Home Advies Beste massage apparaat

Beste massage apparaat

door Redactie
0 comment

Wanneer je iets zoekt waar je lekker door kan ontspannen na een lange dag, dan kan een massage apparaat een goede uitkomst bieden. Een massage is heerlijk ontspannend en kan zelfs bij pijnklachten helpen. Maar elke dag naar een professionele masseur gaan, kost je handen vol met geld.

Een massage apparaat kan een goede en veel goedkopere oplossing zijn. Maar het kan lastig zijn om te weten welk massage apparaat je dan het beste kan aanschaffen. Wil je helemaal niets zelf hoeven te doen voor de massage, alleen het apparaat pakken, aanzetten en genieten? Of heb je liever alle touwtjes zelf in handen en masseer je jezelf liever met behulp van een massage apparaat? Dit alleen is al erg belangrijk om te weten in je zoektocht naar het ideale massage apparaat voor jou. Daarnaast zijn er nog een hoop andere eigenschappen waar je op moet letten wanneer je een massage apparaat gaat aanschaffen.

Lees verder om er achter te komen waar je allemaal op moet letten wanneer je een massage apparaat gaat aanschaffen en welke eigenschappen er allemaal beschikbaar zijn. Lees ook meer over het beste voetmassage apparaat.

Voordelen van een massage apparaat

De meeste mensen zijn wel gek op een massage, omdat ze zo fijn aanvoelen en je er ontspannen van raakt. Maar wist je dat een massage apparaat voor nog veel meer dan alleen een fijn gevoel kan zorgen?

Pijnverlichting

Door massages kunnen stijve en pijnlijke spieren losgemaakt worden, waardoor de pijn die daarbij komt kijken ook zal verdwijnen. Dit is dus ideaal voor mensen die voor hun werk veel moeten zitten.

Verbetert bloedcirculatie

Door massages word je bloedcirculatie gestimuleerd. En als resultaat zal het zuurstofvervoer en de voedingsstoffen naar de spieren toe verbeterd worden.

Zorgt voor een beter humeur en verbetert het zenuwstelsel

Met behulp van een massage wordt het zenuwstelsel gekalmeerd. Een massage zorgt er ook voor dat endorfine vrijkomen in je lichaam, dit zijn hormonen die ervoor zorgen dat je je goed voelt. En over het algemeen wordt angst ook verminderd door de toepassing van massages.

Goed voor een diepe slaap

Elke dag een massage nemen voordat je gaat slapen zorgt ervoor dat je dieper en langer gaat slapen. Dit is vooral handig voor vrouwen die in de menopauze zitten. Zij hebben vaak last van slapeloosheid. Een massage voor het slapen kan ook bij deze vrouwen voor een aanzienlijke verbetering van de slaap zorgen.

Soorten massage apparaten

Wanneer je een massage apparaat gaat kopen heb je de keuze tussen handmatige massage apparaten en elektrische massage apparaten. Hieronder staat uitgelegd wat deze twee soorten inhouden. Maar in de rest van het artikel zullen we verder ingaan op de elektrische massage apparaten, omdat deze veel meer opties hebben waar je rekening mee moet houden.

Handmatige massage apparaten

Handmatige massageapparaten kan je in principe overal waar je bent gebruiken. Je hebt namelijk geen stroom nodig voor het gebruik van deze massage apparaten. Bij handmatige massage apparaten kan je denken aan bijvoorbeeld massage ballen en (gezicht) rollers. Handmatige massage apparaten kunnen gladde ronde vormen hebben en anderen zijn juist weer stekelig. Een handmatige massage apparaat kan je meestal op verschillende delen van je lichaam gebruiken. Je hanteert ze zelf en je kan er druk mee uitoefenen op verschillende plekken op je lichaam. Zo heb je zelfs massage stokken, waarmee je je eigen rug kan masseren.

Het grote voordeel aan handmatige massage apparaten is dat ze niet duur zijn. En dat je ze in principe overal kan gebruiken. Maar het nadeel van een handmatige massage apparaten is dat je zelf de massage moet uitvoeren en het dus minder ontspannend kan zijn.

Elektrische massage apparaten

Een elektrisch massage apparaat is ideaal voor mensen die zichzelf niet kunnen masseren met een handmatig massage apparaat of dit niet fijn vinden. Maar ze zijn ook ideaal voor mensen die niemand hebben die ze kunnen of willen masseren. Veel elektrische massage apparaten zijn voor een bepaald gebied van je lichaam bedoeld zoals je nek, rug, schouders of benen. Maar er zijn zelfs elektrische apparaten speciaal voor je handen en ogen. Met deze massage apparaten hoef je zelf niets te doen voor de massage. Zet het apparaat aan en geniet gewoon van de massage die je krijgt.

Er zijn ook massage apparaten die een combinatie zijn tussen handmatig en elektrisch. Deze moet je wel zelf over je lichaam laten glijden daar waar je gemasseerd wilt worden, maar ze hebben een elektrisch aangedreven component die de massage verzorgd.

Het voordeel van elektrische massage apparaten is dat je zelf niets of maar weinig hoeft te doen om een fijne massage te krijgen. Ook heb je bij elektrische massage apparaten keuze uit veel eigenschappen waardoor de massage nog fijner en effectiever kan worden. Het nadeel van elektrische massage apparaten is dat ze duurder zijn en vaak ook zwaarder. En daarbij moet je ook altijd in de buurt zijn van een stopcontact of je moet ze geregeld opladen of batterijen vervangen.

