94% van de klanten zweet minder
team member

Iontoforese


Op deze pagina lees je alles over iontoforese, wat is het? Wat houdt het precies in? Wat kost het en waar kan je het laten doen? Daarnaast bespreken we enkele veel gestelde vragen. Wij van Zweet Ik Veel weten waar je de behandeling het beste en goedkoopste kan laten doen, daardoor kunnen wij je helpen in jouw zoektocht.


Wat is iontoforese?

Iontoforese is een techniek waarbij elektrische stroom, geneesmiddelen en pijnstillers door de huid worden ingebracht. Op de huid wordt een elektrode geplaatst, hieronder zit een pijnstiller met een elektrische lading. Vervolgens wordt stroom met eenzelfde lading op de elektrode toegepast, hierdoor wordt het medicijn de huid ingedrukt. De term iontoforese betekend eenvoudig uitgelegd: “een techniek van medicijntoediening, waarbij het medicijn door de huid wordt toegediend met behulp van vrijwel onvoelbare stroom”. Bij overmatig zweten wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘leidingwater-iontoforese’, deze techniek wordt al ruim 60 jaar gebruikt en wordt erkend als effectief, pijnloos en veilig.

Iontoforese apparaat Iontoforese behandeling voor de voeten


Hoe werkt een iontoforese behandeling?

Er zijn veel verschillende verklaringen van een iontoforese behandeling te vinden op het internet, dit komt doordat naast dat ieder bedrijf dit op een eigen wijze uitlegt er verschillende soorten behandelingen zijn. Iontoforese is een behandeling waarbij een medicijn wordt toegediend door de huid heen. Een behandeling tegen zweet, overmatige transpiratie of hyperhidrose, is doorgaans een behandeling die “leidingwater-iontoforse” wordt genoemd. Bij deze vorm wordt water gebruikt om stroom te geleiden. Dit is doorgaans ongeveer 10 volt. Het lichaamsdeel dat sterk zweet wordt in het water gehouden, het zweten zal door de elektrische schokjes afnemen. Dit effect is niet blijvend en herhaling is dus altijd nodig.


Hoe vaak is een behandeling nodig?

Ook hierover zijn de meningen verdeelt, doorgaans worden er in het begin meer behandelingen gedaan en naarmate het effect toeneemt minder. Er zijn verschillende schema’s, dit hangt ook af van hoe erg de hyperhidrose is. Één behandeling duurt doorgaans 10 tot 20 minuten.

De behandeling is niet genezend en zal dus altijd voortgezet moeten worden zolang effect gewenst is. Na de opstart fase wordt aangeraden om één of twee maal per week een behandeling te doen, dit kan op termijn ook thuis met een eigen apparaat.


Iontoforese apparaat of behandeling?

Het is mogelijk om behandelingen te laten doen bij een kliniek met experts, én om zelf een apparaat aan te schaffen en de behandelingen vervolgens zelf te doen.

Een gebruikelijke opbouw is doorgaans als volgt:

  • Je doet een ‘intake’ in een ziekenhuis met een apparaat, zo is te achterhalen of de behandeling effect heeft of niet voor jouw situatie.
  • Als de behandeling effectief wordt bevonden begin je bij de expert, hier betaal je een vast bedrag voor een x aantal behandelingen.
  • Na de opstartfase bij een expert kan je de onderhoudsbehandelingen thuis uitvoeren met een eigen apparaat (wat je kunt kopen of huren).

Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed?

We hebben het over drie verschillende soorten kosten; die voor het apparaat in aanschaf, het huren van het apparaat en behandelingen bij de expert. Een iontoforese apparaat kost doorgaans tussen de 400 en 800 euro, de exacte prijs verschilt per uitvoering en over welke functies het apparaat beschikt. Het huren van een apparaat kost aanzienlijk minder, maar houd er rekening mee dat een behandeling er nooit voor zorgt dat je volledig verlost bent van het probleem. Huur kost je doorgaans tussen de 60 en 120 euro voor enkele weken, neem de huurperiode dus mee in je overweging. Behandelingen bij een expert verschillen zeer per methode, kliniek en het aantal behandelingen. Koop je meer behandelingen in één keer? Dan krijg je vaak korting. Behandelingen beginnen doorgaans op 300 euro en kunnen oplopen tot wel 1500 euro wanneer je veel behandelingen in één keer afneemt.

