Home Gezondheid Beste visolie kopen

Beste visolie kopen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Vis is een bron van omega-3, dit zijn belangrijke vetzuren die bijdragen aan een gezond hart. Niet iedereen eet regelmatig vis, soms kan dit gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Visolie supplementen kunnen dan de juiste toevoeging zijn aan je dieet.

Visolie supplementen leveren dezelfde omega-3 vetzuren als verse vis, verpakt in capsules die makkelijk dagelijks in te nemen zijn. Deze supplementen stijgen de laatste jaren in populariteit.  Omdat steeds meer bedrijven deze supplementen produceren, is het moeilijker geworden om de kwaliteits visolie te onderscheiden van imitatie visolies. Sommige fabrikanten misleiden hun klanten over de hoeveelheid omega-3 in hun supplementen.

Diverse studies suggereren dat deze olie het risico op kanker en degeneratieve aandoeningen kan helpen verminderen en de hersenen optimaal kan laten functioneren.

Visolie kopen? Bekijk hier direct de top-10 van de best beoordeelde visolies!

Waarom zou je een visolie supplement nemen

De omega-3 vetten in vis zijn essentiële vetten, ons lichaam kan die niet zelf aanmaken en zal deze dus via voeding binnen moeten krijgen. Deze vetten hebben verschillende gunstige effecten op ons lichaam, ze verlagen onze bloeddruk en verminderen het risico op hartaandoeningen.

Weinig mensen krijgen tegenwoordig voldoende omega-3 binnen via alleen hun voeding. Dit komt voor een deel doordat vis vaak vervuild is met kwik of andere schadelijke stoffen, die ernstige gezondheidsproblemen  kunnen veroorzaken die zwaarder wegen dan de voordelen van de vetzuren.

Het innemen van een visolie supplement is een simpele manier om meer omega-3 aan je dieet toe te voegen wanneer je niet voldoende vis eet. Deze supplementen zijn niet immuun voor de vervuilende stoffen die in vis zitten, maar fabrikanten zorgen er wel voor dat hun producten gezuiverd worden voordat ze in de winkels terecht komen.

Top-7 visolies

Visolie wordt door veel verschillende producenten geproduceerd. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste keuze voor het juiste product te maken. Wij vergeleken de top-7 olies voor jou.

1. Lucovitaal Super Visolie Omega 3-6 Voedingssupplement – 150 Capsules

Lucovitaal Super Visolie Omega 3-6 Voedingssupplement - 150 CapsulesVisolie met een hoge concentraat omega 3 en vitamine E. Pot van 150 capsules met een dagelijks aanbevolen inname van twee capsules.

Kenmerken:

 • Capsules zijn vrij groot, ongeveer 2,5 cm
 • Niet geschikt voor kinderen
 • Grote verpakking voor een voordelige prijs

2. Omega 3 – vis olie – 18% EPA / 12% DHA – 300 capsules

omega 3 - vis olie - 18% EPA / 12% DHA - 300 capsulesDit zijn visolie softgel capsules die makkelijk in te nemen zijn, ook voor mensen die normaal gesproken moeite hebben met het innemen van pillen. Deze capsules komen in een verpakking van 300 stuks met een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2 tot 3 capsules.

Kenmerken:

 • Makkelijk in te nemen
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • Bevat alleen visolie, geen andere toegevoegde vitamines

3. Davitamon Compleet + Omega 3 Visolie – Multivitamine – Voedingssupplement – 70 Capsules

Davitamon Compleet + Omega 3 Visolie - Multivitamine - Voedingssupplement - 70 CapsulesDeze voedingssupplementen bieden naast visolie meerdere vitamines en mineralen, die voorzien in de dagelijkse aanvulling.

Kenmerken:

 • Volledig voedingssupplement voor een gezonde levensstijl
 • Verpakking van 70 capsules
 • Capsules zijn ongeveer 2 cm groot

4. Vitakruid Visolie Forte 90 softgels

Vitakruid Visolie Forte 90 softgelsSoftgel capsules met 1000 mg visolieconcentraat per capsule.

