Home Gezondheid Een aankoopgids voor de beste weegschaal met vetpercentage meter

Een aankoopgids voor de beste weegschaal met vetpercentage meter

door Redactie
0 comment

Als u veel meer dan een centimeter kunt knijpen, voelt u zich misschien geïnspireerd om gewicht te verliezen, te versterken en uw gezondheid te verbeteren. En terwijl een van de gemakkelijkste manieren om gewichtstoename of -verlies bij te houden eenvoudigweg is door op te merken hoe uw kleding past, geven meer high-tech methoden, zoals vetpercentage meters, u gegevens om in kaart te brengen en laat u uw vooruitgang in één oogopslag zien.

Terwijl vetpercentage meters ooit alleen beschikbaar waren voor personal trainers, diëtisten en andere gezondheidsdeskundigen, kunt u nu eenvoudig thuis uw lichaamsvetpercentage controleren.

Het zien van dat getal in zwart-wit kan alle inspiratie zijn die u nodig heeft om uw gezonde eetgewoonten en trainingsprogramma voort te zetten. Maar hoe kiest u de juiste weegschaal met vetpercentage meter? Er zijn immers verschillende types beschikbaar en er zijn vele merken en modellen waaruit u kunt kiezen.


Bekijk de beste weegschalen met vetpercentage meter bij Bol.com

Hier vind je een volledig overzicht met de beste opties


Daarom hebben wij besloten om het onderzoek voor u te doen en u deze behulpzame en onbevooroordeelde gids te brengen voor het kiezen van de beste weegschaal met vetpercentage meter voor thuisgebruik. We doen ons eigen onderzoek en luisteren naar de feedback van eigenaren van producten. Daarom kunnen we u zonder vooringenomenheid advies geven bij het kopen.

Dus, als u gewoon een weegschaal met vetpercentage meter wilt kopen en aan de slag wilt gaan op de weg naar gezondheid, zie dan onze productaanbevelingen. Als u meer wilt weten over vetpercentage meters in het algemeen, inclusief hoe u ze moet kiezen en gebruiken, lees dan onze winkelgids.

Een aankoopgids voor de beste weegschaal met vetpercentage meter-2

Soorten lichaamsvet meters

Er zijn drie basistypes van weegschaal met vetpercentage meter. Twee van hen – lichaamsvet schalen en handheld lichaamsvet monitoren – gebruik bio-elektrische impedantie analyse (BIA) om uw lichaamsvet percentage te bepalen. De apparaten sturen een zeer lage elektrische lading door uw lichaam: het onderlichaam in het geval van weegschalen voor lichaamsvet en het bovenlichaam voor handmonitoren voor lichaamsvet. De hoeveelheid water in het lichaamsweefsel belemmert (of belemmert) de elektrische stroom in verschillende mate, afhankelijk van het feit of het weefsel vet, spier of bot is. Door het meten van die impedantie kan het apparaat het percentage lichaamsvet berekenen.

Remklauwen

Remklauwen zijn een “knijpende” manier om lichaamsvet te meten; er is geen elektrische stroom aan te pas gekomen. Met deze eenvoudige apparaten, die vergelijkbaar zijn met het meten van tapes met klemmen, worden huidplooien gemeten op drie of meer delen van het lichaam, meestal de buik, de bovenarm en de dij. De resulterende metingen worden aangesloten op een formule die het lichaamsvetpercentage berekent. Remklauwen worden meestal gebruikt in gezondheidsclubs of fitnesscentra. Het is bijna onmogelijk om er zelf een te gebruiken, maar sommige mensen kopen ze wel voor thuisgebruik.

De voor en nadelen:

 • ✅Niet duur.
 • ✅Veilig voor mensen met pacemakers.
 • ❌Moeilijk te gebruiken voor jezelf.
 • ❌Moet steeds dezelfde plekken testen voor nauwkeurige resultaten.
 • ❌Meet alleen het onderhuidse vet, niet het viscerale vet, het gevaarlijkere type.

Lichaamsvet weegschalen

Lichaamsvet weegschalen zijn gemakkelijk te gebruiken: stap gewoon op de weegschaal op blote voeten. De meeste kunnen verschillende metingen buiten het lichaamsvet rapporteren, zoals het totale gewicht, het hydratatieniveau, de body mass index (BMI), de magere lichaamsmassa en het botgewicht. Dit is het meest populaire type weegschaal met vetpercentage meter voor thuisgebruik.

De voor en nadelen:

 • ✅Snel en gemakkelijk te gebruiken.
 • ✅Gemakkelijk om de voortgang van de fitness te volgen.
 • ✅De meeste bieden andere metingen, waaronder het gewicht.
 • ✅Vrij goedkoop.
 • ❌Kan onnauwkeurig zijn (scheefgetrokken door hydratatie niveau, vuile voeten, recente oefening, of het gebruik van de weegschaal direct na een maaltijd).

