Home Gezondheid Werkt een stressbal echt?

Werkt een stressbal echt?

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Druk op het werk, druk met kinderen en altijd bezig met dagelijkse zaken die je leven behoorlijk stressvol kunnen maken. Het is dan prettig om een stressbal binnen handbereik te hebben. Deze knijpbare redders kunnen zeer nuttig zijn bij het verlagen van stress, bovendien zijn ze verkrijgbaar in vormen en kleuren die passen bij je eigen smaak en stijl.

Hoe werkt een stressbal?

Stressballen kunnen helpen bij:

  • Het vergroten van je concentratie
  • Het verlagen van je bloeddruk
  • Artritis
  • Het wegnemen van angst en nervositeit

Vragen die je je nu vast zal stellen zijn: Kunnen stressballen ook echt de stress wegnemen? Kunnen ze je concentratie vergroten? Dragen stressballen bij aan je gezondheid en kunnen ze angst en nervositeit wegnemen? Lees hier meer over de wetenschap en de werking van stressballen.

De wetenschap van stressballen

Stress komt voort uit het opnemen van informatie van twee verschillende kanalen, via onze zintuigen en via onze hersenen. Wanneer deze kanalen elkaar kruizen, kan het gebeuren dat gevoel en emoties te veel worden en ontstaat er stress. Knijpen in een stressbal geeft het gevoel dat je de controle over je emoties weer terugkrijgt waardoor de stress vermindert.

Stressballen helpen om de concentratie te verhogen en om fysieke spanning los te laten. Wanneer je met frustraties te maken krijgt span je vaak je spieren aan. Door in een stressbal te knijpen, worden de armspieren geactiveerd om samen te trekken en los te laten. Deze samentrekking verbetert de bloedcirculatie en geeft de nodige verlichting.

Stressballen en concentratie

Op het werk of op school ervaren veel mensen stress, dit kan komen door een deadline, een vergadering, toetsen, huiswerk of sociale contacten, door deze stress kan de concentratie beïnvloed worden. Door te knijpen in een stressbal, verleg je de stress en vergroot je je concentratie en lukt het om de aandacht bij het werk of bij school te houden.

Stressballen en bloeddruk

De juiste bloeddruk ondersteunt een gezonder leven. Een stressbal kan helpen om de bloeddruk te verlagen door regelmatig de volgende handoefening te doen met een stressbal:

  1. Zorg dat de stressbal comfortabel in de hand ligt
  2. Knijp 90 seconden in de bal
  3. Verplaats de stressbal naar de andere hand en knijp ook met deze hand 90 seconden in de bal
  4. Herhaal deze oefening drie keer voor elke hand
  5. Herhaal deze oefening twee keer per dag gedurende zes weken om resultaat te zien

Stressballen en artritis

Het knijpen in een stressbal verbetert de handflexibiliteit, beweeglijkheid en de spierkracht, patiënten met artritis kunnen, in combinatie met hun reguliere behandeling, baat hebben bij het knijpen in een stressbal om stijfheid in de spieren en gewrichten tegen te gaan. Oefeningen met een stressbal kunnen overal gedaan worden, in de wachtkamer, in de rij bij de winkel of voor de tv. Een stress bal kan natuurlijk geen chronische ziektes genezen, maar kan wel de pijn verlichten.

Stressballen en angst of nervositeit

Mensen die bang of nerveus zijn voor bijvoorbeeld een operatie of een examen kunnen hierdoor in de stress raken. Een stressbal kan op die momenten helpen door te zorgen voor afleiding.

Een stressbal is veel meer dan een klein knijpbaar balletje

Een stressbal is dus, zoals je kunt lezen, niet alleen een klein kleurrijk balletje of kinderspeelgoed, een stressbal is veel meer. Geef stress geen kans en probeer het eens uit, misschien haal jij ook wel voldoening uit dit simpele hulpmiddel. Een vrolijk gekleurde stressbal kan je humeur en energie een boost geven, door negatieve energie, die ontstaat door stress, met behulp van de bal weg te knijpen.

Lees ook

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.