Home Gezondheid Wat is de aanbevolen hoeveelheid hennepolie per dag

Wat is de aanbevolen hoeveelheid hennepolie per dag

door Zweetikveel Redactie
0 comment

Je stemt de inname van hennepolie af op basis van de gezondheidskwalen die je wilt behandelen. Een te lage dosis zal niet het gewenste effect opleveren, terwijl een te hoge dosis in sommige gevallen zelfs giftig kan zijn. Hennepolie bevat een hoge concentratie cannabisolie. Het kan daarom moeilijk zijn om de juiste dosis hennepolie te bepalen. Wanneer je reeds bestaande gezondheidsproblemen hebt, dan is de juiste dosis olie zeer belangrijk om te voorkomen dat klachten verergeren.

Gebruik van hennepolie bij huidaandoeningen

Hennepolie kan goed gebruikt worden bij huidaandoeningen zoals dermatitis, eczeem of acne. De verbindingen in hennepolie bevatten ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het regelen van de olieproductie van je lichaam. Een normaal oliepeil in het lichaam kan de gevoeligheid voor acne verminderen en de huid gehydrateerd en helder houden.

Dosering bij huidaandoeningen

De dosering van hennepolie bij huidaandoeningen kan het beste gestart worden met kleine hoeveelheden, om de tolerantie van het lichaam op te bouwen. Als de lage dosering geen invloed heeft op je activiteiten of productiviteit voor de dag, dan kun je de dosering verhogen. Vermijd het gebruik van grote hoeveelheden hennepolie in één keer, dit kan leiden tot bijwerkingen en gezondheidsrisico’s.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen is dat je je slaperig of moe voelt als je het voor de eerste keer inneemt. Als je net begint met hennepolie, dan kan deze bijwerking je dagelijkse bezigheden in de weg staan. Mocht je deze bijwerking ervaren, breng dan de dosering omlaag. Ervaar je deze bijwerking niet, dan kan je rustig verder gaan met het opbouwen van de dosering.

Hennepolie bij ontstekingsziekten

Ook kan hennepolie werken bij ontstekingsziekten zoals artritis, deze olie kan de pijn in gewrichten en spieren effectief verzachten en verlichten. In plaats van alleen de symptomen van pijn te bestrijden, behandelt hennepolie het probleem bij de oorzaak.

Gebruik van hennepolie als pijnbestrijder

Hennepolie kan mensen met chronische pijn goed helpen. De olie kan worden gebruikt in huidverzorgingsproducten, door het op de huid aan te brengen en dan af te dekken met een verband. Hoeveel hennepolie er, bij klachten als pijnbestrijding, effectief zullen zijn, is lastig te bepalen en per persoon verschillend. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bij inname is twee eetlepels per dag.

Gebruik van hennepolie bij een hoge bloeddruk

Hennepolie kan ook gebruikt worden door mensen met een hoge bloeddruk, inname van hennepolie kan de bloeddruk doen verlagen. Gebruik je de hennepolie om de bloeddruk te verlagen, overleg dan met je arts om de dosering te bepalen. Ook het gebruik van bloeddrukverlagende medicatie kan, in combinatie met hennepolie, bijwerkingen veroorzaken.

Factoren die een rol spelen bij de dosering

Bij het bepalen van de juiste dosering, spelen veel verschillende factoren een rol. Voorbeelden van deze factoren zijn gewicht, dieet en stofwisseling. Sommige gebruikers beginnen met de laagste dosis en bouwen deze langzaam op tot de maximale dosering. Andere factoren die een rol spelen zijn eventuele eerdere ervaringen met hennepolie, het verwachte effect, en de wijze van toediening (capsules, olie of crème). Hennepolie kan je huid hydrateren, het kan huidletsel of vlekken verzorgen omdat het de poriën niet verstopt.

De dosering van hennepolie, vereist enig experimenteren, omdat hennep een gemakkelijk zaad is om te kweken. Hennepolie heeft vele voordelen en toepassingen om gezondheidsproblemen te behandelen. Belangrijk bij het bepalen van de juiste dosering is het herkennen van de reactie van je lichaam. Een overdreven moe gevoel kan duiden op een te hoge dosering. Wanneer je vragen hebt over de juiste dosering, of klachten krijgt naar aanleiding van het gebruik van de olie, neem dan contact op met een arts of specialist.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.