Home Advies Nooit meer zweethanden!

Nooit meer zweethanden!

door Redactie
0 comment

Zweethanden krijgen is niet zo lastig, maar hoe kom je er weer vanaf?

Veel mensen hebben last van overmatig zweten op de handen – officieel hyperhydrosis palmaris – en schamen zich hiervoor. Dat is ook niet raar, want het is niet fijn om de hele dag met natte handen rond te lopen. Laat staan dat je iemand een hand moet geven…

Gelukkig zijn er ook genoeg oplossingen tegen die vervelende zwetende handen, zodat je je niet meer hoeft te schamen bij het geven van een hand.

Wil je weten welke oplossingen er allemaal zijn? Lees dan snel verder!

Oorzaken van zweethanden

Om inzicht te krijgen in zweethanden is het eerst belangrijk om te achterhalen waar het vandaan komt. Zweethanden ontstaan om verschillende redenen:

  • Anatomische basis
  • Hyper functioneren zweetklieren

Anatomische basis

De handen bevatten van nature meer zweetklieren dan andere lichaamsdelen, deze zweetklieren zijn niet bedoelt voor het reguleren van de lichaamstemperatuur maar voor het verbeteren van de grip van ieders handen. Door het produceren van kleine hoeveelheden zweet op de handen hebben we betere grip, dit is erg praktisch. Maar bij sommige is dit ‘niet goed geregeld’, de zweetklieren op de handen produceren te veel transpiratie en dit kan als zeer vervelend ervaren worden.

Hyper functioneren zweetklieren

Een tweede mogelijkheid is dat de zweetklieren ‘hyper functioneren’, dit houdt in dat de zweetklieren op de handen overmatig zweet produceren. Het  zweten van de handen is van groot belang, voor het creëren van grip zoals vermeld in de vorige alinea, maar ook voor het vochtig en zo gezond houden van de huid. Maar het is mogelijk dat de zweetklieren op de hand overuren maken, wanneer dit over het gehele lichaam gebeurt wordt dit hyperhidrose genoemd, wanneer dit enkel op de handen gebeurt wordt dit hyperhidrose palmaris genoemd.

4 handige en praktische tips

  • Was je handen goed met zeep. Klinkt logisch, is het ook. Viezigheid en bacteriën zorgen ervoor dat het zweten erger wordt. Daarom helpt het vaak om je handen regelmatig te wassen met zeep of in te smeren met antibacteriële crème.
  • Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, maar probeer te allen tijde relaxed te blijven! Stress en nervositeit zijn vaak veroorzakers van zweet en vooral zweethanden.
  • Pittig eten is lekker, maar versterkt ook het zweten! Daarom kan je het beste, als je last heb van overmatig zweten, niet al te vaak scherpe dingen eten. Dit geldt overigens niet alleen voor het voorkomen transpirerende handen, maar voor het voorkomen van transpiratie in het algemeen.
  • Naast het vermijden van pittig voedsel kun je ook maar beter het volgende vermijden: alcohol, cafeine en tabak (en roken in het algemeen).
  • Gebruik talkpoeder op je handen. Vaak is een beetje talkpoeder al genoeg om het zweten op de handen tegen te gaan. Bovendien helpt het goed tegen gladde handen!

Onze producten

Bovenstaande tips kunnen voor veel mensen een oplossing bieden bij het zweten, maar voor sommigen werkt alleen een echte anti-transpirant. Zweet Ik Veel heeft twee anti-transpiranten speciaal voor handen!


Neat Touch Handlotion tegen zweethanden

Neat Touch Handlotion

Neat Touch Hand Lotion – Heb je erge zweethanden? Dan raden we jou dit product aan. Zorgt voor droge en frisse handen. Kan net als de lotion van Odaban eenvoudig worden meegenomen en meerdere malen per dag worden aangebracht.

Prijs: 15,12 – Koop bij Bol.com


Odaban Hand Lotion tegen zweethanden

Odaban Hand Lotion

Odaban Hand Lotion – Een zachte lotion die helpt tegen zweterige handen en zorgt voor een zachte en soepele huid. De Lotion is eenvoudig mee te nemen en kan meerdere malen per dag worden aangebracht. Dit product is aan te raden wanneer je gemiddeld last hebt van zwetende handen.

Prijs: 14,99 – Koop bij Bol.com


SyNeo Dry Hands tegen zweethandenSyNeo Dry Hands

SyNeo Dry Hands – Een zachte anti transpiratie crème waarmee zwetende handen binnen no-time tot het verleden behoren. Het resultaat van een speciale formule is een vetvrije crème die niet plakt of afgeeft, ideaal voor tijdens het sporten of bij alledaagse zaken zoals een afspraak of een verjaardag.

Prijs: 12,15 – Koop bij Bol.com


Deze middelen werken voor vrijwel iedereen, mocht het resultaat echter toch niet toereikend zijn (iedereen reageert immers anders op het effect) adviseren wij je eens in te lezen in iontoforese. Een effectieve behandeling die je voor langere periodes van overmatige transpiratie af helpt. Daarnaast vind je op onze website informatie over MiraDry, een lokale behandeling die alleen ingezet kan worden voor de oksels.

Belangrijk: Lees voor meer informatie de productpagina’s van de bovenstaande producten!

Heb jij nog handige tips, ervaringen of interessante dingen met betrekking tot zweethanden? Laat een reactie achter! Handige tips (die wij vergeten zijn, sorry…) zullen we opnemen in bovenstaande lijst. Op die manier help je ook anderen in hun strijd tegen zweet.

P.s. Als je wilt weten hoe zweethanden precies ontstaan kan je het beste even kijken op onze pagina over zweethanden.

Als je nog vragen hebt over zweethanden of over andere vormen van zweten kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.