Home Advies Beste Omron Bloeddrukmeter kopen

Beste Omron Bloeddrukmeter kopen

door Redactie
0 comment

Een volledige aankoopgids voor het kopen van de beste Omron bloeddrukmeters.

Belangrijk! We behandelen in dit artikel het onderwerp hoge bloeddruk en het meten van deze bloeddruk. Houdt u er echter rekening mee dat wij geen arts of dokter zijn en dat ons advies enkel de bloeddrukmeters betreft. De mening van een arts of dokter gaat altijd boven ons advies en mocht u ergens over twijfelen (over zowel onze informatie als over uw gezondheid) raadpleeg dan altijd direct een arts!

Hoge bloeddruk is een ernstig gezondheidsprobleem dat kan leiden tot verschillende problemen, zoals een hartaanval, hartfalen en een beroerte. Bijna een derde van de volwassenen in Nederland heeft er last van, wat betekent dat velen van ons risico lopen. Gelukkig kan hoge bloeddruk worden beheerd door middel van voeding, lichaamsbeweging en medicatie voorgeschreven door een arts, dat is waarom uw arts kan aanbevelen om een bloeddrukmeter te kopen voor thuisgebruik.

Als het gaat om bloeddrukmeters voor thuis is Omron een vertrouwd merk dat nauwkeurige resultaten levert om u te helpen uw gezondheid onder controle te krijgen. Maar Omron biedt zoveel modellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien.

Precies daarom helpen wij van Zweetikveel je in dit blog artikel met het maken van een goede keuze voor uw bloeddrukmeter. Bent u al direct klaar om een Omron-bloeddrukmeter te kopen? Kijk dan naar onze top-10 of kijk naar de top-10 van Bol.com óf naar de top modellen volgens de Nederlandse Hartstichting.

Bent u er nog niet helemaal uit? Dan leest u hieronder rustig verder door onze aankoopgids.

Het logo van de Nederlandse Hartstichting

Bekijk hier alle bloeddrukmeters die worden geadviseerd door de Nederlandse hartstichting

De vijf beste Omron modellen geadviseerd door de Nederlandse Hartstichting

 1. Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter
 2. Omron M7 – Bovenarm bloeddrukmeter
 3. Omron M3 Comfort (Intelli) – Bovenarm bloeddrukmeter
 4. Omron M2 – Bovenarm bloeddrukmeter
 5. Omron EVOLV – Bovenarm bloeddrukmeter – Draadloos en Connected

Van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar oud heeft gemiddeld 30,7% een hoge bloeddruk. Meer dan één miljoen Nederlanders hebben een hoge bloeddruk.

Maar wat is hoge bloeddruk precies?

Bloeddruk is een maat voor de kracht die uw slagaderlijke wanden ervaren wanneer uw bloed circuleert. Volgt u ons nog?

De meting bestaat uit twee getallen. Het systolische (bovenste) getal verwijst naar de druk die uw hart uitoefent wanneer het bloed door uw lichaam stroomt. Het diastolische (onderste) getal verwijst naar de druk tussen de hartslagen, wanneer uw hart niet zo hard werkt.

De normale bloeddruk is een systolische aflezing die gelijk is aan of minder dan 120 en een diastolische aflezing die gelijk is aan of minder dan 80 is.

Als uw systolische aflezing constant boven de 135 is en uw diastolische aflezing boven de 85, is het zeer waarschijnlijk dat u een hoge bloeddruk of hoge bloeddruk heeft.

Wist u dat? – Het is normaal dat uw bloeddruk overdag en ‘s nachts varieert. Daarom is het een goed idee om uw bloeddruk twee maal per dag te meten.

Omron healthcare Logo

Bekijk alle Omron bloeddrukmeters bij Bol.com

De vijf beste Omron modellen geadviseerd door de Nederlandse Hartstichting

 1. Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter
 2. Omron M7 – Bovenarm bloeddrukmeter
 3. Omron M3 Comfort (Intelli) – Bovenarm bloeddrukmeter
 4. Omron M2 – Bovenarm bloeddrukmeter
 5. Omron EVOLV – Bovenarm bloeddrukmeter – Draadloos en Connected

Voor wie is een Omron bloeddrukmeter geschikt?

