Home Gezondheid MCT olie, Brain Octane olie of kokosolie, welke past bij jou?

MCT olie, Brain Octane olie of kokosolie, welke past bij jou?

door Zweetikveel Redactie
0 comment

MCT oliën zijn pure, drievoudig gedestilleerde kwaliteitsvetten die meer energie geven, betere mentale prestaties geven en je minder laten verlangen naar eten.

MCT staat voor middellange keten triglyceriden. Ze bevatten vetzuren die van nature voorkomen in kokosolie, palmolie, geitenmelk en moedermelk.

Je lichaam zet MCT’s om in moleculen, die ketonen genoemd worden. Deze helpen om vet te verbranden, de honger naar eten te verminderen, en ze voorzien je hersenen van energie.

Volg je geen ketonen dieet, dan haal je nog steeds de vet verbrandende en hersenkrachtige voordelen uit de MCT oliën.

Brain Octane olie vs. MCT olie

Niet alle MCT’s zijn hetzelfde. Brain Octane geef je vier keer meer ketonenenergie dan kokosolie. Dit houdt in dat je meer hersenversterkende, ververbrandende kracht krijgt dan met de gewone MCT olie.

Brain Octane olie is C8 MCT olie. Het is het meest ketogene vetzuur in de kokosnoot. Dit is gezuiverd en gedestilleerd tot één veelzijdige olie.

MCT olie is een mengsel van C8 en C10, en het is betaalbaarder dan Brain Octane olie.

Ben je op zoek naar meer energie, hersenvermogen en vetverbranding, dan zou je kunnen overwegen om Brain Octane olie te nemen in plaats van MCT olie. Bij MCT olie krijg je een minder grote energie boost, maar je verbrandt nog steeds vet, krijgt meer energie en het verlangen naar eten neemt af. Pure MCT olie is goedkoper dan Brain Octane olie.

Kokosolie vs. MCT olie

Kokosolie is goed om mee te koken en te bakken, maar voor vet verbrandende ketonen is MCT olie beter.

Kokosolie bevat voornamelijk C12, dit is laurinezuur. C12 produceert niet dezelfde ketogene effecten als C8 of C10, zoals verhoogde energie en vetverbranding.

Brain Octane olie en MCT olie zijn vloeibaar bij kamertemperatuur, en ze smaken niet naar kokosnoten.

Hoe worden MCT oliën gemaakt

Zuiverheid is belangrijk als het om MCT’s gaat. De meest zuivere en stabiele olie, is een olie die volledig vrij is van oplosmiddelen en chemicaliën. Oliën met oplosmiddelen en chemicaliën zijn vaak goedkoper in het gebruik, maar ze hebben niet dezelfde kwaliteiten als pure oliën.

Biologische oliën

Wanneer je biologische oliën koopt, wil je niet dat deze GMO’s, pesticiden en hormonen bevatten. Maar bij MCT olie is alleen een biologische teelt niet voldoende. Je zou kunnen denken dat biologisch altijd het beste is, maar dit is in het geval van MCT olie niet altijd juist. Het gaat om de manier waarop de MCT olie wordt gemaakt. Bij biologische teelt kan de C8 niet volledig geïsoleerd worden, dit is het vetzuur dat wilt voor een maximale ketonenergie.

Op een flesje biologische MCT olie zal je een certificering terugzien op de fles, maar het kan zijn dat de samenstelling compleet afwijkt. Het kan restanten van kokosnoten en allergenen bevatten, het kan naar kokosnoten smaken en het geeft minder ketonenergie.

Hoe kun je MCT oliën gebruiken

MCT oliën zijn over het algemeen smaakloos, je kunt ze dus aan ongeveer alles toevoegen. Begin met één theelepel olie en bouw dit over een paar dagen op naar een volledig portie van één eetlepel. Hierdoor kunnen je maag en darmen rustig wennen aan de olie.

Brain Octane olie of MCT olie kan toegevoegd worden aan salade dressings, over groenten gesprenkeld worden, of gemengd worden door je favoriete smoothie. Ook kun je de olie toevoegen aan een kop koffie of thee.

Olie accentueert vet oplosbare smaken. Brain Octane olie en MCT olie geven je maaltijd een extra boost van vet verbrandende, brein-krachtige brandstof.

MCT oliën kunnen ook gebruikt worden buiten de keuken. Gebruik het om je huid te hydrateren en om je hoofdhuid en haar te verzorgen.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.