Home Gezondheid De voordelen van een massagekussen

De voordelen van een massagekussen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Het grootste voordeel van een massagekussen is dat deze je bloedsomloop helpt te verbeteren. Lang zitten kan diverse klachten tot gevolg hebben, een massagekussen kan helpen om je bloedcirculatie op pijl te houden.

Mensen die het meeste baat hebben bij een massagekussen, zijn mensen die lange perioden achter elkaar zitten. Het is belangrijk om regelmatig even te gaan staan en een stukje te lopen, maar het dagelijks leven laat dat niet altijd toe. Als je dus urenlang achter elkaar zit, kan een massagekussen een waardevol hulpmiddel zijn om spanning in je spieren, door het lange zitten, los te maken.

Maar ook om gewoon te ontstressen, is een massagekussen heerlijk voor de nodige ontspanning.

De vele voordelen van het gebruik van een massagekussen

Een massagekussen heeft veel voordelen voor de gezondheid, in dit artikel laten we je zien welke dat zijn.

Verlicht boven rugpijn

Massagekussens zijn goed voor de rug, speciaal de kussens die gemaakt zijn om in een stoel te gebruiken. Het grootste deel van je rug wordt door het massagekussen behandeld, waardoor het de rugpijn verlicht.

Verlicht lage rugpijn

Ook voor de onderrug kan een massagekussen wonderen verrichten. Er zijn daarnaast ook massagekussens beschikbaar die ondersteuning voor de lendenen bieden.

Helpt tegen nekpijn

Bepaalde massagekussens kunnen om de nek geplaatst worden, hierdoor kunnen ze verlichting geven bij nekpijn. Ben je op zoek naar een massagekussen specifiek voor dit deel van je lichaam, bekijk dan goed de specificaties van het gekozen model. Niet alle massagekussens kunnen goed om de nek geplaatst worden.

Vermindert schouderpijn

Massagekussens die op stoelen passen, zijn zeer geschikt om schouderpijn te behandelen.

Zorgt voor stress vermindering

Stress is ongezond en kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken. Een massage werkt zeer effectief tegen stress klachten.

Losmaken van spierknopen

Spierknopen zijn knobbelachtige gebieden in de spieren die zeer pijnlijk aan kunnen voelen bij aanraking. Het regelmatig masseren van spierknopen, zal de spieren losmaken en de pijn verminderen die gepaard gaan met spierknopen.

Verbeteren van je houding

Het gebruik van een massagekussen maakt je bewust van je houding. Door deze bewustwording, verbeter je je houding, wat vervolgens weer spanning in je spieren tegengaat. Doordat de massage je spieren losser maakt, wordt je lichaam aangemoedigd om in een natuurlijke houding te zitten.

Vermindert hoofdpijn

Spierspasmen en trigerpoints kunnen hoofdpijn veroorzaken. Met behulp van een massage zullen deze spierspasmen en trigerpoints verminderen waardoor de hoofdpijn dus ook minder snel zal optreden.

Verlaging van artritispijn en verbetering van de mobiliteit

Massage kan artritispijn op twee manieren verminderen:

  1. Een massage kan helpen om de pijn te verminderen die gepaard gaat met artritis. Massage oefent druk uit op de drukreceptoren die zich onder de huid bevinden, hierdoor vermindert de pijn.
  2. Massage kan de beweeglijkheid bevorderen door de toename van de bloedstroom.

Wil je een massagekussen gebruiken ter verlaging van pijn bij artritis, raadpleeg dan altijd eerst je arts, sommige vormen van artritis kunnen verergeren door massage.

Minder kans op blessures

Door een massage, produceert je lichaam een soort van glijmiddel. Samen met de spierontspannende effecten van een massage, zorgt dit ervoor dat je lichaam soepeler beweegt waardoor je minder kans hebt op blessures.

Versterking van het immuunsysteem

Massage verhoogt het aantal witte bloedcellen in je lichaam. Witte bloedcellen zijn een belangrijke factor van het immuunsysteem, zij hebben het vermogen om ziekten en infecties van het lichaam af te weren.

Het bewust gebruiken van je massagekussen

Zoals je kunt lezen heeft een massagekussen dus vele voordelen. Belangrijk om hierbij te vermelden is om je massagekussen zeer bewust te gebruiken. Een massagekussen kan prima dagelijks gebruikt worden, maar beperk je massagesessies tot 15 á 20 minuten.  Dit is onder andere om blauwe plekken te voorkomen.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.