Home Gezondheid Zes redenen om een stressbal te gebruiken

Zes redenen om een stressbal te gebruiken

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Stress is een chronisch probleem waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Stress is een gevoel van emotionele of lichamelijke spanning. Dit kan voortkomen uit elke gebeurtenis of gedachte en maakt je boos, gefrustreerd of nerveus. Stress is een reactie van je lichaam op bijvoorbeeld een spannende of speciale gebeurtenis. Stress kan positief zijn en in sommige gevallen helpen om gevaar te vermijden of een deadline te halen. Langdurige stress kan echter slecht zijn voor je gezondheid. Een stressbal, een klein felgekleurd balletje dat makkelijk in de palm van je hand past, kan het juiste middel zijn tegen stress.

Deze balletjes helpen, door er voortdurend in te knijpen, om aanwezige stress te verminderen. Naast het verminderen van stress, kunnen deze knijp balletjes van pas komen bij je dagelijkse routine, om je gezondheid te verbeteren en om je te helpen om in vorm te blijven. Lees dus snel verder om te zien welke voordelen een stressbal allemaal heeft.

De stressbal om stress te verlichten

Er zijn veel verschillende stress verlichters verkrijgbaar, denk maar aan bijvoorbeeld fidget spinners of armbandjes met speciale kralen. Een stressbal is daarnaast ook een ideaal klein hulpmiddel om opgebouwde stress te verlagen. Niet alleen voor het verlagen van stress zijn deze kleine balletjes ideaal. Ook voor het verminderen van spanning of in sommige gevallen om te helpen bij woedebeheersing, is een stress bal een prima hulpmiddel. Stressballen zijn makkelijk verkrijgbaar en hoeven absoluut niet duur te zijn. Het is bovendien niet lastig om zelf een stressbal te maken.

Gebruik een stressbal als afleidingsmiddel

Raak jij makkelijk uit balans tijdens je dagelijkse routine, dan kan een stressbal je helpen om weer terug in die routine te komen. Zodra je de balans-wisseling in je stemming opmerkt kun je de stressbal erbij pakken, deze zal je helpen om te concentreren en te ontspannen. Hierdoor kom je weer makkelijk terug in je routine. Heb jij een druk leven door je werk of andere bezigheden, zorg dan dat je altijd een stressbal bij je hebt, zodat je gedurende de dag wat afleiding kunt zoeken en stoom kunt afblazen.

Verbetering van je zenuwstelsel

Veel zenuwen in en rond je polsen en handen staan in verbinding met je hersenen. Wanneer je de juiste druk uitoefent op een stressbal, worden de zenuwen en spieren gestimuleerd en trekken ze samen, hierdoor worden ze sterker. De werking van het zenuwstelsel verbetert en hormonen die het stressniveau controleren zijn hierdoor beter in balans.

Revalidatie na een blessure, wond of operatie

Wanneer je herstellende bent van lichamelijk letsel kan een stressbal helpen bij het stimuleren van genezing. Door cruciale spieren te trainen die helpen bij het bewegen, wordt het herstel bevorderd. Ook kunnen stressballen blessures voorkomen, vooral bij mensen die tijdens hun alledaagse bewegingen veel schrijven of hun handen op een andere manier intensief gebruiken. Een stressbal traint de spieren in de hand waardoor deze soepel en flexibel blijven.

Een mini workout voor het lichaam

Niet alleen de gespannen spieren rond de pols en de arm worden getraind. Een stressbal geeft je lichaam een mini workout omdat de zenuwen in je hele lichaam worden gestimuleerd.

Verbetert de kwaliteit van je leven

Een stress- en spanningsvrij leven is zeer belangrijk om je gezondheid te bevorderen. Een gezonde levensstijl verhoogt de kwaliteit van je leven. Regelmatig een stressbal in je handen nemen, verlaagt de stress en draagt hieraan dus bij. Wanneer je minder stress ervaart en je dagelijkse spanningen onder controle hebt, blijft je hart gezond, slaap je beter, krijg je meer energie en verhoogt de kwaliteit van je leven.

Lees ook

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.