Home Gezondheid Buikspierwielen kopen? Volg deze gids!

Buikspierwielen kopen? Volg deze gids!

door Redactie
0 comment

Ontevreden over je slappe buikspieren? Of misschien ben je al met een six-pack bezig, maar wil je je algehele kernkracht vergroten. Hoe dan ook, een buikspierwiel zou op je fitnesslijstje moeten staan. Dus daarom gaan we in dit blog verder in op meer informatie omtrent een buikspierwiel kopen.

Buikspierwielen richten zich op de buikspieren, maar werken ook op de rug, armen, heupen en beenspieren. Ze zijn klein genoeg om onder een bed of in een kast te passen, en je hoeft geen oefengoeroe te zijn om erachter te komen hoe je er één moet gebruiken.

Als je klaar bent om een buikspierwiel te kopen, maar je weet niet precies wat je wilt, dan ben je op de juiste plaats. We hebben een winkelgids samengesteld met de details en functies die je moet overwegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Meteen de top 10 beste buikspierwielen bij Bol.com bekijken? Klik hier.

Belangrijke overwegingen voor het kopen van een buikspierwiel

Houd rekening met deze belangrijke specificaties wanneer je jouw buikspierwiel wilt gaan kopen.

Grootte

Voor zover het gaat om fitnessapparatuur zijn de buikspierwielen relatief klein. Ze zijn echter onhandig gevormd, dus je moet wel rekening houden met de grootte en de opslagruimte. De meeste buikspierwielen hebben een klein genoeg wiel (12 tot 15 cm in omtrek) zodat ze onder een bed kunnen worden opgeborgen of in een kast kunnen worden weggestopt. Sommige van de grotere modellen met voetpedalen kunnen echter een 33 cm wiel hebben.

Als je kijkt naar een model met een wielomtrek in de dubbele cijfers, meet dan je opbergruimte om er zeker van te zijn dat deze past.

Aantal wielen

Toen buikspierwielen voor het eerst op de markt kwamen, hadden ze een eenwielig ontwerp. Het duurde niet lang voordat ab-liefhebbers zich realiseerden dat één wiel weliswaar effectief is, maar dat het niet het meest stabiele ontwerp is. Hoe meer wielen een buikspierwiel heeft, hoe makkelijker het is om te balanceren en te stabiliseren. Enkele wielen met een grote breedte verhogen ook de stabiliteit.

Aantal handgrepen

Een tweehandig buikspierwiel is het model waarmee je waarschijnlijk het meest vertrouwd bent. Het heeft een of twee wielen met handvatten aan beide zijden. Maar er zijn ook buikspierwielen die als een paar komen. Elk buikspierwiel heeft een handvat tussen twee wielen, zodat je handen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Deze modellen verhogen de moeilijkheidsgraad, maar maken ook een breder scala aan oefeningen mogelijk.

Verschillende kenmerken

We behandelen hieronder verschillende kenmerken die van belang zijn bij het kiezen van een Buikspierwiel. Dit zijn:

  • Materiaal
  • Loopvlak
  • Handgreep en grip-ontwerp
  • Voetpedalen
  • Weerstand
  • Accessoires

Materialen

Buikspierwielen die bijna volledig van kunststof zijn gemaakt, zijn licht van gewicht, goedkoop en zorgen voor een adequate training. Kunststof wielen bieden echter niet de grip die nodig is voor gebruik op gladde vloeren, tenzij ze een rubberen coating hebben.

Handgrepen met een rubberen coating zijn gemakkelijker te hanteren en geven je een betere controle over je bewegingen. Wielen met een rubberen loopvlak hebben ook een betere grip, wat de stabiliteit nog verder vergroot.

Geschuimde handgrepen verbeteren de grip, maar zijn niet zo duurzaam als hun rubberen tegenhangers.

Higher-end buikspierwielen kunnen een binnenveringmechanisme hebben om weerstand te bieden. Veren van roestvrij staal of koolstofstaal zorgen voor een indrukwekkende weerstand en hebben een uitstekende duurzaamheid. Natuurlijk, de prijs is er ook naar, maar als je het buikspierwiel regelmatig gebruikt, is het waarschijnlijk een paar extra euro’s waard.

Loopvlak

Het loopvlak verbetert de grip van het wiel, zodat je kunt uitrollen of je nu op een gladde ondergrond of op tapijt zit. Sommige modellen hebben geen loopvlak, maar vertrouwen op de natuurlijke grip van hun rubberen wielen. Het loopvlak en/of het rubber zijn beide goede manieren om een buikspierwiel stabiel te houden. De modellen waar je op moet letten zijn de modellen met een plastic wiel zonder loopvlak. Deze wielen glijden vaak over de vloer in plaats van te rollen, wat de effectiviteit van de training vermindert.

