Home Advies Nooit meer zweetvoeten

Nooit meer zweetvoeten

door Redactie
0 comment

Zweetvoeten krijgen is niet zo lastig, maar hoe kom je er van af?

We hebben er allemaal wel last van, zweetvoeten. Of het nou is tijdens het sporten of gewoon op het werk of op school, het blijft vervelend. Zeker als het zweet gepaard gaat met een flinke transpiratie lucht. Stinkvoeten worden door veel mensen als zeer vervelend ervaren, met name door de mensen in de directe omgeving. Maar waar komt het vandaan? Wat is er tegen te doen? En hoe kun je het voorkomen?

Zweetvoeten Oorzaak

Als men praat over zweetvoeten wordt al snel gedacht aan stinkvoeten, het zweten zelf wordt vaak niet als vervelend ervaren. Maar om van stinkvoeten af te komen zal je het aan moeten pakken bij de bron, het zweten zelf. De medische term voor overmatig zweten is hyperhidrose of hyperhidrosis, meer over overmatig zweten in het algemeen in het artikel over Hyperhidrose. Overmatig zweten op de voeten wordt hyperhidrose plantares genoemd.

Overmatige zweetvoeten kun je krijgen door enkele verschillende oorzaken:

  • Te hoge temperatuur
  • Bacteriën
  • Zweetproductie van de voeten

Zweetvoeten, hoe kom je ervan af?

Naast het zweet zelf is de vaak bijkomende stank een grote irritatiebron. Deze onaangename geur ontstaat door bacteriën en/of schimmels. Stinksokken en tenenkaas zijn vaak bijkomstigheden. Bacteriën groeien nou eenmaal het beste op de vochtige en warme plekken op het lichaam, daar waar voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn, zoals huidschilfers. Dit maakt de voeten de ideale plaats voor bacteriën.

Onze voeten zijn vrijwel altijd dik verpakt in sokken en schoenen. Er kan geen frisse lucht bij, waardoor de temperatuur in de schoenen al snel oploopt tot boven de dertig graden Celsius, soms zelfs tegen de 40 graden. In combinatie met afgeschilferde huidcellen vormen de voeten een goede locatie voor bacteriën.

Bacteriën ”eten” vervolgens de huidschilfers op, de ontlasting van de bacteriën zorgt voor de welbekende stinkende lucht. Waar de een al snel heel veel zweet, heeft de ander daar totaal geen last van. Bij personen die sneller zweten zal ook sneller de stinklucht voorkomen dan bij mensen die minder snel zweten.

De meest effectieve producten tegen zweetvoeten

Hieronder de meest effectieve producten tegen zweetvoeten. Of bekijk hier het volledige aanbod aan anti-zweetvoeten middelen bij Bol.


Odaban Voet en Schoen PoederOdaban Anti-Transpirant Voetpoeder – 50 gr – Deodorant

Zweetvoeten en de geur ervan kunnen zeer beschamend werken. Mensen die hier last van hebben voelen zich vaak zo beschaamd en angstig dat ze hun schoenen niet uit durven te doen. ODABAN Voeten Poeder is een zeer effectief product met een langdurige werking tegen zweetvoeten en de bijkomende zweetgeur.

Prijs: 15,99 – Koop bij Bol.com


Gehwol zweetvoeten sprayGehwol Voet + Schoendeodorant – Bij Zweetvoeten – 150ml

Voet + schoen deodorant van GEHWOL® bestrijdt en voorkomt zweetgeur van de voeten en in de schoenen. De combinatie van werkzame stoffen rekent definitief af met onaangenaam ruikende voeten. Daarnaast zorgen de anti-bacteriele werkstoffen voor bescherming tegen voetschimmel. Ideaal bij het sporten en beschermt tevens ook tegen het ontstaan van schimmel in de schoenen.

