Home Gezondheid Wanneer is het tijd om een wandelstok te gaan gebruiken

Wanneer is het tijd om een wandelstok te gaan gebruiken

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Het antwoord op de vraag wanneer het tijd is om een wandelstok te gaan gebruiken is afhankelijk van verschillende factoren. In bepaalde gevallen kan het gebruik van een wandelstok de juiste oplossing zijn bij het verkrijgen van evenwicht en het vergroten van het vertrouwen bij het lopen. Als je er nog niet over uit bent of je een wandelstok nodig hebt, dan kan je jezelf de volgende vraag stellen: ‘Zal een wandelstok mij helpen om de dag veiliger en gemakkelijker door te komen?’. Als het antwoord op deze vraag ‘ja’ is, dan is het tijd om een wandelstok te gaan gebruiken.

Instabiliteit bij het lopen

Ervaar je instabiliteit bij het lopen of heb je moeite bij het traplopen, dan kan een wandelstok de veiligheid en ondersteuning bieden die je zoekt. Eén van de beste redenen om een wandelstok te gaan gebruiken is om de kans op vallen te verkleinen of pijn bij het lopen te verlichten. Een wandelstok kan ook helpen om de druk op je gewrichten te verlichten en om je spieren ontspanning te geven. Met deze verlichting kun je grotere afstanden afleggen zonder erge pijn te ervaren.

Vanaf welke leeftijd kan ik een wandelstok gebruiken

Zoals al aangegeven kan je een wandelstok gebruiken wanneer je extra evenwicht, stabiliteit of steun nodig hebt bij het lopen, hier hangt zeker geen specifieke leeftijd aan vast. Iedereen die herstellende is van een operatie of van een zware blessure, kan baat hebben bij een wandelstok, ook als je nog jong bent. Wanneer je behoefte hebt aan extra ondersteuning bij het lopen dan is dat een goed moment om met een wandelstok te gaan lopen. Op het gebied van wandelstokken zijn er veel verschillende soorten op de markt verkrijgbaar. Er zijn design wandelstokken in hout, metaal en lichtgewicht carbonfiber die als extra accessoire perfect bij je smaak en stijl passen, ongeacht je leeftijd.

Beantwoord onderstaande vragen om uit te zoeken of je een wandelstok nodig hebt:

  1. Is het moeilijk om zonder hulp te lopen, en pak je vaak iets vast voor extra ondersteuning tijdens het lopen?
  2. Veroorzaakt het lopen pijn in je ledematen of gewrichten?
  3. Heb je ooit het gevoel dat je gaat vallen tijdens het lopen wanneer je geen hulp hebt?
  4. Zoek je vaak naar een steunpunt bij het lopen voor extra evenwicht of stabilisatie?
  5. Kies je ervoor om bepaalde activiteiten niet te doen, omdat je veel moet lopen en je niet het risico wilt lopen om je evenwicht te verliezen?
  6. Heb je moeite met het traplopen of lopen op een oneffen ondergrond?
  7. Ben je sneller moe na het lopen of kost het lopen veel fysieke inspanning?

Als je op één of meer van deze vragen ja hebt kunnen antwoorden, dan kun je overwegen om een wandelstok te kopen voor dagelijks gebruik, zelfs als deze alleen maar tijdelijk is, tijdens het genezen van een blessure.

Je balans beoordelen

  • Ga comfortabel en blootvoets in een ruimte staan waar je vrij kunt bewegen.
  • Ga op de grond zitten zonder enige vorm van steun of hulp.
  • Ga staan zonder gebruik te maken van je armen, handen, de zijkanten van je benen of je knieën.

Als dit moeilijk of zelfs onmogelijk is, dan kan je balans verstoord zijn en kun je baat hebben bij een wandelstok.

Extra controle bij het lopen

Een wandelstok geeft meer controle bij het lopen waardoor je meer vrijheid en zelfvertrouwen krijgt. Met een wandelstok verlicht je het gewicht op je heupen, knieën en voeten, waardoor druk en pijn verminderd. Een arts of specialist kan helpen bij het maken van de keuze voor het gebruik van een wandelstok. De specialist kan al je vragen beantwoorden en kan advies geven over het verlichten van pijn of het verbeteren van je houding tijdens het lopen met een wandelstok.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.