94% van de klanten zweet minder

Sympathectomie

1 februari 2018 / informatie

Heb je last van overmatig zweten in je handen of oksels? Als je hier problemen mee ervaart dan moet je weten dat dit niet normaal is. Andere mensen zweten wel, maar niet zo veel dat ze er last van hebben. Maar gelukkig zijn er behandelingen die je kunt laten doen om ervoor te zorgen dat je minder zult zweten. En de behandeling die het meest effectief is tegen extreem zweten in je handen, onderarmen of oksels is een sympathectomie.

Wat is een sympathectomie

Een sympathectomie is geen behandeling die je eventjes kunt aanvragen bij de dokter. Het is geen pillenkuur die je kunt slikken voor 2 weken en je bent van je probleem af. Nee, een sympathectomie is een chirurgische ingreep die een deel van je zenuwen doorknipt in je ruggenmerg.

Nou, je hoeft niet bang te worden. Het is namelijk een veilige operatie die gedaan wordt door professionele chirurgen – maar het is wel belangrijk dat je dit van te voren weet. De kwaliteit van leven moet dus wel zodanig slechter zijn (of zo worden ervaren), dat het een sympathectomie goedkeurt.

Als je overmatig zweet, dan komt dat omdat je hersenen teveel signalen sturen naar de plekken waar je zweet. Bij de meeste mensen stuurt het brein alleen een signaal als het ook echt nodig is (e.g. je bent aan het sporten, het is warm of een beetje nerveus). Maar als je last hebt van extreem zweten dan is deze respons te sterk. Je brein interpreteert vrijwel alles (of de kleinste dingen) als reden om te zweten.

Een sympathectomie knipt als het ware deze zenuw door – of past deze op zo’n manier aan dat de signalen minder goed doorkomen. Dit heeft als effect dat je brein wel de *zweetsignalen* stuurt naar bijvoorbeeld je hand of oksels, maar dat deze niet doorkomen. Een goede oplossing dus.

Hoe gaat een sympathectomie behandeling te werk?

Een sympathectomie behandeling is een intensieve behandeling. Maar gelukkig voel (of herinner) je er niets ervan. Hier is een korte omschrijving hoe een sympathectomie te werk gaat:

 1. Je krijgt anaesthesia (verdoving) zodat je in slaap valt.
 2. De chirurg maakt een klein sneetje onder je rechteroksel.
 3. Je rechterlong wordt verkleind zodat de chirurg bij je ruggengraat kan.
 4. Hij knipt (of draait) de zenuw die verantwoordelijk is voor het excessief zweten.
 5. Je long wordt weer opgeblazen en de snee wordt gehecht.
 6. De chirurg herhaalt stappen 1-5 aan de linkerkant.

Zoals je ziet is het een vrij intensieve operatie. Neem dus altijd contact op met je huisarts voordat je de beslissing maakt om een sympathectomie te ondergaan.

Voor wie is de behandeling?

Een sympathectomie is geschikt voor mensen die overmatig zweten in hun handen of oksels. Omdat het gaat om een zenuwbehandeling kan het ook gebruikt worden voor mensen die continue kou voelen op deze plekken of teveel blozen.

Het is een permanente behandeling – kies er dus alleen voor als alle andere middelen op deze site (antiperspirant, MiraDry) niet effectief zijn geweest.

Wat is de volgende stap?

Een sympathectomie is een effectieve behandeling die ervoor zorgt dat je van je extreem zweten afkomt. Het is echter niet zonder risico’s – het is immers een intensieve operatie. Lees je dus goed in voordat je de beslissing maakt om een sympathectomie te laten doen.

We raden je ook ten zeerste aan om eerst te proberen om via andere manieren je probleem op te lossen. Neem een kijkje verder op de site welke middelen dat allemaal zijn. Als je dit al hebt geprobeerd en een sympathectomie lijkt de enige oplossing, dan is het nu belangrijk dat je een goede chirurg vindt die gespecialiseerd is in sympathectomie behandelingen.

Wij hebben door de jaren heen een netwerk opgebouwd van vakkundige sympathectomie specialisten in Nederland. Als je dus een specialist zoekt bij jou in de buurt, neem dan even contact op en we zorgen ervoor dat jij de beste kliniek bij jou in de buurt voor de beste prijs zult vinden.