Iedereen zou zich in principe bewust moeten zijn van zijn of haar bloeddruk. Door uw bloeddruk thuis regelmatig te meten, wordt u gewaarschuwd voor eventuele hoge bloeddrukproblemen die zich kunnen voordoen. Doordat u het dan al tijdig weet kan een vroege diagnose vastgesteld worden en kan behandeling van een eventueel probleem al in een vroeg stadium ingezet worden.

Als uw arts al een hoge bloeddruk bij u heeft vastgesteld, kunt u met een thuismonitor uw behandeling volgen om te zien hoe u reageert op medicatie, dieet en veranderingen in uw lichaamsbeweging. Het kan je ook motiveren om gezonde keuzes te maken die een positieve invloed hebben op je bloeddruk.

Doordat je de bloeddruk nu nauwkeuriger kunt meten en in de gaten kunt houden, kunt u nadrukkelijker kijken naar de gevolgen voor uw gezondheid wanneer u bijvoorbeeld andere voeding eet of meer lichaamsbeweging onderneemt. Bespreek dergelijke zaken altijd met uw dokter of arts.

Veel mensen ervaren een verhoging van de bloeddruk wanneer ze langsgaan bij de dokter of arts, omdat men zich in een andere omgeving bevinden en er mogelijk meer spanning op de situatie staat. Om deze reden kan een thuismonitor u voorzien van extra informatie in een rustige, natuurlijke setting waardoor de data mogelijk beter en realistischer is.

Zo kunt u dus beter achterhalen en/of bevestigen of u een hoge bloeddruk heeft.

Tip – Een actieve levensstijl is de sleutel tot het behoud van een gezonde bloeddruk. Het monitoren van uw bloeddruk stelt u in staat om de voordelen van al uw harde werk in data en metingen terug te zien.

Een arm-meter of een pols-meter

Omron biedt zowel bovenarm- als polsbloeddrukmeters aan. Beide types hebben voor- en nadelen, daar gaan we hieronder verder op in.

Bloeddrukmeters voor de arm

Een armbloeddrukmeter heeft een manchet die om de biceps wordt geplaatst en automatisch wordt opgeblazen om de bloeddruk te bepalen. Arm monitoren zijn meestal nauwkeuriger dan andere soorten monitoren en kunnen u waarschuwen voor bijzonder gevaarlijke metingen.

Bloeddrukmeters voor de pols

Een polsbloeddrukmeter bevat een manchet dat om de pols past. Polsmeters zijn meestal kleiner van formaat, maar ze zijn meestal comfortabeler voor de drager. Het is echter mogelijk dat een polsmonitor niet zo nauwkeurig is als een armmonitor.

een vrouw met een Omron bloeddrukmeter om haar arm

De juiste pasvorm voor het manchet

De juiste pasvorm voor een bloeddrukmeter is essentieel voor het verkrijgen van nauwkeurige metingen. Omron-bloeddrukmeters voor de bovenarm hebben twee manchet types: een ring-manchet met verschillende maten en een opblaasbaar manchet.

Wist u dat? – Bloeddrukmeters voor de armen zijn meestal nauwkeuriger dan polsmodellen, maar polsmodellen zijn vaak comfortabeler.

Andere factoren die mee moeten wegen in uw keuze

Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden.