Handgreep en grip-ontwerp

Handgrepen met een rubber- of schuimlaag zijn makkelijker vast te pakken, vooral als je handen gaan zweten. Sommige handgrepen zijn voorzien van gegoten vingergrepen voor een betere plaatsing van de handen. Andere hebben ergonomische handgrepen om de druk op uw polsen te verlichten.

Voetpedalen

Voetpedalen worden of aan het handvat bij het wiel gemonteerd of in het handvat ingebouwd. Als je je voeten eenmaal hebt ingeklemd, kun je je op nieuwe gebieden van de buikspieren, zoals benen, rug en armen, die je met een gewoon buikspierwiel niet kunt bereiken, richten. Sommige voetpedalen zijn afneembaar, maar zelfs als dat niet het geval is, kun je de handgrepen nog steeds gebruiken voor een normale uitrol.

Weerstand

Sommige buikspierwielen bieden interne weerstand om de trainingsintensiteit te verhogen. Deze modellen hebben een intern veermechanisme dat weerstand toepast. Sommige buikspierwielen met één handvat zijn bevestigd aan een kniestuk via een weerstandsband die de weerstand verhoogt als het wiel van het lichaam wordt verwijderd.

Accessoires

Buikspierwielen kunnen worden geleverd met een lange lijst van accessoires, die de waarde kunnen verhogen.

Kniebeschermer: Deze zijn vaak gemaakt van hetzelfde rubber als yogamatten, maar zijn klein genoeg om direct onder de knieën te passen.

Gewogen springtouw: Buikspierwielen worden vaak geleverd als onderdeel van een volledige lichaamsoefeningsset die ook een verzwaard springtouw voor aërobe oefeningen bevat.

Weerstandsbanden: Net als springtouwen maken weerstandsbanden vaak deel uit van een full body trainingsset.

Trainingsgids of instructie-dvd: Modellen met een trainingsgids of DVD geven je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Maar maak je geen zorgen als het model dat je wilt niet één van deze extra’s heeft, want er zijn genoeg instructievideo’s en gidsen online.

Push-up bars: Buikspierwielen werken de schouders en triceps, maar voeg een push-up bar toe en je hebt een volledige bovenlichaamtraining. Als het buikspierwiel voetpedalen heeft, kun je zelfs push-ups doen terwijl je je voeten op het buikspierwiel balanceert.

Wat is de prijs?

Voor minder dan € 14,-, vind je buikspierwielen met een plastic wiel en kniebeschermer. Het wiel kan een loopvlak en schuim of rubber op de handgrepen hebben.

In de prijsklasse van € 14,- tot € 28,- zijn enkel- en dubbelwielige modellen met een rubberen loopvlak en ergonomische handgrepen met vingergrepen te vinden. Deze buikspierwielen kunnen ook deel uitmaken van een pakket die weerstandsbanden en een kniebeschermer kan bevatten.

Tussen € 28,- en € 46,- vind je buikspierwielen met voetpedalen. Wielen zijn groter in deze categorie en de met binnenste veerkracht weerstand technologie komen veel vaker voor. Deze modellen maken vaak deel uit van een volledige oefening pakket die een springtouw, push-up bars, en weerstand banden omvat.

Extra tips voor het kiezen van een goed buikspierwiel

Een buikspierwiel heeft een lagere rugkracht nodig. Wees niet verbaasd als je wat oefeningen voor onderrugversterking moet doen voordat je het buikspierwiel volledig kunt gebruiken.

Je kunt een buikspierwiel gebruiken in een aangepaste plankpositie op je knieën. Net als bij push-ups is het rollen op de knieën makkelijker en legt het minder druk op de onderrug. Je kunt dan overgaan tot een volledige plankpositie.

Wielen hebben bewegende delen, zodat haren en draden vast kunnen komen te zitten. Probeer je trainingsruimte schoon te houden en veeg af en toe het buikspierwiel af om te voorkomen dat er een gladde laag stof ontstaat.

De top 10 buikspierwielen

We hebben meerdere biekspierwielen met elkaar vergeleken, en hieronder vind je de top-10 van beste producten en modellen. Deze zijn uitvoerig getest op basis van alle in dit blog besproken elementen. Meteen de volledige top-10 zien? Bekijk hem hier.

Biekspierwiel #1 uit de test#1 GYM STORE Ab Wheel

Met dit buikspierwiel train je niet alleen je buikspieren, maar ook armen, schouders en rug. Dit wiel wordt geleverd met een handig matje waar je je knieën op kunt laten steunen. Zo heb je een zachte ondergrond zonder dat je knieën pijn gaan doen. De hoogte is maar vijf centimeter hoog en 22 centimeter breed. Dus je kunt het apparaat na gebruik makkelijk weer opbergen. Bekijk hem hier.

