Home Gezondheid Dit is waarom een Wake Up Light je leven leuker maakt

Dit is waarom een Wake Up Light je leven leuker maakt

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Kom jij ’s morgens lastig je bed uit dan kan een Wake Up Light een uitkomst zijn voor jou. Door de juiste lichtomstandigheden te creëren, kun je het wakker worden makkelijker en aangenamer maken dan met een gewone wekker. 

Sta fit en energiek op door natuurlijk zonlicht na te bootsen

Je biologische ritme is zo ingesteld dat je hersenen reageren op licht en donker. Als het licht is weten je hersenen dat het dag is en je wakker hoort te zijn, als het donker is weten je hersenen dat het nacht is en vertellen ze je dat het tijd is om te slapen. Wanneer je dus in een donkere kamer plotseling wakker wordt door een gewoon piep-alarm, dan hebben je hersenen tijd nodig om te ontwaken. Doe je vervolgens direct je gordijnen open om het zonlicht binnen te laten dan weten je hersenen ook direct dat je wakker hoort te zijn omdat het dag is. Deze directe overgang van slaap naar wakker kan, door dit plotselinge licht zorgen voor vermoeidheid, hier kun je vervolgens de hele dag last van hebben. 

Wake Up Light zorgen ervoor dat je, met geleidelijk toenemend licht, wakker wordt, anders dus dan wanneer je in één keer de gordijnen open doet. Deze geleidelijke toename van licht zorgt ervoor dat je je de hele dag fris voelt.

Wake Up Lights werken beter bij het wakker worden dan een standaard bedlampje

Verlichting geeft je hersenen dus een signaal dat het dag is en dat je wakker moet worden, maar waarom gebruik je daarvoor dan een speciale lamp en niet gewoon de verlichting in je huis? Dit komt omdat een gewone lamp in huis vaak donkerder is dan natuurlicht, deze zullen dan ook je brein in de war brengen. Wake Up Lights bootsen natuurlijk licht na om je hersenen te misleiden, hierdoor verloopt het opstaan een stuk relaxter. En dat is niet het enige voordeel van een Wake Up Light.

De voordelen van Wake Up Lights

Wakker worden met een Wake Up Light helpt je om je slaap/waak-cyclus te reguleren. Hierdoor slaap je rustgevender, je wordt op een natuurlijke wijze wakker, je wordt direct goed wakker, je voelt je verfrist en hebt meer energie waardoor je productiever bent. Naast al deze genoemde voordelen kunnen Wake Up Lights ook helpen om een jaarlijks terugkomende winter blues de baas te blijven. Wake Up LIghts kunnen in sommige gevallen helpen om de symptomen van een winterdepressie te verlichten.

Hulp bij het inslapen met een Wake Up Light

Wakker worden kan voor bepaalde mensen lastig zijn, maar het tegenovergestelde komt ook voor. Er zijn genoeg mensen te vinden die maar moeilijk in slaap kunnen komen. Ook voor deze groep mensen kan een Wake Up Light een uitkomst zijn. Wake Up Lights met een zonsondergang functie doen het tegenovergestelde van een Wake Up Light. In plaats van rustig de zon op te laten komen zal deze functie op de Wake Up Light, het licht langzaam doen dimmen. Deze laat je hersenen dus langzaam wennen aan het donker waardoor je makkelijker in slaap valt. Voor extra stimulering zijn er ook Wake Up Lights beschikbaar die hier rustgevende muziek bij laten horen.

Wanneer je slaapproblemen ervaart die je dagelijks handelen beïnvloeden dan kan een Wake Up Light ondersteuning bieden. Een Wake Up light is echter geen medisch hulpmiddel. Raadpleeg bij slaapproblemen altijd een arts of specialist.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.