Prijs: 8,50 – Koop bij Bol.com


Vadret inlegzolen zweetvoetenVadret inlegzolen – Oplossing tegen zweetvoeten

Met deze totaal oplossing ben u binnen enkele dagen verlost van zweetvoeten. De oplossing bestaat uit:

Prijs: 25,50 – Koop bij Bol.com


Zweetvoeten Oplossing

Maar, gelukkig zijn er veel oplossingen voor overmatige zweetvoeten. Hieronder lees je enkele oplossingen die volgens ons zeer effectief zijn, heb je zelf nog andere mogelijke oplossingen of juist vragen over een van deze methodes, aarzel niet en neem contact met ons op!

De meest voor de hand liggende oplossing is het goed met zeep wassen van de voeten. Doe dit dagelijks voor maximaal effect. Door de voeten goed te wassen en dus schoon te houden, houdt je niet alleen de voeten fris maar zorg je er voor dat huidschilfers en bacteriën weggespoeld worden. Zo maak je jouw voeten weer een onaangename plaats voor de voeten.

Als alleen goed wassen niet genoeg resultaat oplevert, kan het verfrissen van de voeten helpen. Verfris de voeten door iedere dag schone sokken te dragen, schoenen te dragen welke niet te warm zijn voor de weersomstandigheden (geen dichte schoenen in de zomer) of door verfrissende middelen te gebruiken. Neat Cool Foot Spray is een verfrissende deodorant voor de voeten. Meer over dit product lees je in de productbeschrijving.

Wat enigszins voor de hand ligt, maar toch ontzettend effectief is: zorg dat je voeten droog blijven. Droog de voeten na het douchen goed af en draag droge, schone sokken. Wat hierbij erg belangrijk is, is dat de schoenen ook droog en fris blijven. Dit kan door de schoenen regelmatig even buiten te zetten, wat erg goed werkt om de schoenen droog en fris te krijgen zijn de Shoe Paddy’s. Deze pads doe je in je schoenen zodra je de schoenen uit doet, wanneer je de schoenen weer aantrekt haal je de Shoe Paddy’s er uit. De Shoe Paddy’s nemen al het vocht dat in de schoen zit op en verspreiden een frisse geur. Een ander effectief middel om de schoenen te verfrissen is de Neat Shoe Deodorizer, deze spray zorgt ervoor dat de schoenen verfrist worden en zo onaangenaam worden voor bacteriën.

Als het wassen en verfrissen nog geen resultaat geeft, kun je gebruik maken van anti-transpirant poeders en deodoranten. Odaban Voet en Schoenpoeder is een zeer effectieve anti-transpirant. Door het op de voeten of in de schoenen te strooien en in te laten trekken zorg je er voor dat de voeten en schoenen verfrist worden en fris blijven. Met deze voet en schoen poeder ben je in no-time van je zweetvoeten af.

Naast de bovenstaande middelen hebben we de Neat Roll on for feet, een roller deodorant voor op de voeten. Een ideaal middel om de voeten direct te verfrissen.

Voor alle middelen tegen zweetvoeten kijk je bij anti-transpiraten voor de voeten. Heb je nog vragen of eventueel aanvullingen? Neem dan direct contact met ons op! Wij reageren direct.

Mocht je de eerdere middelen geprobeerd hebben maar mocht dit niet effectief genoeg zijn voor jouw situatie, dan kan je altijd overwegen een iontoforese behandeling te nemen. In een dergelijke behandeling worden er elektrische schokjes toegedaan aan de huid, waardoor de klieren dichtknijpen en je zo van het zweten verlost bent. Meer over deze behandelingen, de apparaten en de kosten lees je op de betreffende pagina.

Naast iontoforese vind je op onze website ook meer informatie over MiraDry behandelingen. Deze behandeling wordt alleen toegepast op de oksels en is daarmee een lokale behandeling. Bij deze behandeling wordt er een elektromagnetische energie toegepast die de zweetklieren onder de huid aanpakt. Meer informatie hierover in de betreffende pagina.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.