Home Gezondheid 7 oefeningen om fit te blijven terwijl je op krukken loopt

7 oefeningen om fit te blijven terwijl je op krukken loopt

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Ben jij altijd bezig met je gezondheid en je conditie? Dan kan een blessure waarbij je tijdelijk met krukken loopt van invloed zijn op je levensstijl. Wil je toch blijven bewegen zodat je fit en gezond blijft, ondanks je krukken, dan zijn er voldoende oefeningen die je met krukken kunt doen.

Verschillende oefeningen die je kunt doen ondanks je blessure

Onderstaand lees je enkele oefeningen die je kunt doen in de periode dat je met krukken loopt. Twijfel je of een oefening schade aan kan brengen aan je herstelproces? Meem dan altijd contact op met je arts of met de fysiotherapeut. Deze kan je precies vertellen welke oefeningen je wel of niet kan doen.

Armoefeningen

Een aantal van de beste oefeningen die je kunt doen terwijl je op krukken loopt, zijn armoefeningen. Je hoeft hierbij geen gewicht of druk op het geblesseerde been uit te oefenen. Trainen met armoefeningen kunnen een volwaardige cardio training zijn en helpen je om de kracht in je bovenlichaam te behouden.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het om armoefeningen gaat, denk hierbij ook aan bijvoorbeeld het trainen met gewichten. Armkracht kun je blijven opbouwen ondanks het letsel aan je been en wellicht maak je kennis met oefeningen die je anders nooit doet tijdens je reguliere workout.

Licht wandelen

Als het letsel het toelaat, is licht wandelen op krukken een goede cardio oefening. Let bij het wandelen goed op dat je geen druk op je geblesseerde been uitoefent.

Buikspieroefeningen

Oefeningen die goed uitgevoerd kunnen worden ondanks je krukken, zijn oefeningen waarbij je je buikspieren aan het werk zet. Buikspieroefeningen helpen bij het verbeteren van je houding, en bij het verminderen van blessures en rugpijn. Bij het lopen met krukken is stabiliteit in de buik heel erg belangrijk. Met de juiste buikspieroefeningen, bouw je deze stabiliteit op.

Door deze buikspieroefeningen te combineren met oefeningen voor het bovenlichaam en krachttraining, hou je gemakkelijk je algehele conditie op pijl terwijl je op krukken loopt.

Cardio oefeningen

Voor een goede gezondheid zijn cardio oefeningen essentieel. Cardio oefeningen met krukken, vereisen enige creativiteit. Toch zijn er voldoende mogelijkheden op het gebied van cardio. Hierbij kun je denken aan een armfiets of zittend boksen tegen een boksbal. Ook lopen met krukken valt onder cardio oefeningen, het is hierbij wel belangrijk dat je dit alleen doet als je letsel het toelaat.

Voorzichtige beenoefeningen

Afhankelijk van je letsel, kun je op krukken verschillende beenoefeningen uitvoeren. Denk hierbij aan verschillende beenliften of oefeningen met een weerstandsband. Twijfel je of je beenoefeningen kunt doen met jouw letsel, raadpleeg dan een arts of fysiotherapeut. Het herhaaldelijk uitvoeren van verkeerde bewegingen kan namelijk je herstelproces vertragen of je letsel verergeren.

Wateroefeningen

Oefeningen in het water kunnen perfect uitgevoerd worden zonder krukken. In het water kunnen effectieve oefeningen gedaan worden die weinig impact op je letsel hebben.

Stoel oefeningen voor het hele lichaam

Ben je door je letsel aan een stoel gebonden, dan nog zijn er oefeningen die je kunt doen om fit te blijven. Stoeloefeningen kunnen aangepast worden aan je letsel en aan je mobiliteit. Wil je weten welke oefeningen je kunt doen voor een volledige cardio workout vanuit je stoel, bekijk dan eens deze film op YouTube, hier vind je een volledige cardio workout op een stoel.

Blijf in vorm, ook als je op krukken loopt

Voldoende beweging krijgen terwijl je op krukken loopt, vraagt extra planning en inspanning, maar het is de moeite waard om je gezondheid op peil te houden. Ongeacht je huidige fitnessniveau, kan het doen van oefeningen op krukken, je helpen om je gezondheid op peil te houden tijdens je genezingsproces.

Lees ook:

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.