Home Gezondheid Stressballen? Dit zijn de 7 beste stressballen

Stressballen? Dit zijn de 7 beste stressballen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

In het leven zijn er ups en downs, en beleven de meeste mensen wel eens een stressmoment. Je lichaam bouwt spanning op en wanneer je die niet los kunt laten, kan het gebeuren dat je slechter slaapt en je je concentratie verliest. Ook je gezondheid kan onder deze stress lijden. Soms werkt het om een paar keer goed je spieren te spannen en te ontspannen, waardoor de stress je lichaam verlaat. Waar je de mentale spanning ook door ervaart, werk, huiswerk of een persoonlijke crisis, stressballen zijn ervoor gemaakt om iets van die stress weg te nemen en je door moeilijke situaties heen te helpen.

Wanneer je kwalitatief goede stressballen koopt, dan zijn deze duurzaam. Je kunt daarnaast stressballen kiezen met een kleur of vorm die je leuk vindt, en ook de mate van weerstand kun je kiezen. Ook zijn er stressballen die een bepaalde geur of textuur hebben die je wellicht prettig vindt.

In dit artikel lees je hoe goed de juiste stressbal kan zijn voor je algehele welzijn. Ook laten we je lezen hoe nuttig deze kleine therapeutische hulpmiddelen kunnen zijn. Daarnaast lees je de verschillende opties en mogelijkheden waaruit je kunt kiezen bij het kopen van een stressbal.

De top-7 best beoordeelde stress ballen

Zoals je al hebt kunnen lezen komen stressballen met veel verschillende kenmerken. Om de keuze voor de juiste bal wat makkelijker te maken, zetten we de zeven best beoordeelde stressballen voor je op een rij.


1. Stressballen globe/wereldbol/de aarde 6.7 cm – Save the planet artikelen

Een stressbal die je helpt om stress te verliezen en je gelijk vraagt om bewust om te gaan met de aarde. Door de diameter van 6,7 cm past deze goed in de palm van je hand.

+ Stevige bal
+ Mooi ontwerp
+ Goed te gebruiken voor revalidatie doeleinden

Test


2. Stressbal om hand, pols of onderarm te versterken – Oranje

Deze bal helpt om je pols, hand of onderarm te trainen zodat je je spieren versterkt en meer grip en flexibiliteit krijgt.

+ Felle kleur waardoor deze goed opvalt
+ Door het formaat ligt deze goed in de palm van de hand
+ Ideaal voor versteviging van de spieren in je hand, pols en onderarm


3. 10 stressballetjes voetbal 6 cm

Je favoriete sport die je helpt om stress te verminderen. Deze voetbal stressbal zorgt er niet alleen voor dat je minder stress ervaart, maar herinnert je ook aan je favoriete sport waardoor stress dubbel zo snel verdwijnt.

+ Leuk ontwerp, vooral voor voetballiefhebbers
+ Past door het formaat goed in de hand
+ – 10 stuks in de verpakking dus altijd een stress bal bij de hand


4. Stressbal rood hartje 7 cm

Deze stressbal is niet alleen leuk om zelf in de knijpen, maar ook om cadeau te doen aan je geliefde. De hartvorm helpt je herinneren aan iedereen die je liefhebt, waardoor stress sneller verdwijnt.

+ Opvallende kleur en opvallend design
+ Stevige stress bal voor voldoende weerstand


5. Schildkröt Fitness Fitness Set – 2 Massageballen Zacht En Hard – PVC – Groen/Antraciet

Set van twee ballen gemaakt van PVC. Door het ribbelige oppervlak van deze leuke stressballen creëer je een stimulatie voor de spieren waardoor reflexen getraind worden.

+ Twee verschillende maten voor verschillende oefeningen
+ Worden geleverd in opbergnet
+ Kunnen gebruikt worden voor therapeutische oefeningen
– Deze stressballen zijn iets groter waardoor ze niet voor iedereen geschikt zijn


6. Nohrd Haptikball – 1250 g

Deze lederen bal is handgemaakt en gevuld met korrelig materiaal wat verschuift tijdens het knijpen. De bal kan gebruikt worden om in de knijpen maar is ook gemaakt om mee te gooien.

+ De buitenkant is bewerkt met bijenwas waardoor deze beschermd wordt tegen zweet en water
+ Beschikbaar in meerdere formaten
+ deaal voor verschillende oefeningen bij revalidatie
– Deze stressbal is vrij prijzig in aanschaf


7. Stressbal sleutelhanger hartje 3,6 cm – Anti-stress – Stressballen – Squishy – Sleutelhangers

Doordat deze anti stressbal is verwerkt in een sleutelhanger, heb je deze altijd bij je wanneer je onderweg bent. Nu kun je dus op elk gewenst moment van je stress afkomen.

