Home Sportoefeningen Werken EMS trainers echt?

Werken EMS trainers echt?

door Redactie
0 comment

Iedereen wil mooie buikspieren. Zelfs mensen die al strakke buikspieren hebben, willen nog betere. Maar kun je echt een sixpack krijgen door één van die elektronische riemen om je middel te doen?

Je hebt waarschijnlijk de reclames wel gezien voor EMS trainers die beweren dat ze voor hun buikspieren geen oefeningen nodig hebben gehad en alleen een EMS trainer hebben gebruikt. Maar werkt het nou echt?

Hoe het werkt

De EMS trainer maakt gebruik van elektrische spierstimulatie, of EMS, om elektrische stroom door het lichaam te geleiden waardoor de spier samentrekt. Kleine elektroden in de band komen in contact met je blote huid en sturen de elektrische pulsen door je huid naar je spieren om het werk voor je te doen. Je hoeft alleen maar de riem om je middel te slaan en de elektrische stroom op te voeren tot je de gewenste mate van samentrekking voelt.

Lees ook: Hoe gebruik je een EMS trainer?

Hoe voelt het?

Iedereen ervaart dit op zijn eigen manier. De één geeft aan dat het ontspannend aanvoelt. Zoals een massage. En de ander voelt een prikkelende sensatie. Het belangrijkste is dat het nooit pijnlijk mag aanvoelen.

Hoe vaak gebruik je de EMS trainer

Verschillende merken hebben verschillende richtingen, maar de meeste raden het dragen van de EMS trainer aan voor 10 minuten tot een uur per dag. Het is verstandig als je nog geen ervaring hebt met de EMS trainer om kort te beginnen en dit steeds verder uit te bouwen.

Voor en nadelen

De meeste mensen die traditionele lichaamsbeweging vermijden, hebben meestal overgewicht. Helaas kan dit overtollige lichaamsvet er voor zorgen dat de elektrische stroom niet naar de spier gaat en niet goed werkt.

Veel van de EMS trainers zeggen dat ze calorieën verbranden en je helpen om lichaamsvet te verliezen. Het is wel belangrijk dat je daarnaast dan cardio oefeningen doet en een gezond voedingspatroon aanhoudt.

Ironisch genoeg lijkt het erop dat de EMS trainer beter zou kunnen zijn voor slankere mensen. Studies tonen een toename van de spierkracht en -spanning aan. Deze krachttoename zou de rusttoestand verbeteren, wat betekent dat je buikspieren beter in staat zijn om je buik mooi en plat te houden.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.