Home Gezondheid Veel gestelde vragen over visolie

Veel gestelde vragen over visolie

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Visolie staat bekend als een top supplement. Ze zijn een manier om je inname van omega-3 vetzuren te verhogen. Visolie supplementen spelen een belangrijke rol in onze gezondheid, zoals het ondersteunen van functies in het hart, de longen, bloedvaten en het immuunsysteem. Kortom, ze zijn ongelofelijk belangrijk voor een gezond menselijk lichaam.

Wellicht heb jij al visolie in huis, of heb je al vaker overwogen om visolie toe te voegen aan je dieet, maar weet je niet wat het doet en of het innemen voor jou wel toegevoegde waarde heeft.

Enkele vragen die jij misschien hebt over het nemen van visolie supplementen, behandelen we in dit artikel.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van visolie supplementen

Visolie kent meerdere gezondheidsvoordelen voor het hart, het immuunsysteem en de hersenen.

De gezondheid van het hart

Omega-3 vetzuren kunnen helpen triglyceriden te verminderen. Triglyceriden veroorzaken aderverkalking of verdikking van de slagaderwanden. Aderverkalking en verdikking aan de slagaderwanden verhogen het risico op een beroerte, hartaanval of hartziekte.

Het verbeteren van het immuunsysteem

Visolie heeft een ontstekingsremmende werking. Ontstekingen in het lichaam kunnen gekoppeld zijn aan andere ziektes. De visolie helpt om de ontsteking op cellulair niveau te verminderen, waardoor deze sneller geneest.

 Een betere gezondheid van de hersenen

Visolie supplementen kunnen het geheugen verbeteren en helpen bij het verhogen van de concentratie. Er zijn zelfs mensen die geloven dat visolie supplementen hersen- en zenuwstelsel-gerelateerde problemen, zoals Parkinson en multiple sclerose, kunnen voorkomen.

Voor wie is visolie het meest geschikt?

Ben je vegetariër of veganist, of hou je gewoon niet van vis of zeevruchten, dan kan het zijn dat je een tekort aan omega-3 binnenkrijgt. Het innemen van visolie supplementen kan dit tekort dan aanvullen. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zouden kunnen overwegen om visolie supplementen in te nemen. De omega-3 vetzuren zijn namelijk essentieel voor de gezonde ontwikkeling van de hersenen van de baby.

Kinderen jonger dan twee jaar hebben voldoende EPA en DHA nodig voor een normale ontwikkeling van de hersenen, ogen en zenuwen. Het toevoegen van visolie supplementen aan hun dieet kan eraan bij dragen dat zij voldoende EPA en DHA binnenkrijgen.

Als ik al regelmatig vis eet, heb ik dan nog visolie supplementen nodig?

Nee, wanneer je dagelijks 250 tot 500 mg gecombineerde EPA en DHA via vis of schaaldieren binnenkrijgt, dan is het niet nodig om je dieet aan te vullen met visolie supplementen.

Kun je ook te veel visolie innemen, en wat zijn dan de bijwerkingen?

Te veel visolie innemen is lastig, maar het kan wel. De bijwerkingen bij een te hoge inname zijn relatief mild. Bijwerkingen kunnen zijn: een onaangename smaak in je mond, slechte adem, hoofdpijn, maagzuur, misselijkheid en diarree.

Zijn er ook mensen die beter geen visolie kunnen nemen?

Ja, er zijn mensen die vanwege gezondheidsredenen beter geen visolie kunnen nemen. Een hoge dosis omega-3 in het lichaam, kan bloedingen veroorzaken. Oudere patiënten die bloedverdunners gebruiken zouden geen omega-3 supplementen mogen nemen, vanwege het risico op bloedingen. Twijfel je of jij wel of geen visolie supplementen mag nemen, raadpleeg dan altijd eerst een arts voor advies.

Laat je bij twijfel altijd uitgebreid adviseren

Het kan natuurlijk zijn dat het antwoord op jouw vraag niet beantwoord is in dit artikel, en dat je daarom nog steeds twijfelt over het innemen van visolie supplementen. Wanneer je voedingssupplementen toevoegt aan je dieet, is het belangrijk dat je informatie verzameld en dat je je voldoende laat adviseren om te voorkomen dat je gezondheidsproblemen krijgt. Zo ook bij het innemen van visolie supplementen. Een arts, apotheker, diëtist of de drogist, kunnen al je vragen over het innemen van visolie voor jou beantwoorden.

Lees ook:

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.