+ Door deze aan je sleutelhanger vast te maken heb je de stress bal altijd bij je
+ Leuk design en opvallende kleur
– De stressbal is relatief klein van formaat


Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste stressbal

Wanneer je op zoek gaat naar een stressbal die perfect bij je past, kun je rekening houden met drie belangrijke punten: grootte, stevigheid en duurzaamheid.

De maat van de stressbal

Veel stressballen zijn vaak in een standaard maat verkrijgbaar, meestal hebben stressballen een diameter van tussen de 5 en 6 centimeter. Ook zijn er kleine balletjes verkrijgbaar, die in de meeste gevallen zijn ontworpen voor promotionele doeleinden. Deze lijken gemaakt voor een kinderhand, en kunnen te klein zijn voor een volwassen hand. Daarnaast zijn er stressballen verkrijgbaar die gemaakt zijn om met twee handen te gebruiken. Deze zijn soms wat moeilijke te vinden maar zijn zeker wel beschikbaar.

De stevigheid van de stressbal

De stevigheid van je stressbal is zeer belangrijk. Een bal die te stevig is om in te knijpen, zal je frustratie alleen maar vergroten en kan in sommige gevallen ook je handen beschadigen. Een stressbal die te zacht is en waar je te gemakkelijk in kunt knijpen, zal misschien niet de voldoening geven die je zoekt. Je zult moeten uitproberen welke stevigheid jou de juiste voldoening geeft, de materialen die in de stressballen zijn verwerkt kunnen daarbij helpen. Klei is bijvoorbeeld veel harder om in te knijpen dan polyurethaan.

Duurzame stressballen

Uiteraard wil je dat je anti stressbal lang meegaat. Een eenvoudige stressbal van polyurethaan is in de meeste gevallen stevig genoeg. Kies je voor een stressbal die gevuld is met gel, verzeker jezelf er dan van dat de buitenkant stevig is, zodat deze niet makkelijk open scheurt.

Kenmerken

Heb je eenmaal een anti stressbal gevonden die goed in de hand ligt en de gewenste stevigheid heeft, dan is er nog een aantal andere kenmerken die je keuze kunnen beïnvloeden. Deze kenmerken kunnen het gebruik van de stressbal prettiger maken.

De vorm van je stressbal

Stressballen die uit polyurethaan gegoten zijn, kunnen bijna elke denkbare vorm aannemen. Deze kan rond, vierkant of een andere bijzondere vorm hebben. Een andere vorm dan de bolvorm die je gewend bent van een bal kan er leuk uitzien, bijvoorbeeld een ananas stressbal of voetbal stressballetjes. Dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit van de anti stressbal.

Het aantal stressballen in de verpakking

Een stressbal kun je los kopen, maar je zult zien dat deze ook vaak in een verpakking met meerdere ballen komt. Raak je makkelijk losliggende spullen kwijt, of wil je altijd en overal de beschikking hebben over een stressbal, dan kan het raadzaam zijn om een pakket te kopen met meerdere stressballen.

De kleur van je stressbal

Kleur kan je stemming beïnvloeden, kies dus een kleur die bij je past. Hou je niet van rood, koop dan ook geen rode stressbal.

Een motiverende boodschap op je stressbal

Een motiverende boodschap op de bal, kan elke keer als je ernaar kijkt een glimlach op je gezicht toveren waardoor stress en frustratie sneller naar de achtergrond verdwijnen.

Textuur

Stressballen zijn beschikbaar in verschillende texturen. Wanneer je dus geen bal van polyurethaanschuim wilt, is er voldoende keuze. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een bal van stof, die wat zachter in je hand ligt, terwijl er ook stressballen bestaan met bijvoorbeeld een ribbel structuur.

Aromatherapie

Naast kleur kan ook geur je stemming beïnvloeden. Stressballen die een kalmerende geur verspreiden zodra je erin knijpt, kunnen bijdragen aan een ontspannen gevoel.

Opbergkoker of tas

Wil jij graag je stressbal meenemen wanneer je op stap gaat, dan zijn er stressballen op de markt die een handige opbergkoker of tasje hebben. Zo neem je de bal dus gemakkelijk mee en kun je deze altijd tevoorschijn toveren wanneer je behoefte voelt om in de stressbal te knijpen.

Andere leuke functies van een stressbal

Wanneer je verder gaat kijken dan alleen naar de standaard stressbal, zal je zien dat er volop mogelijkheden zijn. Andere extra kenmerken die je bij het zoeken naar de juiste anti stressbal kunt tegenkomen zijn bijvoorbeeld stressballen met lichtjes en geluidjes om je zintuigen te prikkelen. Of kijk bijvoorbeeld naar een stressbal die ook geschikt is om mee te gooien, te slaan of te stoten waardoor je misschien meer spanning los kunt laten.