Naast de sympathectomie behandeling vind je op onze website ook meer informatie over de iontoforese behandeling en de MiraDry behandeling, en de botulinetoxine behandeling. Dit zijn vergelijkbare behandelingen, echter hebben ze verschillende specificaties.

Reacties

 • Marina Lobelle Marina Lobelle

  Ik ken iemand die niet kan zweten. Ik weet nu de oorzaak en gaat het ook vertellen.

 • Zweten dieren ook? - Zweet Ik Veel Zweten dieren ook? - Zweet Ik Veel

  […] zijn de enige diersoorten die zweetkliertjes hebben, al heeft de ene soort er meer als de andere. Vooral hoefdieren (paarden, koeien), […]

 • Maarten Maarten

  Super spul 1 keer spuiten en al een week droog

 • Alicia Alicia

  Het product ruikt erg lekker en smeert fijn. Helaas helpt het mij totaal niet, nu zweet ik best veel, dus ik had ook geen supersterk effect verwacht. Helaas kwam het er direct doorheen, voor mij een echte miskoop.

 • Jonathan Jonathan

  Fak barry...

 • Luuk van Dongen Luuk van Dongen

  Hallo!

 • Henk-Jan Henk-Jan

  Erg blij met dit product, werkt veel beter dan de gangbare super markt deo's. Kan nu gewoon een hele dag door zonder bij te sprayen of me te schamen.

 • Rob Rob

  Al 30 jaar last van overmatig zweten. Van alles en nog wat geprobeerd en sinds drie maanden gebruik ik odaban en echt, het probleem is weg! Makkelijk toepasbaar, zuinig in gebruik en geen last van irritaties als je de gebruiksaanwijzing volgt. Wonderproduct!

 • Jelle Jelle

  Houdt de schoenen mooi droog van binnen.

 • Esther Esther

  Geweldige creme. Gebruik het op mijn billen. Had altijd puistjes door transpiratie. Gebruik action cream al een paar jaar. Nooit meer puistjes en zachte billen.

 • Anoniem Anoniem

  Voor mij werkt het niet helemaal, na een aantal keer opsmeren werkt het alleen op mijn vingertoppen.

 • El El

  De shoe paddy's zijn erg goed na een flinke regenbui als je gympies door en door nat zijn. Even eerst goed met een handdoek droog maken en daarna de shoe paddy's er in. Volgende ochtend weer droge schoenen. Ook erg makkelijk dat ze vaker te gebruiken zijn.

 • Jeannette Jeannette

  Nog maar een paar keer gebruikt, maar er is duidelijk verschil, wat fijn. Was bang voor allergische reacties, (roodheid, jeukbultjes) heb een heel gevoelige huid, maar zelfs dat blijft uit. Zeer tevreden. Je voelt je weer zelfverzekerder!!

 • anoniem anoniem

  Ik heb al heel veel producten uitgeprobeerd en was nergens mee tevreden. Als ik inderdaad minder transpireerde dan prikte mijn gezicht heel erg en werd heel rood waarna ik uiteindelijk toch begon te transpireren. Omdat door de warmte afgelopen tijd de straaltjes weer van mijn gezicht afliepen besloot ik ten einde raad toch maar weer eens wat te proberen. Ik was heel verbaasd dat ik na gebruik van Neat face saver bijna niet meer zweette in mijn gezicht en ik had helemaal geen vervelend trekkerig of branderig gevoel. Voor mij is dit product geweldig en ik zal ook niks anders meer gaan gebruiken!!

 • Denise Denise

  Super product, heb het veel gebruikt en gebruik het nog altijd veel. Ideaal bij een afspraak, het is ook niet vervelend of zo.

 • Frank B. Frank B.

  Helpt erg goed tegen zweethanden! Het maakt echt een laagje aan op de huid om het zweet tegen te houden. Je moet het alleen wel regelmatig aanbrengen om zo van zweethanden vrij te blijven.

 • Matthias Matthias

  is erg makkelijk te gebruiken, hielp goed tegen zweetvoeten. Wist de schoenen echter niet schoon te houden.

 • D. Folkerts D. Folkerts

  Ik ben erg tevreden over dit product. Werkt goed en behoeft weinig moeite.