 • Gebruiksgemak – Om nauwkeurige bloeddrukmetingen te doen, moet een bloeddrukmeter eenvoudig te gebruiken zijn. Gelukkig zijn de bloeddrukmeters van Omron voorzien van digitale displays die gemakkelijk af te lezen zijn, zodat u snel en eenvoudig de resultaten kunt lezen. Grote knoppen maken het eenvoudig om de monitor te activeren.
 • Meerdere gebruikers – Sommige Omron-bloeddrukmeters zijn ontworpen voor twee gebruikers. U en een ander familielid kunnen het apparaat allebei gemakkelijk gebruiken.
 • Draagbaarheid – Veel Omron-bloeddrukmeters worden geleverd met een opbergkoffer. De koffer beschermt de monitor, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de monitor beschadigd raakt tijdens het reizen of anderszins onderweg. Zo kunt u de bloeddrukmeter eenvoudig meenemen naar bijvoorbeeld uw werk of op vakantie.
 • Bluetooth functionaliteiten – Sommige Omron-bloeddrukmeters zijn uitgerust met Bluetooth-verbinding. Dit stelt u in staat om verbinding te maken met een app die uw metingen bijhoudt. U kunt de resultaten zelfs per e-mail naar uw arts sturen, zodat uw medisch dossier up-to-date wordt gehouden en uw vooruitgang nauwkeurig wordt bijgehouden.
 • Uw gegevens blijven volgen – Er zijn Omron bloeddrukmeters die een uitgebreid geheugen hebben en zelfs tot wel 200 metingen opslaan. Met al deze data in het geheugen kunt u gemakkelijk trends in uw metingen en resultaten volgen.
 • Onregelmatige hartslagen – Er zijn enkele Omron-bloeddrukmeters die onregelmatige hartslagen detecteren om u te waarschuwen voor andere gezondheidsproblemen.

Voor uw veiligheid – Vermijd het meten van uw bloeddruk binnen een half uur na een training of sportactiviteit. Kort na inspanning zijn metingen doorgaans niet nauwkeurig.

Prijzen van een Omron bloeddrukmeter

De bloeddrukmeters van Omron variëren in prijs, afhankelijk van het type en andere kenmerken. In het algemeen kun je verwachten dat je tussen de 30 en 160 euro betaald voor een goed model.

 • Voor een meter met een basis bovenarm functie betaalt u tussen de 40 en 60 euro.
 • Voor een meter met speciale, uitgebreidere functies betaalt u doorgaans tussen de 60 en 100 euro.
 • Voor een meter met een pols-meter betaalt u doorgaans tussen de 50 en 70 euro.
 • Voor een meter met pols-meter én speciale functies betaalt u doorgaans tussen de 80 en 100 euro.

Tip – Vermijd voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte als u een hoge bloeddruk heeft. Een dieet rijk aan zout kan de bloeddruk verhogen. Voor meer tips over gezonde voeding raden wij het u aan om de Nederlandse Hartstichting te volgen of om uw dokter te vragen om de juiste literatuur.

Tips voor het kiezen van het juiste model

 • Om uw bloeddruk goed in de gaten te houden en gewend te raken aan het meten en onder controle houden, gebruikt u uw meter idealiter twee maal daags. Meet uw bloeddruk ’s morgens voor het eten en voordat u uw medicijnen neemt, meet ’s avonds nogmaals.
 • Zorg dat u dagelijks op dezelfde tijdstippen meet, zo heeft u een goede structuur en kunt u de resultaten beter met elkaar vergelijken.
 • Meet uw bloeddruk niet direct nadat u uit bed komt. Begin uw dag eerst, door bijvoorbeeld te douchen en uw tanden te poetsen en meet hierna pas. Maar meet altijd voordat u ontbijt of uw medicijnen inneemt.
 • Vermijd het meten van uw bloeddruk minder dan een half uur na de inspanning. Door inspanning kan de meting minder nauwkeurig zijn.
 • Eet geen voedsel en consumeer geen cafeïne, tabak of alcohol binnen een half uur voordat u uw bloeddrukmeter gebruikt.
 • Als je je bloeddruk opneemt, blijf dan stil zitten en blijf even stil. Zorg ervoor dat u zich zo comfortabel mogelijk voelt en blijf kalm om een nauwkeurige meting te krijgen.
 • Meet uw bloeddruk altijd met dezelfde arm. Leg de arm op een tafel op hartniveau voor een betere nauwkeurigheid.
 • Plaats uw bloeddrukmonitor manchet tegen de blote huid. Het vastzetten over kleding kan het resultaat beïnvloeden.
 • Wanneer u uw bloeddrukmeter gebruikt, moet u twee tot drie metingen uitvoeren, wachten tussendoor een minuut of twee tussen elke meting. Dit stelt u in staat om de nauwkeurigheid van de metingen te controleren.