Kenmerken:

 • Niet geschikt voor kinderen
 • Grote verpakking met 90 capsules
 • Vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen

5. Mollers Omega-3 tutti frutti – 250ml – Visolie – Voedingssupplement

Mollers Omega-3 tutti frutti - 250ml - Visolie - VoedingssupplementVloeibare visolie met toegevoegde fruitsmaak. Naast omega-3 bevat deze visolie ook vitamine A,D en E. Deze visolie is duurzaam en is gecertificeerd door Friend of the Sea, dit initiatief zet zich in voor een duurzame vangst en verwerking van de vis.

Kenmerken:

 • Speciaal voor kinderen
 • Vloeibaar
 • Bevat meerdere gezonde voedingsstoffen
 • Draagt bij aan een beter milieu

6. Etos Visolie Omega 3 – 120 capsules

Etos Visolie Omega 3 - 120 capsulesVerpakking van 120 visolie capsules, met een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2 capsules per dag. Bevat 1000 mg omega 3 per capsules.

Kenmerken:

 • Grote verpakking waardoor de prijs per capsule voordelig is
 • Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar

7. Davitamon Omega 3 Visolie – Hooggedoseerde omega 3 visolie – Voedingssupplement – 30 visolie capsules

Davitamon Omega 3 Visolie - Hooggedoseerde omega 3 visolie - Voedingssupplement - 30 visolie capsulesDeze visolie capsules zijn suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Daarnaast bevatten deze capsules vitamine E en zijn ze geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Kenmerken:

 • olie getest op zuiverheid
 • olie uit duurzame vangst
 • Met maar 30 capsules in een pot, ligt de prijs in een hoger segment

Kenmerken van visolie die belangrijk zijn bij de aanschaf

Als je visolie kopen gaat, zijn er diverse kenmerken om rekening mee te houden en op te letten.

Zuiverheid

Als de visolie niet zuiver is, dan kan het zijn dat er verontreinigde stoffen in de olie zit die vaak in vis aangetroffen worden. Het innemen van deze stoffen kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom dus belangrijk dat de olie die je neemt zuiver is.

Je kunt hierbij niet altijd vertrouwen op de fabrikant, kies daarom voor een product dat door een onafhankelijk lab is getest op zuiverheid en werkzaamheid. Wanneer de visolie is getest, dan zal dit in veel gevallen zichtbaar zijn op de verpakking door bijvoorbeeld een keurmerk.

Heeft de verpakking geen keurmerk, dan kun je je altijd richten tot de fabrikant, deze kan een analysecertificaat afgeven. Op een analysecertificaat staan de exacte ingrediënten en hoeveelheden, ook staan er de verontreinigingen op die in de supplementen zijn aangetroffen. Wanneer je geen certificaat kunt krijgen van de fabrikant dan kan het beter zijn om voor een ander product te kiezen.

De versheid

Visolie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Als de olie niet vers is, dan kan dit juist een averechts effect hebben en in sommige gevallen zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Wanneer visolie ruikt naar bedorven vis dan is deze niet vers.

Het is belangrijk om visolie goed te bewaren om te voorkomen dat het bederft. Op de verpakking is vaak terug te lezen hoe je de olie het beste kunt bewaren. Wordt dit niet beschreven op de verpakking, bewaar de olie dan op een koele, donkere plaats. Te veel warmte en zonlicht , kan ervoor zorgen dat de capsules sneller bederven.

De dosering

Wanneer je het hebt over de dosering, spelen er twee factoren mee.

De hoeveelheid omega-3 per supplement

Hoeveel omega-3 zit er in één supplement? DHA en EPA zijn de meest populaire omega-3’en, je zult zien dat de meeste supplementen deze beide bevatten. Experts raden een minimum van 500 mg per dag aan, voor mensen met een hartaandoening kan dat in sommige gevallen zelfs meer zijn. Raadpleeg een arts voordat je visolie supplementen gaat innemen, deze kan je helpen bij het bepalen van de juiste dosering.

De juiste dosering is vaak terug te vinden op het etiket van de verpakking, de hoeveelheid omega-3 die op bijvoorbeeld marketing materiaal wordt genoemd kan afwijken van wat er werkelijk in de verpakking zit. Daarom is de verpakking altijd lijdend.

Hoeveel supplementen moet je per keer innemen

Wanneer je naar de dosering kijkt, is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal supplementen dat je per keer in moet nemen. In veel gevallen bestaat een dagelijkse dosering uit meerdere gel capsules. Deze capsules zijn vaak makkelijk in te nemen omdat ze glad zijn, maar voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen kan dit alsnog lastig zijn.