Handmatige vetpercentage meters

Handmatige vetpercentage meters gebruiken hetzelfde principe als een lichaamsvetweegschaal om uw getallen te berekenen, maar in plaats van op het apparaat te staan, houdt u het in uw handen. Deze worden uitgebreid gebruikt in fitnesscentra voor snelle lichaamsvetmetingen, maar sommige mensen vinden ze ook leuk voor thuisgebruik.

De voor en nadelen:

 • ✅Gemakkelijk te gebruiken.
 • ✅U hoeft geen schoenen uit te doen.
 • ✅Geen interferentie van vuile voeten of dikke voeten eelt.
 • ❌Kan onnauwkeurig zijn (scheefgetrokken door het hydratatieniveau, recente oefeningen of het gebruik van de weegschaal direct na de maaltijd).
 • ❌Meet alleen het lichaamsvet en de BMI, niet het gewicht.

Kenmerken om rekening te houden bij een weegschaal met vetpercentage meter

Terwijl de verschillende modellen van de weegschalen met vetpercentage meter en de handbediende weegschalen met vetpercentage meter over het algemeen hetzelfde zijn, bieden de weegschalen met vetpercentage meter veel verschillende functies. Hier zijn enkele het overwegen waard.

 • “Atletische” instelling – Deze instelling is voor mensen in goede conditie die een hoger percentage spieren en een lager percentage lichaamsvet hebben. Als u in deze groep valt, krijgt u resultaten die nauwkeuriger zijn met een weegschaal die deze instelling biedt.
 • Meerdere metingen van de lichaamssamenstelling – Samen met het gewicht en het percentage van het lichaamsvet, vindt u schalen die de botmassa, het spiergewicht, het watergewicht, het metabolisme, de lichaamsleeftijd, het visceraal vet en de BMI meten.
 • WiFi of Bluetooth – Veel hightech weegschalen voor lichaamsvet hebben apps die uw cijfers opslaan, grafieken maken om uw vooruitgang in kaart te brengen en u een verscheidenheid aan nuttige motivatoren geven om u op koers te houden voor een gezond leven. Deze weegschalen hebben Wi-Fi- of Bluetooth-mogelijkheden om verbinding te maken met uw smartphone.
 • Multi-user geheugen – Als het hele gezin de weegschaal wil gebruiken, kies dan voor een weegschaal met meerdere gebruikers, zodat de resultaten van iedereen apart kunnen worden opgeslagen.
 • Groot scherm – Je resultaten doen je niet veel goeds als ze te klein zijn om te lezen. Uw weegschaal moet een groot verlicht display hebben dat gemakkelijk af te lezen is.

Weegschalen met vetpercentage meter en een app

De prijzen van de weegschalen

Remklauwen

Je kunt een goede lichaamsvet remklauw kopen voor minder dan €10.

Lichaamsvet weegschaal

U kunt een vrij eenvoudige weegschaal met lichaamsvet mogelijkheden kopen voor ongeveer 25 dollar. Als u een weegschaal wilt die een breder scala aan lichaamssamenstellingsmetingen, koppelingen met uw telefoon biedt en een grotere nauwkeurigheid belooft, verwacht u tussen de €30 en €50 te betalen.

Kleine vetpercentage meters

Terwijl u kleine weegschalen met vetpercentage meter kunt vinden voor slechts €20, krijgt u een veel betere nauwkeurigheid en een uitgebreider bereik van lichaamssamenstellingsmetingen in het bereik van €25 tot €50.

Tips

 • Vetpercentage meters meten niet direct het percentage vet in uw lichaam. In plaats daarvan bepalen ze de lichaamsdichtheid en gebruiken ze die informatie om uw lichaamsvet in te schatten.
 • U kunt helpen de nauwkeurigheid van de resultaten te verbeteren door deze tips te volgen:
 • Plaats uw weegschaal op een harde vloer, niet op tapijt.
 • Voer de vereiste informatie in, die minimaal leeftijd en geslacht omvat, voor een nauwkeurige berekening van uw lichaamsvetpercentage.
 • Gebruik uw weegschaal altijd op hetzelfde moment van de dag, bij voorkeur ‘s ochtends voor het eten en na het gebruik van de badkamer.
 • Voor de meest nauwkeurige gewichtsresultaten meet je jezelf naakt.
 • Drink ongeveer een uur voor het gebruik van uw weegschaal een kopje water, zodat u gehydrateerd bent, maar niet te veel. Meet uw lichaamsvet niet direct na het drinken van veel vloeistoffen, want dat scheeftrekt de resultaten.
 • Oefen niet vlak voor het meten van het lichaamsvet. Zweten zal uw resultaten veranderen.
 • Voordat u op uw weegschaal vetpercentage stapt, moeten uw voeten kaal, schoon, droog en vrij van dikke eeltplekken zijn.
 • Centreer uzelf op de weegschaal zodat uw voeten de sensoren bedekken en uw gewicht over beide voeten in balans is.