 • Anoniem Anoniem

  Werkt erg goed, echt super!

 • info@vandongen-online.nl info@vandongen-online.nl

  Ja dat kan zeker!

 • Asioroccan Asioroccan

  Ik heb het ook gebruikt en het werkt zeker goed. Bij mij is het alleen zo dat als ik het lang achter elkaar gebruik mijn huid droog wordt en het spul soms wit uitslaat.

 • Anoniem Anoniem

  Werkt perfect en zoals aangegeven bij de productinformatie. Je moet wel even wennen aan hoe de shirts zitten maar dat zul je er vast wel voor over hebben mocht je ook een zweetprobleem hebben. Zeker aan te raden dus!

 • M. M.

  Deze poeder werkt redelijk, maar is niet zo fijn in gebruik.

 • Jeroen Jeroen

  Heb de paddys gebruikt met de ski vakantie. Iedere dag na het skien in de ski schoenen gedaan, moet zeggen, scheelt echt heel erg veel. Had de volgende dag gewoon frisse schoenen ;) Prijs/kwaliteit verhouding is goed, aangezien ze erg lang meegaan.

 • Anoniem Anoniem

  Deze schoen deo werkt makkelijk en best goed. Gewoon even spuiten en de schoenen ruiken meteen een stuk beter.

 • Anoniem Anoniem

  Ik ben niet zo'n fan van de sprays, dat gaat volgens mij sneller in de kleding zitten enzo. Daarom heb ik deze geprobeerd, de werking is in ieder geval erg goed! En deze is net zo eenvoudig te gebruiken als andere sprays.

 • anoniem anoniem

  Erg tevreden!

 • Yvonne Yvonne

  Wat een geweldig product. Voor het slapen gaan opsprayen, ik doe dit 2 of 3 x per week, en ik heb een paar dagen geen last van die vervelende "klotsende oksels". De eerste paar keer prikte het inderdaad, maar daar heb ik nu geen last meer van.

 • Michael Michael

  Heb de schoen paddys veel gebruikt, echt een heel fijn product. Was snel van de zweetvoeten af. Het fijnste is dat je ze alleen in de schoenen hoeft te doen, dus niet na het douchen de voeten insmeren en schone sokken aan etc. Zeker een aanrader!

 • Anoniem Anoniem

  Dry hands is een fijne gel, werkt goed. Gebruik deze vaak voor het sporten of bij een afspraak, werkt ongeveer een uurtje. Daarna gewoon nog een keer insmeren.

 • Sjors van der Loop Sjors van der Loop

  Werkt ontzettend goed! Ik heb het zelf al een aantal keer gebruikt en merk ontzettend veel verschil. Wanneer ik bijvoorbeeld op stap ga en het is daar erg heet, zweet ik regelmatig op mijn voorhoofd. Maar sinds dat ik dit spul heb gebruikt, heb ik er bijna geen last meer van.

 • Anoniem Anoniem

  Heb dit product erg veel gebruikt, werkt echt super.

 • v.d. Ven v.d. Ven

  Ideaal als ondershirt en als 'gewoon' shirt. Draag ze af en toe als gewone shirts.

 • Johan. Johan.

  Werkt! Makkelijk te gebruiken, werkt goed en verfrist.

 • Marlou Marlou

  Ook ik gebruik de poeder voor in mijn sportschoenen! Ik heb ook zo'n last van stinkvoeten met sporten. Wanneer ik nu mijn schoenen uitdoe heb ik nergens last van. Als ik meteen aan mijn voeten ruik, ruik je niets!

 • Hans H Hans H

  Wanneer ik de Odaban spray gebruik, heb ik de dagen erna geen last meer van klotsende oksels. Het is handig in gebruik en het resultaat is dat mijn oksels kurkdroog zijn. Zeker een aanrader!

 • Anoniem Anoniem

  Deze spray is erg fijn, het verfrist de voeten direct en zorgt zo dat je minder zweet. Een aanrader.

 • Jan S. Jan S.

  Had erg veel last van zweethanden, ben dit gaan gebruiken, werkt super. Gewoon opsmeren voordat je bijvoorbeeld iemand een hand geeft (denk aan verjaardag), handen zijn dan kurkdroog.

