Home Gezondheid Vijf redenen om inlegzolen te dragen

Vijf redenen om inlegzolen te dragen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Elke dag vragen we veel van onze voeten, ze leveren een grote inspanning. Ze zijn onze kostbaarste kameraden bij dagelijkse wandelingen, sportactiviteiten of bij langdurig staan.

Deze dagelijkse bezigheden kunnen ervoor zorgen dat onze voeten moe en pijnlijk aanvoelen door overbelasting. Op deze momenten kun je je voeten ontlasten en ze extra comfort geven door het dragen van aangepaste inlegzolen.

Het doel van het dragen van inlegzolen

 • Verhoogt het comfort in de schoen
 • Gaat gericht pijnklachten tegen

De vijf redenen om inlegzolen te dragen

 1. Ze stabiliseren de voet
 2. Ze verbeteren de uitlijning van het lichaam
 3. Ze bevorderen de natuurlijke demping
 4. Ze beperken de verlenging van je voet en de vermoeidheid hiervan
 5. Ze optimaliseren de eigenschappen van je schoenen.

Voor wie zijn inlegzolen geschikt?

Inlegzolen zijn geschikt voor iedereen, bij bijvoorbeeld dagelijkse bezigheden of tijdens sportactiviteiten. Wanneer je nieuwe schoenen koopt, dan hebben deze een standaard zool, maar elke voet is uniek en daarom kan een standaard zool in sommige gevallen niet voldoende zijn.

Hoe weet ik nu of ik inlegzolen nodig heb?

Als je voeten niet goed aansluiten op je schoenen, kan de afwikkeling tijdens het lopen niet optimaal zijn. Een aangepaste inlegzool helpt dan om de steunpunten van de voet beter over te brengen naar de schoen.

De voordelen van inlegzolen

Inlegzolen kunnen op zowel de lange als op de korte termijn voordelen leveren.

Korte termijn: Je voelt direct meer comfort, je ervaart een betere ondersteuning en je voeten zullen minder vermoeid aanvoelen.

Lange termijn: Omdat je je gewrichten minder belast, herstellen je voeten beter na een lange vermoeiende dag.

Welke inlegzolen bij welke activiteit

Het gevoel van vermoeide voeten kan ontstaan door onvoldoende demping en ondersteuning. Voor elke activiteit kun je andere inlegzolen gebruiken met elk hun eigen kenmerken.

 • Inlegzolen voor gebruik op een stenen ondergrond hebben een dempende dunne gel laag.
 • Inlegzolen voor tijdens het hardlopen hebben voldoende demping, zijn flexibel, licht en dynamisch.
 • Inlegzolen voor het wandelen bieden voldoende steun en bescherming met voldoende demping.
 • Inlegzolen voor wintersportactiviteiten hebben warmte- en koude isolatie, bieden stabiliteit en bescherming.

Tips om pijnlijke en vermoeide voeten te voorkomen

Inlegzolen zullen helpen om ongemakken bij vermoeide en pijnlijke voeten weg te nemen, naast het dragen van inlegzolen zijn er nog enkele maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je voeten zeer gaan doen:

Draag schoenen die goed passen

Geen enkele voet is hetzelfde, maar schoenen worden vaak wel in een standaard model geproduceerd. Om te voorkomen dat je voeten pijn gaan doen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om goed passende schoenen te kopen. Wanneer een schoen bij het passen al niet prettig zit, kan deze later klachten veroorzaken.

Kies de juiste binnenzool

De binnenzool is een belangrijk onderdeel van je schoen. Wanneer jij niet in elk paar schoenen inlegzolen draagt, hou hier dan rekening mee bij het kopen van nieuwe schoenen. Een binnenzool die niet goed aansluit bij je voet of niet niet prettig voelt, heeft invloed op het draagcomfort.

Kies goed passende sokken

Heb jij snel last van vermoeide of pijnlijke voeten, dan kan ook de keuze voor de juiste sokken van invloed zijn. Ondersteunende compressie-sokken, kunnen helpen bij het verminderen van pijnlijke en vermoeide voeten.

Inlegzolen bij chronische voetpijn of aanhoudende klachten

Heb je een voorgeschiedenis van chronische voetpijn, of blijven je klachten aanhouden ondanks het dragen van inlegzolen, dan is het raadzaam om een arts te raadplegen. Het kan zijn dat de standaard inlegzolen die in de winkels verkocht worden, niet bijdragen aan de ondersteuning en stabiliteit die je nodig hebt om de klachten te verhelpen. Een arts of specialist kan aan de hand van de klachten, en een uitgebreide analyse van je voeten, bepalen wat de pijn veroorzaakt. Aan de hand van deze informatie kunnen er inlegzolen op maat gemaakt worden.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.