Home Gezondheid 13 manieren om eiwitpoeder te gebruiken

13 manieren om eiwitpoeder te gebruiken

door info@contentmusketeers.io
0 comment

De gemiddelde mens heeft tussen de 46 en de 56 gram eiwit per dag nodig, eiwitpoeder is een handige manier om deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Eiwitpoeder innemen met wat water of melk, kan na verloop van tijd gaan vervelen. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om eiwitpoeder te gebruiken.

Eiwitpoeder gebruiken

Je kunt zoals gezegd eiwitpoeder op veel verschillende manieren gebruiken. We zetten maar liefst 13 manieren van eiwitpoeder gebruiken voor je op een rij.

Eiwitpoeder toevoegen aan havermout

Havermout is een makkelijke maaltijd om eiwitpoeder aan toe te voegen. Een schepje eiwitpoeder op een kopje havermout met bijvoorbeeld een snufje kaneel creëert een heerlijk eiwitrijk ontbijt.

Eiwit pannenkoeken

Eiwitpoeder toevoegen aan je pannenkoekenmix helpt je om op een lekkere manier de benodigde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Een smaakloze eiwitpoeder voorkomt dat de smaak van de poeder de smaak van de pannenkoek overneemt.

Wafels met eiwitpoeder

Net als bij de pannenkoeken kun je ook eiwitpoeder toevoegen aan het beslag van wafels. Om de wafels een iets zoetere smaak te geven, kun je kiezen voor eiwitpoeder met een vanillesmaak.

Koekjes met eiwitpoeder

Van een koekje als tussendoortje, kun je makkelijk een gezond en eiwitrijk tussendoortje maken. Meng eiwitpoeder door het koekdeeg, maar let hierbij wel op of je eiwitpoeder een smaakje heeft omdat deze terug komt in de smaak van je koekjes.

Smaakloze eiwitpoeder door aardappelpuree

Door eiwitpoeder toe te voegen aan aardappelpuree, heb je een eiwitrijk bijgerecht. Door hier te kiezen voor smaakloze eiwitpoeder, doet dit niks af aan de smaak van de puree.

Voeg eiwitpoeder toe aan je koffie

Sla jij wel eens je ontbijt over? Dan is het toevoegen van een schepje eiwitpoeder goed om toch een gevoel van verzadiging te krijgen. Je kunt de eiwitpoeder toevoegen in plaats van creamer. Eiwitpoeder met vanillesmaak, geeft een iets zoetig smaakje aan de koffie.

 Eiwitpoeder gebruiken: door de yoghurt

Samen met granola en fruit kun je eiwitpoeder toevoegen aan je yoghurt. Yoghurt is van nature al zeer eiwitrijk. Toegevoegd aan Griekse yoghurt samen met granola en fruit start je de dag met een gezond en compleet ontbijt.

Chiazaadpudding met eiwitpoeder

Chiazaadpudding is een populair zuivelvrij alternatief voor mensen die geen yoghurt of ongezonde pudding willen eten. Je kunt deze pudding gemakkelijk zelf maken. Door eiwitpoeder met een smaak naar keuze toe te voegen, geef je een extra twist aan deze zeer gezonde pudding.

Strooi eiwitpoeder over een fruitsalade

Door eiwitpoeder toe te voegen aan je fruitsalade, verhoog je de voedingswaarde van deze gezonde snack. Pas wel op met het toevoegen van de eiwitpoeder, deze kan namelijk de consistentie van je fruit aanpassen, wanneer je er te veel op doet.

Eiwitrijke saladedressing

Je kunt eiwitpoeder mengen door kant en klare saladedressing die je in de winkel koopt. Maak je graag zelf saladedressing, dan kun je hier ook een beetje eiwitpoeder doorheen doen, samen met bijvoorbeeld olijfolie, citroen, zout en peper. Niet gearomatiseerde poeders, zoals erwten-eiwitpoeder, werken het beste bij een dressing.

Roerei met extra eiwit

Door smaakloze eiwitpoeder door je roerei te mengen, verhoog je het totale eiwitgehalte van dit gerecht, zonder dat je ook maar enig verschil proeft.

Eiwitpoeder als extra toevoeging aan de pastasaus

Hartige eiwitpoeder, zoals erwten-eiwit, kan toegevoegd worden aan elke pastasaus. Het maakt hierbij niet uit of dit een kant en klare saus is, of dat je deze zelf maakt. Het toevoegen van eiwitpoeder aan je pastasaus, is met name geschikt voor mensen die geen dierlijke eiwitbron in hun pastagerecht willen eten.

Eiwitrijke soep

Wei- of soja-eiwit kan toegevoegd worden aan zelfgemaakte soepen op basis van room. Belangrijk hierbij is dat je het eiwit pas toevoegt zodra de soep niet meer kookt. Hoge verhitting van de soep kan de voedingswaarde uit het eiwit halen.

Lees ook:

 

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.