Home Gezondheid Beste massagekussen kopen

Beste massagekussen kopen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Mensen die wel eens last hebben gehad van rugpijn of spierpijn, kunnen je vertellen hoe lekker een massage kan zijn. Maar vaak naar een massagetherapeut of een sauna gaan is niet altijd mogelijk. Een massagekussen kan dan een oplossing zijn, je kunt dan toch genieten van een heerlijk massage, thuis, op kantoor en zelfs in de auto.

Een massagekussen is een klein elektrisch kussen. De kussentjes of knobbels binnenin het kussen, kneden je spieren met behulp van verschillende massagetechnieken. Een massagekussen kan goed helpen wanneer je last hebt van nek-, schouder- en rugpijn, of spanning. Vaak zijn deze kussens zeer compact en dus makkelijk mee te nemen.

Uiteraard wil je wel dat de massagekussen die je kiest, past bij je klachten of wensen. In dit artikel kun je de verschillende kenmerken en functies van een massagekussen lezen, zodat jij uiteindelijk de beste keuze kunt maken.

Een massagekussen is een goedkoper alternatief dan een massagestoel. Een massagestoel kan in sommige gevallen prijziger zijn en neemt bovendien veel meer ruimte in beslag.

Massagekussen kopen? Bekijk nu hier de tien best beoordeelde massagekussens.

Belangrijke kenmerken om te overwegen

Als je een massagekussen kopen wilt, zijn er diverse kenmerken om rekening mee te houden bij het uitzoeken. We zetten er graag een aantal op een rij.

De maat van je massagekussen

Bij het kiezen van de juiste maat van een massagekussen, kun je het beste rekening houden met het specifieke probleemgebied, zoals de nek, schouders of onderrug. Een massagekussen van ongeveer 13 tot 15 cm lang en 9 tot 11 cm breed is vaak groot genoeg om de wat grotere delen van je lichaam te behandelen. Ook is dit formaat makkelijk mee te nemen of te verplaatsen.

Kan je het kussen makkelijk meenemen

Natuurlijk is dit kenmerk afhankelijk van hoe vaak je van plan bent om het kussen ergens mee naar toe te nemen. Veel massagekussens zijn klein genoeg, en kun je makkelijk meenemen. Wanneer je van plan bent om het kussen te gebruiken op meerdere plaatsen, zoals thuis, op kantoor of op reis, dan is een compact, lichtgewicht model die makkelijk in een tas past de juiste keuze. Een oplaadbaar kussen is vaak makkelijker en lichter om mee te nemen, dan een model die in het stopcontact moet.

Verschillende soorten massages

Een ander kenmerk om rekening mee te houden, zijn de verschillende massages die het kussen kan geven. De meeste massages zullen helpen om je spieren los te maken en eventuele pijn te verlichten, maar het kan natuurlijk zijn dat jouw voorkeur uitgaat naar één specifieke vorm van massage.

Knobbels: Massagekussens met knobbels geven meestal een diepere, intensere massage. Het aantal knobbels binnenin het kussen, bepalen hoe diep die massage dan is.

Airbags: Massagekussens met kleine airbags, zakken die opblazen en leeglopen, geven het gevoel van een massage met de handen. De airbags kneden je spieren en geven een zachte massage.

Kloppend: Massagekussens met een kloppende stijl, geven een soort van licht bonzende massage waarmee ze je spieren bewerken. Dit zorgt voor een diepe en intense massage die te vergelijken is met een diepe weefselmassage die je ook in een kuuroord zou kunnen krijgen.

Kneden: De massagekussens die een diepe knedende functie hebben zijn ideaal om knopen uit je nek, schouders en rug weg te halen.

Shiatsu: Shiatsu massage is een massagevorm waarbij een therapeut met zijn vingers, duimen en handpalmen druk uitoefent op specifieke pijnpunten. De massagekussens met een shiatsu massage functie, bootsen dit gevoel na. Ze geven je het gevoel dat een therapeut zijn handen gebruikt om je spieren soepel te maken.