Of de kosten voor het behandelen, het kopen van een apparaat of het huren van een apparaat worden vergoed verschilt per situatie. Doorgaans hangt dit af van de ernst van de situatie en de verzekeringspolis. Raadpleeg daarom altijd de verzekeraar en eventueel een huisarts.

Zweethanden - met een behandeling kom je er vanaf


Waar kan ik terecht?

Iontoforese behandelingen zijn een duurzame oplossing voor jouw hyperhidrosis, daarom willen wij jou daar zo goed mogelijk mee helpen. Wij hebben inzicht in waar jij deze behandeling het beste kunt laten doen, of waar jij het beste een apparaat kan kopen en/of huren. Geef ons je naam, telefoon nummer, mailadres en woonplaats, dan zoeken wij de beste praktijk in jouw regio. Je hoort binnen twee werkdagen waar jij het beste terecht kunt, en dit doen wij volledig gratis voor je!

Wij werken samen met vaste partners in heel Nederland en België. Binnenkort zullen wij deze partners op deze pagina gaan vermelden, zodat jij direct kunt zien waar je het beste terecht kan. Tot die tijd kan je nog altijd gewoon contact met ons opnemen en zoeken wij de beste praktijk of aanbieder voor je.

Veel gestelde vragen over iontoforese

Hoe werkt iontoforese? Iontoforese werkt door elektrische stroomschokjes die met een apparaat worden toegediend. Het lichaamsdeel dat je wilt behandelen leg je in de bak met water die op het machine is aangesloten. Door de schokjes knijpen je klieren als het ware dicht, hierdoor kan er simpelweg geen zweet meer doorheen. Dit effect blijft een tijdje hetzelfde maar verzwakt uiteindelijk wel weer.

Wat is een iontoforese behandeling? Een iontoforese behandeling houdt in dat een gespecialiseerd bedrijf dit aanbied, zij hebben dus het apparaat en de expertise om jou direct verder te helpen. Wij van Zweetikveel bieden geen behandelingen aan, maar helpen je wél met het vinden van de juiste expert.

Wat is een iontoforese apparaat? Dit is het apparaat waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Een dergelijk apparaat kan je zelf huren of bezitten, of gebruik je bij de expert of in het ziekenhuis.

Werkt iontoforese voor zweethanden en/of voor zweetvoeten? Een iontoforese behandeling werkt voor vrijwel ieder lichaamsdeel, echter is het vaak lastig om andere lichaamsdelen dan je handen en voeten te behandelen. Dit komt doordat de meeste apparaten werken via een bak met water waar je het lichaamsdeel in moet houden. Er zijn echter ook apparaten waarbij de behandeling direct op de huid wordt gedaan, deze behandeling kan op vrijwel ieder lichaamsdeel worden uitgevoerd. Een andere behandeling is MiraDry, bij deze behandeling wordt er lokaal een elektromagnetische energie toegepast. Deze behandeling is alleen beschikbaar voor de oksels.


Wij vinden de beste kliniek voor jou in jouw regio – Altijd in de buurt, altijd de beste prijs – Mail ons met je naam, adres en telefoonnummer, dan adviseren wij je waar jij de beste behandeling krijgt voor de eerlijkste prijs! Mail nu naar info@zweetikveel.nl.


  • PostNL
  • PostNL
  • DHL
  • Bitcoin
  • DHL
  • DHL
  • DHL

© 2018 - Zweet Ik Veel is een handelsnaam van Van Dongen Online - KVK: 57589437 - BTW: NL852646860B01

Zweet Ik Veel krijgt van haar klanten een 8.6/10 gebaseerd op 26 stemmen