Prijzen van stressballen

De prijzen voor stressballen zijn niet heel erg hoog en liggen ook niet enorm uit elkaar.

  • Wanneer je er wat minder voor wilt betalen, heb je voor een prijs tot € 10,- al veel verschillende mogelijkheden op het gebied van kleur, vorm en stevigheid.
  • Tussen de € 10,- en € 20,- koop je wat duurdere modellen die vaak een andere textuur hebben of bijvoorbeeld beschikken over kleine massageknopjes. Ook zie je in deze prijsklasse vaak de multipacks terugkomen.

Als je een stressbal koopt hoeft de prijs dus niet de belangrijkste factor te zijn. Je kunt je daarom concentreren op kenmerken zoals grootte, stevigheid, vorm en textuur. Wel is het aan te raden om bij de aankoop van een nieuwe stressbal, voor jezelf na te gaan of er bij de goedkopere stressballen, gebruik is gemaakt van duurzame materialen zodat de bal lang mee gaat.

Voordelen van het gebruiken van een stressbal

Stressballen kunnen dus helpen bij het verlichten van stress en angst, maar daarnaast zijn er nog andere voordelen aan het gebruik van een stressbal.

Verbeterde concentratie

Actieve mensen, of mensen die het moeilijk vinden om stil te zitten, kunnen baat hebben bij het vasthouden en knijpen in een stressbal. Hierdoor kan de concentratie verhogen wat de leerprestaties kan verbeteren.

Verlaging van de bloeddruk

Het samen knijpen, vasthouden en weer loslaten van een stressbal kan een positief effect hebben op de bloeddruk.

Spieropbouw met stressbal

Wanneer je regelmatig een stressbal gebruikt, bouw je spieren op in de handen, polsen en onderarmen. Je creëert een verhoogde flexibiliteit, beweeglijkheid en individuele vingerkracht. Bepaalde knijpoefeningen dragen bij aan de beweeglijkheid en flexibiliteit van je vingers. Ook is een stressbal goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek bij kinderen.

Andere producten die stress kunnen verminderen

Er zijn een heleboel stress veroorzakers, maar er zijn ook heel veel soorten squeezy ballen die helpen om deze stress tegen te gaan. Als de stressballen zoals beschreven in dit artikel bij jou niet werken, dan kun je overstappen op andere soortgelijke oplossingen om stress te verminderen. Wanneer stress je leven gaat beïnvloeden, raadpleeg dan een arts voor hulp om de stress te verlichten.

Veel gestelde vragen

Wat is stress precies?

Stress is een normale reactie op verandering. Het maakt hierbij niet uit of het een slechte verandering of een goede verandering is. Alle veranderingen kunnen gepaard gaan met een bepaalde vorm van stress. Stress kan zich uiten als een fysieke, mentale of emotionele reactie op een verandering. Bovendien kan stress je zintuigen op scherp zetten en helpt hierbij in gevaarlijke situaties. Chronische stress zonder ontspanning kan uiteindelijk resulteren in gezondheidsklachten.

Hoe kan ik zien of stress een negatieve invloed heeft op mij?

in sommige gevallen duizeligheid of een eenzaam gevoel. Neem bij twijfel altijd contact op met een arts en blijf niet met deze klachten rondlopen.

Waarom helpt een stressbal?

Een stressbal kan helpen om adequaat met stress om te gaan. In plaats van weglopen van een stressvol probleem, kan een stressbal op dat moment voor jou bijvoorbeeld betekenen dat je even je gedachten op een rij kunt zetten. Door bewust in de stressbal te knijpen verlies je een deel van de spanning, dit helpt je vervolgens om op de juiste manier te reageren. Een aanhoudend probleem dat stress veroorzaakt, zal misschien niet met een stressbal op te lossen zijn, maar de bal helpt om de hobbels in je gedachten te ordenen.

Handige tips en weetjes:

  • In de jaren ’90 werden stressballen ook wel gebruikt als marketingtool. Veel bedrijven lieten hun logo op een stressbal printen en gaven deze als geschenk aan hun relaties.
  • Alhoewel de naam je doet denken dat de stressbal de ronde vorm van een bal heeft, zijn veel stressballen niet rond van vorm.
  • Er is bewijs dat stressballen, of voorwerpen die hierop leken, in 206 v. Chr. Werden gebruikt.
  • Meridiaan kogels zijn ook een vorm van stressballen. Deze twee metalen ballen werden populair tijdens de Ming -dynastie in China. Deze twee ballen worden in één hand rondgedraaid en helpen hierdoor stress te verlichten.

Lees ook

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.