Trilling: Er zijn ook massagekussens die naast het masseren, een trilling af kunnen geven. Het hele oppervlak van de massagekussen trilt dan mee, om de massage te verbeteren en gespannen spieren los te maken. Niet iedereen vindt deze trilling fijn, dus controleer voor aankoop of deze optie op jouw kussen zit en of je die uit kunt zetten.

Best beoordeelde massagekussens

Massagekussens zijn er in veel verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Wij vergeleken zeven van de best beoordeelde massagekussens om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Luxe Nekmassage Apparaat doormiddel van elektronische stimulering – Nekkussen Massage Kussen

Luxe Nekmassage Apparaat doormiddel van elektronische stimulering - Nekkussen Massage Kussen - Geschikt voor Nekklachten / Migraine / Stijfheid / Stress - Massageapparaat voor Nek / SchouderDit massagekussen helpt bij het verzachten van een stijve, pijnlijke nek door verschillende massagestijlen en een keuze in intensiteit. Met infrarood technologie voor warmte tijdens je massage.

Voordelen:

 • 6 verschillende soorten massagetechnieken
 • 15 intensiteitsniveaus
 • Werkt op baterijen dus kan makkelijk meegenomen worden

Nadelen:

 • Alleen geschikt voor de nek

2. Rug Massage Kussen

Rug Massage KussenMassagekussen voor de rug, nek, armen en benen. Door het compacte formaat is dit massagekussen makkelijk mee te nemen en ook goed in de auto te gebruiken. Door de elastische band blijft het massagekussen goed op zijn plek zitten.

Voordelen:

 • Vier infrarood massageknoppen
 • Instelbaar op snelheid en draairichting
 • Goed op zijn plek te houden door de meegeleverde elastische band
 • Automatische uitschakeling

Nadelen:

 • Niet oplaadbaar

3. Shiatsu Massagekussen – Warmte Functie – Incl. Auto Adapter & Tas

Shiatsu Massagekussen - Warmte Functie - Incl. Auto Adapter & TasEen massagekussen dat stijfheid van de nek verlicht. Door deze verlichting kalmeer je je spieren en wordt een goede bloedcirculatie bevorderd.

Voordelen:

 • Makkelijk mee te nemen in de bijgeleverde tas
 • Verschillende warmteniveaus die je zelf kunt reguleren
 • Meerdere massageniveaus
 • Op meerdere delen van je lichaam te gebruiken

4. Sanitas SMG141 – Infrarood Shiatsu massagekussen – Wasbare hoes

Sanitas SMG141 - Infrarood Shiatsu massagekussen - Wasbare hoesMassagekussen geschikt voor het masseren van de nek, schouders, rug en benen. De druk en kneedbewegingen die dit massagekussen afgeeft, geeft een heerlijk gevoel en is krachtig genoeg om de spieren los te maken.

Voordelen:

 • Infrarood massageknoppen zorgen voor warmte
 • De hoes is van zachte fleece en afneembaar waardoor deze gewassen kan worden
 • 4 verschillende massageknoppen voor een massage op verschillende intensiteit niveaus

Nadelen:

 • Niet draadloos

5. Treatcare® Shiatsu Massage Apparaat Pro | Nek en Schouder Massagekussen

Treatcare® Shiatsu Massage Apparaat Pro | Nek en Schouder MassagekussenVerminder klachten als vermoeidheid, kleine pijntjes, stijfheid van spieren en stress met behulp van dit massagekussen. Door de ingebouwde infrarood en de drie verschillende intensiteitsniveaus, geniet je van een heerlijke ontspannende massage op elk gewenst moment.

Voordelen:

 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Afritsbare hoes die makkelijk gewassen kan worden
 • Bijgeleverde riem om het kussen op zijn plaats te houden
 • Inclusief draagtas

6. Naipo Massagekussen voor Nek en Schouders Zwart

Naipo Massagekussen voor Nek en Schouders ZwartMassagekussen met hittefunctie en timer. Dit massagekussen geeft je een diepe weefselmassage thuis, in de auto of op het werk. Dankzij de ergonomische U-vorm past dit massagekussen makkelijk op verschillende delen van je lichaam.