 • Nibantou Nibantou

  De shirts zitten erg fijn en zijn gemakkelijk uit te wassen. Alleen is het af en toe toch erg warm om ze onder een blouse te dragen.

 • K. van Dijk K. van Dijk

  Ik heb al vele producten gebruikt, maar deze werkt voor mij toch echt het beste! Ik gebruik Odaban een paar keer per week voor het slapen gaan en ik heb de hele dag droge oksels.Let op! In het begin kan het best wel wat prikken, maar na een paar weken had ik hier geen last meer van.

 • Maureen Maureen

  ik ben heel blij met dit product! het werkt heel goed en ik heb geen zweetvlekken meer. het doet alleen wel wat pijn als je je hebt geschoren dus je moet opletten dat je het niet meteen daarna doet.

 • Janssen Janssen

  De 1-2dry shirts zijn ideaal voor alledaags gebruik. Ik gebruik ze voor het werk en af en toe voor een verjaardag, dan draag ik deze onder een blouse.

 • Britt Britt

  Wauw, eindelijk iets tegen mijn zwetende oksels! Als je de gebruiksaanwijzing achter op het flesje leest en de aanwijzingen opvolgt werkt het perfect. Een echte aanrader voor mensen met hetzelfde probleem :)

 • Maikel Maikel

  Heb het gebruikt op de benen en liezen, werkte erg goed. Ben erg tevreden!

 • Gootje Gootje

  Ik gebruik het nu sinds een week en ben nog iedere dag verbaasd dat geen " lekke koppakking " meer heb gehad. Zonder inspanning had ik al kletsnatte haren. Nu smeer ik mijn voorhoofd in en mijn hals/nek en nauwelijks te merken van natte haren. Top

 • M. Janssen M. Janssen

  De Syneo5 producten werken allemaal erg goed, maar deze werkt het beste. Ik heb de roller ook vaak gebruikt, maar die werkt iets minder voor mij. Toen heb ik deze geprobeerd, dit was voor mij de oplossing! Ik blijf deze zeker gebruiken.

 • Sunny Sunny

  vooral op gevoelige plaatsen zoals in de liezen, zweet ik stuk minder, nadat ik deze cream heb aangebracht.

 • Anoniem Anoniem

  deze hand lotion maakt een laagje op de huid, werkt sterk maar niet lang. Ik neem deze dus eigenlijk altijd mee als ik het huis uit ga.

 • J. J.

  Heb deze shirts erg veel gebruikt. Ideaal voor bijvoorbeeld een presentatie. Draag ze altijd onder mijn blouse.

 • Joep Joep

  Syneo5 roller werkte echt super. Vond het alleen wat duur, maar verder ideaal.

 • Anoniem Anoniem

  Ik heb altijd erg veel last van zweet op mijn voorhoofd en nek/hals. Ik schaamde me er erg voor, in de winter dus vaak een das aan houden etc. Ik heb toen een keer face saver gebruikt, ik merkte meteen het verschil. Kan het iedereen ten zeerste aanraden!

 • J. v. Lankveld J. v. Lankveld

  Ik heb de okselpads een hele tijd gebruikt. Vooral als ik naar feestjes ging, plakte ik de pads in mijn kleding. Het fijne aan deze pads, is dat na gebruik je ze gewoon weer uit de kleding haalt. Ik heb ook de 1-2dry shirts gebruikt, maar dan betekend het dus dat je je eigen shirts/kleding niet meer aan kunt doen. Plus deze pads zijn vrij goedkoop.

 • Henk Henk

  Neat face saver gebruik ik vooral in de zomer. Ik heb vaak last van overmatige transpiratie op mijn voorhoofd en vooral als ik aan het koken ben. Met neat face saver heb ik hier geen last meer van. Mijn hoofd is kurkdroog. (Ik moet wel opletten dat ik het goed uitsmeer. Ik heb het één keer niet goed uitgesmeerd en toen zweette ik wel op de plekjes waar ik niet goed had gesmeerd)

 • PostNL
 • PostNL
 • DHL
 • Bitcoin
 • DHL
 • DHL
 • DHL

© 2018 - Zweet Ik Veel is een handelsnaam van Van Dongen Online - KVK: 71266097 - BTW: NL858642384B01

Zweet Ik Veel krijgt van haar klanten een 8.6/10 gebaseerd op 26 stemmen