De duurzaamheid

Visolie is beschikbaar in een duurzame variant. Dit betekent dat de olie van duurzame oorsprong is en er geen schadelijke visserspraktijken toegepast zijn om de olie te verkrijgen. Door deze duurzame olie te kopen, draag je bij aan een beter milieu. Deze informatie is vaak terug te vinden op de verpakking van het product.

De smaak

In veel gevallen heeft visolie geen smaak, het kan echter voorkomen dat je door het innemen van capsules last krijgt van oprispingen. Deze oprispingen kunnen naar vis smaken, dit kan helaas niet altijd vermeden worden. Om erachter te komen of het visolie supplement deze bijwerking heeft, kun je kijken naar reviews van gebruikers.

De prijzen van visolie

Om een juiste prijsvergelijking te maken is het beter om te kijken naar de prijs per dosering per dag, in plaats van de prijs van de verpakking. Een verpakking met bijvoorbeeld 20 capsules kan goedkoper ogen, maar wanneer er meerdere capsules per dag genomen moeten worden, om de juiste dosering te verkrijgen, is deze verpakking wellicht minder voordelig.

De meeste supplementen variëren in prijs tussen de € 0,15 en de € 0,77 per dosering, waarbij de meeste fabrikanten zo rond de € 0,50 per dosering komen. Een hogere prijs is niet per definitie een beter product.

Prijs is een belangrijke overweging, maar ook de andere factoren kunnen zeker niet buitengesloten worden. Door alle factoren tegenover elkaar af te wegen, kies je uiteindelijk een product van de beste kwaliteit, met de meeste gezondheidsvoordelen en zonder nare bijwerkingen.

Veelgestelde vragen over visolie

Beste visolie kopenZijn er bijwerkingen van het gebruik van visolie?

Soms kunnen mensen last krijgen van lichte diarree en maagklachten, als ze voor het eerst visolie gaan innemen. Als dit bij jou gebeurt, dan kun je de dosering verlagen tot je lichaam gewend is aan de supplementen. Hierna kan je de dosering weer verhogen. De bijwerkingen zouden op deze manier moeten verdwijnen. Gebeurt dit niet, raadpleeg dan een arts.

Is het veilig om visolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

Ja, veel prenatale vitamines bevatten zelfs al DHA en EPA. Deze omega -3 vetzuren kunnen bijdragen aan de neurale ontwikkeling van je baby en kunnen helpen tegen bepaalde gezondheidsproblemen. Belangrijk is natuurlijk om jezelf ervan te verzekeren dat de olie die je kiest, zuiver is en geen zware metalen of andere verontreinigende stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor je baby.

Is krielolie hetzelfde als visolie?

Krielolie heeft een aantal van dezelfde voordelen als visolie. Krielolie is afgeleid van kleine schaaldieren in plaats van vette vis. Krielolie bevat veel omega-3 vetzuren, en kan de gezondheid van het hart bevorderen en ontstekingen in het lichaam verminderen.

Handige tips en weetjes:

 • Visolie supplementen kunnen ook omega-6 of omega-9 vetzuren bevatten, deze zijn minder belangrijk dan de omega-3 vetzuren omdat deze veel vaker voorkomen in het gemiddelde dieet.
 • De beste visolie ontstaat doordat deze een door destillatieproces heeft doorgaan, waarbij zware metalen of verontreinigde producten worden verwijderd.
 • Wanneer je start met visolie supplementen, kun je het beste beginnen met één supplement per dag, ongeacht de aangegeven dosering. Van daaruit kun je opbouwen naar de juiste dosering. Wanneer je lichaam niet gewend is aan het nemen van dit type olie, dan kan dit maag- en darmproblemen veroorzaken wanneer je direct met de maximale dosering start.
 • Neem visolie in bij de maaltijd, door de inname te combineren met voedsel, verminder je de kans op visachtige oprispingen.
 • Wanneer je moeite hebt met het slikken van pillen, kun je vloeibare supplementen overwegen.
 • Vries de visolie in, er zijn mensen die aangeven dat ongewenste bijwerkingen hierdoor tot een minimum beperkt worden.
 • Sardientjes, makreel en ansjovis, zijn de meest voorkomende bronnen van visolie.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.