Wist u dat? Ongeveer 54% van de personen met hoge bloeddruk heeft de aandoening onder controle. Regelmatige bloeddrukmonitoring thuis kan u helpen het probleem te beheersen.

Hoe gebruikt u een bloeddrukmeter?

Het is makkelijker om dit aan u uit te leggen middels een handige video. Hieronder vindt u een video van de Nederlandse Hartstichting waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe u uw bloeddruk meet.

De top 5 Omron bloeddrukmeters

De vijf beste Omron modellen geadviseerd door de Nederlandse Hartstichting

 1. Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter
 2. Omron M7 – Bovenarm bloeddrukmeter
 3. Omron M3 Comfort (Intelli) – Bovenarm bloeddrukmeter
 4. Omron M2 – Bovenarm bloeddrukmeter
 5. Omron EVOLV – Bovenarm bloeddrukmeter – Draadloos en Connected

Omron M6 Comfort bloeddrukmeter

#1 Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter

De Omron M6 Comfort is gemaakt om een bloeddrukmeting zo comfortabel mogelijk te maken. De meegeleverde manchet kan ingesteld worden op twee verschillende maten (M & L) en pompt precies voldoende op voor een goede meting. Op het verlichte LED display lees je gemakkelijk je waarden af.

Koop bij Bol.com voor ~61

Voordelen en nadelen

 • ✅Meet gemiddeld over 3 metingen
 • ✅Meet onregelmatige hartslag
 • ❌Is niet koppelbaar met andere apparaten

Koop bij Bol.com

Omron M7 Bovenarm bloeddrukmeter

#2 Omron M7 – Bovenarm bloeddrukmeter

De automatische bovenarm bloeddrukmeter van Omron met wikkelmanchet is het perfecte apparaat om je gezondheid in de gaten te houden. De bloeddrukmonitor geeft comfortabele en accurate bloeddrukmetingen dankzij de intellisense-technologie. Het scherm met 3 lijnen toont alle metingen (systolisch, diastolisch, pols en hartslag) tegelijkertijd. Dankzij het grote geheugen kan de meter maximaal 100 metingen opslaan, inclusief de datum en tijd voor 2 individuele gebruikers.

Koop bij Bol.com voor ~68

Voordelen en nadelen

 • ✅Meet gemiddeld over 3 metingen
 • ✅Heeft een smartfunctie
 • ✅Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • ❌Is niet koppelbaar met andere apparaten

Koop bij Bol.com

Omron M3 Comfort (Intelli) - Bovenarm bloeddrukmeter

#3 Omron M3 Comfort (Intelli) – Bovenarm bloeddrukmeter

De Omron M3 Comfort is een compacte en praktische bloeddrukmeter. De M3 Comfort kan metingen opslaan van 2 verschillende gebruikers. Deze gebruikers kunnen beide 60 metingen opslaan. Door het grote en duidelijk afleesbaar scherm is de weergave van betrouwbare bloeddruk waarden makkelijk te lezen. Dit model combineert het beste van de M3 en de M6 comfort, namelijk: het compacte formaat van de ”normale” M3 met het comfortabele manchet van de M6 Comfort.

Koop bij Bol.com voor ~51

Voordelen en nadelen

 • ✅Meet gemiddeld over 3 metingen
 • ✅Meet onregelmatige hartslag
 • ✅Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • ❌Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • ❌Niet koppelbaar met een mobiele app of ander meetapparaat

Koop bij Bol.com

Omron M2 - Bovenarm bloeddrukmeter

#4 Omron M2 – Bovenarm bloeddrukmeter

Evenals de andere OMRON volautomatische bloeddrukmeters in de M-serie werkt de M2 met Intellisense technologie. Deze maakt snel, comfortabel en nauwkeurig bloeddrukmeten gemakkelijk. De OMRON M2 wordt standaard geleverd met een Medium manchet, voor bovenarmomtrek 22-32 cm. Als accessoire kan een Easy manchet L (22-42 cm) worden geleverd.