Voordelen:

 • Automatische uitschakeling na 20 minuten
 • Acht verschillende massageknoppen
 • Drie massagesnelheden

7. Beurer MG149 – Infrarood Shiatsu massagekussen

Beurer MG149 - Infrarood Shiatsu massagekussenVerminder de spierspanning met dit massagekussen voor de benen, nek, rug en schouders. Door het compacte formaat is dit massagekussen makkelijk mee te nemen.

Voordelen:

 • Met infrarood
 • 4 massageknoppen
 • Band om het massagekussen op zijn plaats te houden

Nadelen:

 • Niet oplaadbaar

Keuzes om te maken bij het kopen van een massagekussen

Een massagekussen kan veel verschillende opties hebben waar je uit kunt kiezen.

De intensiteit van de massage

Massagekussens kunnen de optie hebben om de intensiteit van de massage te kiezen. Wanneer jouw massagekussen die optie heeft dan kun je zelf aangeven hoe diep de massage moet zijn en hoe intens deze moet kneden. Dit kan je aanpassen aan de mate van de gespannenheid van je spieren en eventuele pijn die je ervaart. Een massagekussen met meerdere niveaus van intensiteit zorgt ervoor dat je je massage ervaring kunt aanpassen.

De snelheid van de massage

Het kan ook zijn dat je de snelheid van je massage aan wilt kunnen passen. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zachte massage dan kies je voor een langzame snelheid. Voor een meer intensere massage zet je het apparaat sneller. Sommige massagekussens kennen maar één snelheid, vraag jezelf dus af voor je je aankoop doet waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Massagekussens die warmte afgeven

Bij spier- of gewrichtspijn kan warmte verlichting brengen. Massagekussens die warmte afgeven tijdens het masseren zijn daarom ideaal bij deze klachten. Vaak zijn massagekussens die warmte afgeven iets duurder in de aanschaf, maar bij regelmatige klachten aan de nek, schouder, of rug, zal deze extra uitgave zeker de moeite waard zijn.

Automatisch uitschakelfunctie

Voor de veiligheid is het goed als je een massagekussen hebt met een automatisch uitschakelfunctie. Deze functie voorkomt dat het kussen oververhit raakt, doordat het na ongeveer 15 á 20 minuten automatisch uitschakelt. Bij oplaadbare modellen zorgt deze functie ervoor dat het kussen niet direct na één keer gebruiken volledig leeg is.

Een geheugenfunctie

Wanneer je een massagekussen gebruikt vanwege chronische klachten, dan heb je baat bij een constante massage. Massagekussens met een geheugenfunctie zorgen ervoor dat je een constante massage krijgt. Deze functie slaat de snelheid, intensiteit en het soort massage op, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te geven.

Banden voor bevestiging

Een massagekussen is in de meeste gevallen ontworpen om op elke stoel te passen. Je plaatst het kussen tussen de rugleuning van de stoel en het gedeelte van het lichaam dat je wilt masseren. Als je er zeker van wilt zijn dat het kussen niet verplaatst of gaat schuiven, dan kun je een massagekussen met bandjes kopen die het kussen op zijn plaats houdt. Deze banden zijn in de meeste gevallen gemaakt van rekbaar materiaal, waardoor ze op nagenoeg elke stoelleuning passen.

Het vermogen van het massagekussen

Een massagekussen heeft elektrisch vermogen nodig om een massage te kunnen geven. Er zijn modellen die in het stopcontact moeten, hierdoor ben je beperkt in de plekken waar je het kussen kunt gebruiken. Er zijn ook kussens die je kunt opladen, zodat je deze overal kunt gebruiken. Wanneer je kiest voor een oplaadbaar massagekussen, kijk dan hoe lang deze werkt na het opladen. Ook is het handig om te weten hoe lang het kussen nodig heeft om op te laden. Als je je massagekussen ook mee wilt nemen onderweg, dan is het handig als deze een autolader heeft.

