kan de bewegingsvrijheid beperken, bij een knieblessure kan een specialist een kniebeschermer met een bepaalde mate van stevigheid aanbevelen.

Waterbestendigheid

Als je wilt zwemmen met je kniebeschermer om, dan vraagt dit om een specifieke kniebeschermer. Niet alle kniebeschermers zijn gemaakt voor in het water, sommige kniebeschermers slijten sneller wanneer ze voor langere tijd onder water gedompeld worden.

Gewicht

Een stevige kniebeschermer weegt meer dan een eenvoudig model. Wanneer het type bescherming zwaarder is dan kan je been na een paar uur vermoeid raken. Dit type kniebeschermer geeft echter wel meer steun. Wanneer je je zorgen maakt over het gewicht van je kniebeschermer, bouw dan de tijd dat je deze draagt over meerdere dagen op. Dit geeft je beenspieren de tijd om te wennen aan de band.

Veel gestelde vragen

KniebeschermersKan een kniebeschermer mijn blessure verhelpen?

Het gebruiken van een kniebeschermer kan niet helpen bij elke knieblessure, deze kan de blessure ook niet verhelpen. Een kniebeschermer is gemaakt om de knie te ondersteunen terwijl de blessure geneest. Wanneer je ernstig letsel vermoedt, kun je het beste een arts raadplegen, deze kan je helpen om te bepalen welk type bescherming het beste bij de blessure past.

Kan ik blijven trainen met een kniebeschermer?

Wanneer je een blessure hebt opgelopen, neem dan altijd eerst contact op met een arts. Als de arts vaststelt dat de knie niet verder kan beschadigen door een training, dan kan je een kniebeschermer dragen bij je training.

Hoe lang kan ik mijn kniebeschermer het beste dragen?

De meeste kniebeschermers zijn ontworpen om ze het grootste gedeelte van de dag te dragen. Wanneer je een kniebeschermer draagt die niet goed past, dan kan deze langs je huid wrijven en pijnlijke plekken veroorzaken. Wanneer de band goed past dan kan deze voor langere tijd gedragen worden. De meeste mensen dragen ’s nachts geen kniebeschermer.

Hoe weet ik of de door mij gekozen kniebeschermer werkt?

Bij het dragen van de kniebeschermer zou de pijn en zwelling na enkele dagen moeten verminderen. De pijn vermindering kan soms wat meerdere dagen in beslag nemen. Je merkt bij het dragen van de kniebeschermer direct dat je knie meer stabiliteit heeft.

Handige tips & weetjes

 • Het kan gebeuren dat een been de eerste dagen na het dragen van een nieuwe kniebeschermer moe is, dit komt het meeste voor bij een wat stevigere kniebeschermer.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de specialist met betrekking tot kniebescherming, draag de kniebeschermer volgens de aanbevolen tijd.
 • Wanneer je een kniebeschermer draagt tijdens het sporten, kan deze vuil worden. De meeste kniebeschermers kunnen worden gereinigd met water en zeep.
 • Door de juiste oefeningen te doen voor het versterken van de heup- en dijbeenspieren, kan de pijn in de knie verminderd worden.
 • Kniebeschermers die naast ondersteuning ook warme afgeven kunnen, bij bepaalde knieblessures, de genezing bevorderen.

Lees ook

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.