Koop bij Bol.com voor ~45

Voordelen en nadelen

 • ✅Meet onregelmatige hartslag
 • ✅Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • ❌Ochtendhypertensie wordt niet gedetecteerd
 • ❌Niet koppelbaar met een ander meetapparaat

Koop bij Bol.com

Omron EVOLV - Bovenarm bloeddrukmeter - Draadloos en Connected

#5 Omron EVOLV – Bovenarm bloeddrukmeter – Draadloos en Connected

De Omron EVOLV bloeddrukmeter is draadloos en koppelbaar met een mobiele app zodat jij al je bloedwaarden goed kunt bijhouden. Heb je meer producten die je kunt koppelen aan de Omron connect app, zoals een weegschaal, dan kun je hierin een hele lichaamsanalyse maken en je gezondheid in de gaten houden. De Omron EVOLV wordt geleverd met een ‘Intelli Wrap Manchet’, die de volledige 360° van de omtrek van de bovenarm beslaat. Er is geen “zwakke plek” in de meting, waardoor het in feite onmogelijk is om de manchet onjuist om te leggen.

Koop bij Bol.com voor ~130

Voordelen en nadelen

 • ✅Meet onregelmatige hartslag en ochtenhypertensie
 • ✅Meet gemiddeld over 3 metingen
 • ✅Detecteert onjuist aangebracht manchet
 • ❌Kan slechts de data van één persoon onthouden

Koop bij Bol.com

Veel gestelde vragen

Zijn de meetwaarden verschillend tussen Omron polsmonitoren en Omron armmonitoren?

U kunt een andere meting krijgen met een Omron-polsmonitor en een Omron-armmonitor omdat ze op verschillende punten de bloeddruk meten. De bloeddruk kan door het hele lichaam variëren, wat enkele verschillen kan verklaren. Alle bloeddrukmeters van Omron ondergaan echter dezelfde validatiemethoden en moeten aan dezelfde nauwkeurigheidsspecificaties voldoen.

Wat zijn de verschillen tussen de metingen van Omron-monitoren en de metingen die bij een huisarts of dokter worden uitgevoerd?

Digitale bloeddrukmeters zoals die van Omron, meten oscillometrisch, wat betekent dat de trillingen van het bloed dat door de slagaders stroomt, worden omgezet in digitale metingen. In een typische dokterspraktijk wordt de bloeddruk gemeten door middel van auscultatie (met behulp van een stethoscoop om te luisteren naar hartslaggeluiden). Met het digitale proces heb je geen stethoscoop nodig.

Welke maat manchet heb ik nodig voor mijn monitor?

Om de juiste maat manchet voor uw Omron-bloeddrukmeter te bepalen, meet u de omtrek van uw biceps of uw pols en vergelijkt u deze vervolgens met de maattabellen van Omron.

Is Omron het juiste merk voor mijn bloeddrukmeter?

Ja, Omron is een van de meest populaire merken in Nederland en wereldwijd en biedt uitstekende keuzes in bloeddrukmeters. Het merk biedt dan ook veel modellen die door de Nederlandse Hartstichting zelfs worden geadviseerd.

Over het merk Omron

Omron Corporation zoals het bedrijf volledig en officieel heet is een Japans bedrijf in electronica met haar hoofdkantoor in Kyoto, Japan. Het bedrijf werd in 1933 opgericht en groeide door de jaren uit tot een van de grotere electronica bedrijven wereldwijd.

Het bedrijf maakt verschillende producten, zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Onder consumenten is het merk met name bekend door haar bloeddruk meters en weegschalen. Andere belangrijke onderdelen van het bedrijf zijn industriële electronica, automotive electronica en gezondheidszorg electronica.


Bronnen en verder lezen:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.