De prijzen van massagekussens

Massagekussens variëren enorm in de prijs, dit verschil heeft voornamelijk te maken met de mogelijkheden die het kussen heeft. Een massagekussen koop je al vanaf ongeveer € 10,-. Het duurste model ligt rond de € 250,-.

 • Voor een goedkoop massagekussen betaal je tussen de € 10,- en de € 50,-. In de meeste gevallen zijn dit basismodellen die je om je nek kunt klemmen en die niet elektrisch zijn, of modellen die bijvoorbeeld maar één intensiteitsniveau hebben, één snelheidsoptie en bijvoorbeeld maar één massagestijl. In deze prijsklasse zie je bijna geen massagekussens met een warmte- of trilfunctie.
 • In de middenklasse, massagekussens tussen de € 50 en de € 150,-, zie je massagekussens met veel verschillende opties, maar ook verschillende formaten. Bij de massagekussens in deze categorie kun je kiezen voor oplaadbare kussens en kussens die je aansluit op de elektriciteit.
 • De duurste modellen, vanaf € 150,- bieden alle functies die je zoekt in een massagekussen. Vaak hebben deze meerdere intensiteit niveaus en snelheid niveaus en een warmte- en trilfunctie. Ook in deze categorie kun je kiezen voor oplaadbare kussens of kussens die je aansluit op de elektriciteit.

Veelgestelde vragen

Beste massagekussen kopenIs het veilig om een massagekussen te gebruiken?

In de meeste gevallen is het gebruik van een massagekussen, voor spierpijn en het losmaken van je spieren, volkomen veilig. Als je een ernstige blessure hebt opgelopen, is het goed om eerst een arts te raadplegen voordat je het massagekussen gebruikt. Zwangere vrouwen, mensen met hartproblemen en mensen met een ernstige aandoening, doen er verstandig aan om eerst medisch advies in te winnen.

Kan ik een massagekussen gebruiken op mijn onderlichaam?

De instructies die bij de massagekussen komen, vertellen je hoe je het kussen op de juiste manier kunt gebruiken. De meeste massagekussens kunnen ook gebruikt worden voor de dijen, kuiten en soms zelfs voor de voeten. Het op deze manier gebruiken van een massagekussen, gaat vaak het beste als je zit op een stoel of ligt op een bed.

Bestaat er een garantie op massagekussens?

De meeste massagekussens hebben een vorm van garantie. Budget vriendelijke modellen zullen een kortere garantieperiode hebben dan de duurdere modellen. Meestal wordt de garantieperiode vermeld bij de productomschrijving van het kussen.

Tips en weetjes:

 • Er zijn massagekussens beschikbaar die ook warmte af kunnen geven. Controleer voor aankoop of jouw massagekussen deze optie heeft en, wanneer je niet van die extra warmte houdt, of je deze uit kunt zetten.
 • Een massagekussen kan niet gebruikt worden tijdens het rijden. Wel wanneer je stilstaat of als je als bijrijder meereist.
 • Beperk de tijd dat je het kussen gebruikt tot ongeveer 15 á 20 minuten per keer. Dit om spierkneuzingen te voorkomen.
 • Druk of leun niet te stevig tegen het massagekussen aan. Hierdoor kan je je huid afknellen en verwondingen veroorzaken.
 • Bewaar je massagekussen op een droge, koele plaats. Bewaar hem niet in de buurt van scherpe voorwerpen om te voorkomen dat hij kapot gaat.
 • Houd het massagekussen niet onder water, maar maak het schoon met een zachte, vochtige doek. Gebruik nooit een schuurmiddel om het kussen schoon te maken.
 • Regelmatige massages helpen tegen spierpijn, maar ze kunnen ook angst en stress verminderen.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.