Home Advies Welk massage apparaat kiezen?

Welk massage apparaat kiezen?

door Redactie
0 comment

Verschillende delen van ons lichaam zijn soms onderhevig aan spanningen veroorzaakt door lichamelijke inspanning of stress. Om dit te verhelpen, kan van tijd tot tijd een goede massage nodig zijn en een massage apparaat kiezen is een oplossing. Massage is een zeer effectieve manier om verschillende soorten spier- of gewrichtspijn te verlichten. Omdat massages vrij duur zijn, zijn apparaten voor thuismassage een zeer aantrekkelijk alternatief. Bovendien zijn er allerlei soorten op de markt en volgens verschillende selectiecriteria.

Welk deel van het lichaam wil je masseren?

Om effectief te profiteren van je massage-apparaat, is het belangrijk om allereerst te beslissen voor welk gedeelte van het lichaam je de massage wenst. Een voetmassage apparaat zou bijvoorbeeld ideaal zijn voor mensen die lange afstanden lopen, of lange tijd staan. Dit veroorzaakt namelijk vaak een gevoel van zware benen aan het einde van de dag. Maar indien je vaak last hebt van de nek, zou een massagekussen nuttiger zijn. Het helpt om de spieren in dit deel van het lichaam te ontspannen, maar ook om hoofdpijn te behandelen of slapeloosheid te bestrijden. Je kan trouwens sommige apparaten voor meerdere doeleinden gebruiken, doordat ze meerdere delen van het lichaam tegelijk masseren, zoals de nek, de schouders, de dijen en vooral de rug. Dit kunnen massagetafels zijn, matrassen of stoelen.

Wat zijn de verschillende massagefuncties en technieken?

Een massage apparaat kiezen kan lastig zijn. Het is belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over de werking en efficiëntie van het apparaat. Over het algemeen zijn de massagemethoden elektrisch of mechanisch, afhankelijk van de functies die ze hebben. Hoewel sommige van de machines vibratiemassage bieden, hebben anderen massagekoppen, soms roterend. Bovendien hebben verschillende apparaten een infraroodfunctie die infraroodwarmte mogelijk maakt om de effecten van de massage te intensiveren en de spieren te kalmeren. Massage-apparaten die een verwarmingsfunctie hebben, zorgen voor eliminatie van giftige stoffen. Er zijn ook modellen die massages met water uitvoeren. Een voorbeeld is een waterstraalmatras. Dit type massage bevordert spierontspanning en huidversteviging. Er zijn ook een aantal modellen die extra functies hebben, zoals machines die ontspannende geluidseffecten uitzenden. Dit helpt voor het algemene rustgevende gevoel.

Hoe vaak gebruik je het massage-apparaat?

Dat hangt helemaal af van het massage-apparaat dat je gebruikt. Hoewel een buikgordel er alle belang bij heeft om 2 tot 3 keer per week te worden gebruikt in sessies van 20 tot 30 minuten, is het ook prima mogelijk om 15 minuten ontspanning per dag te genieten met een ander type apparaat. We raden je in elk geval aan om een evenwicht te vinden: het is beter om het massage-apparaat meerdere keren per week gedurende een korte tijd (minder dan 25 minuten) te gebruiken dan om het te veel te gebruiken (of te weinig te gebruiken). De gemakkelijkste manier is om naar je lichaam te luisteren. Als je aan het einde van de dag rugpijn hebt, is het misschien de moeite waard om een massage-apparaat te gebruiken waarmee je snel de pijn kunt verminderen. Op deze manier laat je de pijn niet tot rust komen en kun je de dag eindigen met minder pijn.

Lees ook

Laat een reactie achter