De 5 beste weegschalen met vertpercentage meters

Hieronder vind je het volledige overzicht met de 5 beste weegschalen die een ingebouwd vetpercentagemeter hebben. Al deze producten zijn verkrijgbaar bij Bol.com. Klik hier voor de volledige top 10 bij Bol.


Medisana BS 444 Connect - Lichaamsanalyseweegschaal#1 Medisana BS 444 Connect – Lichaamsanalyseweegschaal

De Lichaamsanalyse weegschaal BS 444 meet meer dan alleen uw lichaamsgewicht. Naast het lichaamsgewicht meet de BS 444 ook je vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa. Samen met de BMI-berekening en vaststelling van de dagelijkse caloriebehoefte vormt de BS 444 Connect een belangrijke begeleiding naar een efficiënter gezondheidsschema.

Vanaf: 28,99 – Koop bij Bol.com


Cresta Care CBS350 zwart - Personenweegschaal met lichaam & BMI analyze#2 Cresta Care CBS350 zwart – Personenweegschaal met lichaam & BMI analyze

Cresta Care CBS350 combineert stijlvol design met geavanceerde technologie. Een weegschaal die alles kan meten. Denkt u hierbij aan uw botmassa, lichaamsgewicht tot 180 kg, lichaamsvet, spiermassa en lichaamsvocht. Het multi sensor systeem meet zeer nauwkeurig en zorgt ervoor dat u altijd up to date blijft over u gewicht en lichaam.

Vanaf: 34,99 – Koop bij Bol.com


Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart#3 Omron VIVA – Personenweegschaal – Smart

VIVA is een klinisch gevalideerd apparaat dat gebruik maakt van bio-elektrische impedantie (BIA) analysetechnologie om de samenstelling van uw lichaam te beoordelen. Het apparaat biedt nauwkeurige resultaten die worden bevestigd door medisch goedgekeurde gouden standaardmethoden voor analyse.

✅De beste uit de test

Vanaf: 87,10 – Koop bij Bol.com


Silvergear Bluetooth Personenweegschaal met Volledige Lichaamsanalyse

#4 Silvergear Bluetooth Personenweegschaal met Volledige Lichaamsanalyse

Deze slimme weegschaal kan binnen een paar seconden een uitvoerige lichaamsanalyse voor je uitvoeren via de twee sensoren onder je voeten. De app slaat je gegevens op in een handig overzicht dat je per dag, maand of jaar op je smartphone kan bekijken.

Vanaf: 43,99 – Koop bij Bol.com


Medisana BS 483 - Lichaamsanalyse weegschaal#5 Medisana BS 483 – Lichaamsanalyse weegschaal

De Medisana BS 483 – Lichaamsanalyseweegschaal behoort tot de nieuwste generatie lichaamsanalyse weegschalen van Medisana en bevat dan ook de nieuwste technische snufjes die Medisana door jaren aan ervaring heeft ontwikkeld. Om er zeker van te dat het artikel goed werkt is het belangrijk om op een harde ondergrond te staan. Ook is het belangrijk om met blote voeten op de weegschaal te gaan staan.

Vanaf: 22,99 – Koop bij Bol.com


Veel gestelde vragen

Meet jouw vetpercentage met een weegschaal

Zijn vetpercentage meter nauwkeurig?

Terwijl de weegschalen en monitoren voor lichaamsvet een geweldige manier zijn om uw vetverlies of -aanwinst op te sporen en over het algemeen vrij nauwkeurig zijn als het gaat om gewicht, kunnen de apparaten met een redelijk percentage – sommige met maar liefst 20% – worden uitgeschakeld als het gaat om het berekenen van uw lichaamsvet. U kunt helpen de nauwkeurigheid te verbeteren door de bovenstaande tips te volgen. Toch moet u de resultaten gebruiken om de vooruitgang bij te houden, niet als een absolute.

Is het veilig om een weegschaal met vetpercentage meter te gebruiken als ik een pacemaker heb?

Hoewel de hoeveelheid elektrische stroom die door het lichaam wordt gestuurd door weegschalen met vetpercentage en monitoren extreem laag is, worden deze apparaten niet aanbevolen voor gebruik door iemand met een geïmplanteerde pacemaker zonder voorafgaande goedkeuring door een medische professional.

Wat is een gezond percentage lichaamsvet?

Het antwoord hangt af van uw leeftijd en geslacht, maar volgens de Amerikaanse Raad voor Beweging zal een volwassen vrouw in goede conditie een lichaamsvetpercentage tussen 21% en 24% hebben. Het lichaamsvet van een vrouw ligt gemiddeld tussen 25% en 31%. Alles boven 32% wordt beschouwd als overgewicht. Mannen in goede conditie hebben een lichaamsvetpercentage van 14% tot 17%. Gemiddeld hebben mannen 18% tot 24% lichaamsvet. Mannen met 25% of meer lichaamsvet worden beschouwd als overgewicht. Meer hierover lees je bij Wikipedia.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.