Home informatie Transpiratie op de benen

Transpiratie op de benen

door Redactie
0 comment

Veel mensen hebben er last van, transpiratie op de benen. Maar hoe komt het dat je nou net daar zo veel zweet? En nog veel belangrijker, wat kun je er tegen doen? Wij hebben in dit artikel het onderwerp ‘transpiratie op de benen’ onder de loep genomen.

Oorzaak transpiratie op de benen

Zoals op iedere plek op het hele lichaam, zweet je ook op je benen. We hebben zweetklieren over ons hele lichaam, en overal wordt transpiratie uitgescheiden via de zweetklieren om af te kunnen koelen. Maar hoe komt het dan dat je zo enorm veel zweet op je benen? Meer dan bijvoorbeeld op je armen. Er is niet een duidelijke oorzaak te noemen, maar we hebben enkele mogelijke oorzaken:

De benen zitten vaak flink ingepakt in een warme broek of andere kleding, hierdoor kan de huid van de benen niet verkoelen en gaat het lichaam dus transpiratie uitscheiden.
Een andere mogelijk oorzaak is een slechte conditie, wanneer we in een slechte conditie verkeren komt het sneller voor dat we zweten. Het lichaam is sneller uitgeput en wordt zodoende sneller warm, wanneer het lichaam erg warm wordt probeert het zich zelf te verkoelen door transpiratie uit te scheiden.

Transpiratie tussen de billen en in de knieholtes is te verklaren doordat deze lichaamsdelen vaak langs elkaar af bewegen. Door het schuren en dichthouden van de huid veroorzaakt nog meer zweet, omdat de temperatuur daar nog hoger oploopt.

Hier vindt je meer informatie over de werking van onze zweetklieren.


Oplossing tegen transpiratie op de benen

We hebben enkele eenvoudige oplossingen tegen zweet op de benen opgesteld:

  • Zorg er voor dat de huid van de benen kan luchten, door eerder een korte broek te dragen of minder dikke kleding te dragen.
  • Zorg dat je in goede conditie bent. Een gezond en fit lichaam kan meer verdragen en raakt minder snel uitgeput, hierdoor is het minder snel nodig om transpiratie uit te scheiden.
  • Eet geen pittig eten en vermijd alcohol en cafeïne. Deze voedingssoorten zorgen er voor dat het lichaam zich sneller probeert af te koelen.
  • Tot slot, een vrij logische, strek je benen bij erg warm weer. Zo voorkom je dat de knieholtes dicht gaan zitten en zo enorm gaan zweten.

Mochten de bovenstaande tips om welke reden dan ook niet voldoen, dan raden wij je aan om de Neat 3B Action Cream eens te proberen.

Neat 3B Action Cream tegen overmatige zweten

Neat 3B Action Cream

15,95

• Voor transpiratie op de benen, billen, onderrug, borst en buik
• Voor ieder gewenst moment
• Eenvoudig en effectief

Heb je nog vragen over transpiratie op de benen of over een ander onderwerp? Wij helpen je graag, neem dus gerust contact met ons op!

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.