Massagemethoden

Shiatsu

Shiatsu is een traditionele Japanse massagemethode, waarbij drukpunten met de vingers gemasseerd worden. In een shiatsu massage apparaat wordt deze techniek nagebootst door knedende bewegingen met rollende ballen. Wanneer je niet gewend bent aan een shiatsu massage dan kan dit in het begin grof en on plezant aanvoelen. Het diepe kneden is iets waar je eerst aan moet wennen.

Vibratie

Je hebt ook massage apparaten die vibreren. Dus geen rollende ballen die je spieren kneden, maar gewoon relaxed getril.

Percussie

Deze massage apparaten maken gebruik van hamerkussentjes die trillingen diep in de spieren sturen. Het kneedproces is ontworpen om een manuele masseur na te bootsen. Percussie massage apparaten zijn superieur in termen van comfort en doordringing. Ook een massagetafel kan meehelpen in het geven of krijgen van een perfecte massage.

Eigenschappen

Bij de aankoop van een massage apparaat zijn er verschillende eigenschappen waar je rekening mee zal moeten houden. Wanneer je een massage apparaat kiest die de juiste eigenschappen hebben voor jou, dan zorgt dit ervoor dat het apparaat juist perfect voor je is en dat je hem vaak zal gebruiken. Maar let je niet goed op de eigenschappen, dan kan het wel eens zo zijn dat je met een massage apparaat die na het eerste gebruik nooit meer uit de kast wordt gehaald.

Afstandsbediening of app aangestuurd

Het voordeel van een massage apparaat die je met een afstandsbediening of app kan aansturen, is dat je de massage stand makkelijk kan aanpassen. Je hoeft het massage apparaat niet eerst weer in je handen te nemen, de stand aan te passen en weer terug te plaatsen. Je kan met deze eigenschap gewoon relaxed blijven zitten.

Gewicht

Dit is een punt dat vaak onderschat wordt, maar het is belangrijk dat het massage apparaat niet te zwaar is. Een zwaar massage apparaat verdwijnt namelijk snel in de kast en wordt er niet meer uit gehaald. Ook niet wanneer het massage apparaat wel heel goed werkt. Een zwaar apparaat zorgt er namelijk voor dat het veel gedoe is om hem te pakken en weer op te bergen.

Bidirectionele beweging

Bidirectionele bewegingen zorgen ervoor dat de handbeweging van een menselijke massage wordt nagebootst. Deze eigenschap zorgt er dus voor dat het net lijkt alsof je door een mens wordt gemasseerd.

Multi-positie

Deze eigenschap maakt het mogelijk dat je het massage apparaat op meerder plekken op je lichaam kan gebruiken. Hij is dus niet voor maar één lichaamsdeel bedoeld zoals een hand of ogen massage apparaat.

Warmte

Vaak is warmte een extra eigenschap die een massage apparaat aanbiedt. Warmte zorgt voor extra ontspanning van de spieren en kan de algemene ervaring van de massage verbeteren.

Infrarood

Bij sommige massage apparaten wordt er ook gebruik gemaakt van infrarood. Infrarood verhoogt de bloedstroom en helpt de spieren te ontspannen.

Magnetisch

Bij deze eigenschap wordt er gebruik gemaakt van elektromagnetische impulsen. Dit zorgt voor een heerlijke en grondige massage

Massage apparaten vergelijken

Soms lijken massage apparaten wel heel erg veel op elkaar, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Soms verschillen verschillende massage apparaten op kleine dingetjes met elkaar. Maar de kleine verschillen kunnen voor jou wel een groot verschil zijn in hoe je het product ervaart. Bekijk de specificatie van de verschillende apparaten goed en bedenk voor jezelf wat je precies in een massage apparaat zoekt.

Bekijk bijvoorbeeld de Extra Sterk Massage Gun – LCD Nieuwste Type op Bol.com.

Extra Sterk Massage Gun - LCD Nieuwste Type

Een andere optie is de Medisana ITM Intensieve – Massageapparaat, ook verkrijgbaar op Bol.com.

Medisana ITM Intensieve - Massageapparaat

Veelgestelde vragen

Zijn rug massage apparaten goed voor je?

Studies tonen aan dat massages goed zijn voor mensen die last hebben van rugpijn. Een rug massage apparaat kan helpen de spieren te ontspannen, waardoor je weer soepeler word. Daarnaast zal pijn die voortkomt uit te strakke spieren ook verdwijnen.

Is te vaak masseren slecht voor je?

Massages zijn erg veilig, maar niets is perfect. Sterke diepe tissue massages kunnen voor problemen zorgen bij mensen die chronische pijn hebben. Dus wanneer je een ziekte of aandoening hebt waardoor je twijfelt of een massage apparaat goed voor je is, raadpleeg dan eerst je huisarts voor het gebruik van een massage apparaat.

Komen er echt gifstoffen in je lichaam vrij door een massage?

Hier is geen medisch bewijs voor. Maar een massage helpt wel je bloedstroom te verbeteren, wat kan helpen bij het helen van blessures en verwondingen.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.