Buikspierwiel #2 uit de test#2 Easy in Shape buikspiertrainer met kniemat

Dit buikspierwiel helpt jou om je hele buik te trainen. Bij dit pakket krijg je niet alleen het buikspierwiel, maar er wordt ook een handig kniematje geleverd die ervoor zorgt dat je knieën niet gaan schuren over de vloer. Dankzij de schuimrubberen handvatten en een dubbel wiel met rubberen coating is het trainen van je buik nog nooit zo comfortabel geweest. Je traint met dit apparaat niet alleen je buikspieren, maar ook de spieren in je armen en rug. Het bevordert niet alleen je spiermassa maar ook de doorbloeding zodat je lichaam beter functioneert. Bekijk hem hier.

Ab Roller met knie matje | Core Trainer | Core Wheel | Inclusief Knie Mat | Buikspiertrainer met stevig wiel | Buikspier Wiel | Zwart#3 Ab Roller met knie matje

Met dit buikspierwiel heb je niet alleen plezier, je traint er ook nog je buikspieren mee. Zelfs de topatleten onder ons worden tot het uiterste gedreven met dit buikspierwiel. Trainen met dit apparaat versterkt niet alleen je buikspieren maar je hele core. Met dit wiel is je sixpack weer een stap dichterbij. Hij is 16 cm hoog en 16 cm breed. Zo kun je hem eenvoudig weer opbergen als je klaar bent met je workout. Bekijk hem hier.

Iron Gym Speed Abs Trainingswiel Buikspierwiel - Buikspieroefeningen#4 Iron Gym Speed Abs Trainingswiel Buikspierwiel

Train je buikspieren met dit buikspierwiel. Je traint op een effectieve en comfortabele manier je buikspieren en krijgt zo de sixpack waar je al jaren van droomde. Doordat de handvatten een ergonomisch design hebben, krijgen je handen de juiste ondersteuning. Zo verminder je de vermoeidheid in je handen en blijf je een natuurlijke positie behouden. Het buikspierwiel is zo gemaakt dat hij weerstand biedt bij het uitrollen en juist minder bij het terugrollen. Het product is licht van gewicht, dus je kunt hem overal mee naar toe nemen. Bekijk hem hier.

AB roller - Fitness Wheel - Home Workout#5 AB roller – Fitness Wheel

Bereik snel je fitnessdoelen met dit buikspierwiel. Tijdens het gebruik van dit apparaat vraag je een flinke inspanning van verschillende spiergroepen. Je kunt er namelijk je armen, schouders, rug en buik mee trainen. Door het trainen met dit wiel, wordt je hele core goed getraind. Dit zorgt ervoor dat je een stabiele en goede houding krijgt. Hiermee verminder je meteen je rugklachten. De rechte en schuine buikspieren en lage rugspieren staan centraal tijdens de uitvoering. Door de beweging train je meteen je armen en schouders. Hij wordt geleverd met een kniematje, waardoor je niet gaat glijden en een zachte ondergrond hebt. Bekijk hem hier.

Ab wheel-Buikspierwiel ab wheel 5-in-1 buikspiertrainer met een kniemat#6 Ab wheel-Buikspierwiel ab wheel 5-in-1 buikspiertrainer met een kniemat

Met dit veelzijdige en effectieve buikspierwiel train je niet alleen je buikspieren. Je traint direct je rug, schouders, armen en borst spieren. En dat allemaal in één oefening. Door de wielbreedte krijg je extra balans. Doordat hij ergonomisch ontworpen is, maar je rustige en stabiele bewegingen. De antislip-handgrepen ontlasten je je gewrichten en je rug. Na gebruik zijn ze eenvoudig schoon te maken. Met het hoogwaardig materiaal waarmee dit buikspierwiel is gemaakt, krijg je een hoogwaardig product. Dit product is geschikt voor zowel beginners als gevorderde atleten. Bekijk hem hier.

#7 Q4Life Core Trainings Wielen SET

Dit buikspierwiel wordt geleverd met een kniemat en is ideaal voor het trainen van je spieren in je thuisomgeving. Doordat dit apparaat bestaat uit twee wielen, ervaar je meer stabiliteit en kun je meerdere spiergroepen trainen. Als je het wiel schuiner uitrolt, verzwaar je de belasting op je schouders en schuine buikspieren. Zo bepaal jij welke spiergroep je traint. Met het meegeleverde kniematje heb je geen last meer van schaafwonden of kleding die kapot gaat. En na gebruik maak je alles eenvoudig weer schoon. Door het compacte design berg je het na de training eenvoudig op.

#8 Buikspierwiel + GRATIS Kniematje en Springtouw

Helaas zijn de sportscholen nog wel even dicht. Maar dat betekent niet dat je niet kunt sporten. Met dit veelzijdige buikspierwiel train je thuis meerdere spiergroepen in één beweging. En nu wordt dit product zelfs geleverd met een gratis springtouw zodat jij ook nog je conditie kunt verbeteren. Met het gebruik van het bijgeleverde matje kun je veilig en comfortabel je buikspieren, rugspieren en schouderspieren trainen. Met het gebruik van dit apparaat train je niet alleen je spieren, maar je zorgt meteen voor een betere doorbloeding.

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.