Home Gezondheid Waarom zou je voor een massagestoel kiezen

Waarom zou je voor een massagestoel kiezen

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Als je aan het nadenken bent over de aanschaf van een massagestoel dan zal je jezelf de vraag al meerdere keren gesteld hebben: ‘Waarom zou je voor een massagestoel kiezen?’. En dat is een goede vraag om over na te denken want, zelfs een goedkoper model kan al best prijzig zijn.

In dit artikel zetten we enkele argumenten op een rij zodat je wellicht het antwoord op de vraag krijgt.

De kosten

De aanschaf van een massagestoel kan, zoals al eerder aangegeven vrij prijzig zijn. De goedkopere modellen, met minder functies, koop je voor minimaal € 150,- en de prijs loopt daarna is snel tempo op. Voor dat geld kan je een hoop andere dingen kopen, kortom, de aanschaf van een massage stoel is een behoorlijke eenmalige investering.

Maar, als jij vaak geniet van een massage, voor de ontspanning of vanwege noodzaak door bijvoorbeeld chronische pijn of een blessure, dan weet je dat elk bezoek aan een massagesalon ook al snel in de kosten gaat lopen. Daarnaast zal je wellicht al eerder grote aankopen hebben gedaan van apparaten die ongebruikt in je huis staan. Bij de aankoop van een massagestoel weet je dat deze in ieder geval intensief gebruikt gaat worden omdat je deze waarschijnlijk op een prominente plaats in je woonkamer zet. Ben je bang dat je de stoel, ondanks de plek in je huis, niet veel gaat gebruiken, dan kan je jezelf afvragen of je wel voor een massagestoel moet kiezen. Om de kosten voor de aanschaf van de stoel eruit te halen, moet je hem wel gaan gebruiken, anders is de aanschaf hiervan zonde van de hoge investering.

Lichamelijke klachten

Een ander argument bij het kiezen van een massagestoel, zijn eventueel aanwezige lichamelijke klachten. Massagestoelen zijn, afhankelijk van hun specifieke kenmerken, ideaal voor mensen met chronische pijnklachten.

Veel massagestoelen kunnen een fijne nek- en schoudermassage geven, maar een massagestoel kan nooit de klachten verhelpen in bijvoorbeeld de nek, zoals de chiropractor dat wel zou kunnen. Koop je een massagestoel voor dergelijke klachten dan is het zonde om je geld daar aan uit te geven en kun je je de uitgave besparen. Afhankelijk van de lichamelijke klachten kun je dus bepalen of een massagestoel bij je past.

Daarnaast is er nog het verschil tussen mensen en machines, hoe goed een massagestoel ook voelt, het kan nooit menselijke handen vervangen. Een professionele massagetherapeut kan in een korte tijd de pijn op de juiste probleem gebieden oplossen, terwijl een massagestoel een standaard programma heeft en niet de specifieke probleemgebieden aanpakt.

Het gemak

Een massagestoel is altijd beschikbaar. Na een lange vermoeiende en stressvolle dag is een masseur of andere therapeut niet altijd beschikbaar, de massagestoel is dan je beste vriend want die staat altijd tot je dienst. Ook wanneer je bijvoorbeeld een nare val maakt met rugpijn als gevolg, is de massagestoel direct beschikbaar.

Je hebt geen wachttijden en hoeft de deur niet uit, de massagestoel geeft jou je massage wanneer je maar wilt en wanneer je deze nodig hebt.

Een unieke en geavanceerde massage

Een massagestoel heeft functies die een masseur of therapeut niet na kan doen. Denk hierbij aan warmtetherapie, meerdere massagetechnieken op hetzelfde moment. Ook kun je tijdens je massage thuis de muziek van jouw keuze opzetten, wat in een salon niet altijd mogelijk is.

Dus is een massagestoel de juiste keuze?

De bovengenoemde argumenten zullen je wellicht laten nadenken over de aanschaf van een massagestoel. Bezoek je vaak een specialist vanwege chronische klachten dan zal je de kosten voor de stoel snel terug verdienen. Wil je een massagestoel aanschaffen puur voor de ontspanning dan is de keuze wellicht lastiger en zeer persoonlijk en natuurlijk afhankelijk van het beschikbare budget.

Lees ook:

 

 

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.